0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Hizbullah'ın kaderi  (Okunma Sayısı 637 defa)
kuranehli
Üstad Üye

"Ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar"

« : 20 Ekim 2009, 13:27:08 »

Hizbullah'ın kaderi

Şu Hizbullahîlik hususu nevzuhur İslamcılıklarda büyük suç…

Ne olursanız olun da Hizbullah olmayın.

İzah edeyim diye de boşuna uğraşmayın.

Nafile…

Ağzınızla kuş tutsanız, deniz üzerinde ayaklarınızla yürüseniz fayda etmez.

Baksanıza Lübnan'a…

Herkesin korkup kaçıştığı hengâmlarda, bütün dünyaya, hem de tek başına meydan okuyacak, gözünü kırpmaksızın her şeyini ortaya koyacaksın…

Mensuplarının ekseri zillet içerisinde bulunan Ümmet adına İslam'ın onurunu muhafaza edeceksin…

Bunları yaparken senelerin birikimine aldırmayacak, bir çırpıda hepsinin yok olmasını göze alacaksın…

Karşılığında ise “Bunlara dua etmek dahi caiz değildir” diyenleri bulacaksın.

'Şiddete başvurarak' egemenlerin ekmeğine yağ sürdüğün söylenecek…

“Bunlar kardeş katili” denecek…

En itidalli bakanı dahi “Neticede şii!..” diyerek kahredecek.

Aynı durum burada da mevcut…

Seneler ve nesillerce milletin, özellikle de çocuk ve gençlerin imanını muhafazaya çalışacaksın…

Tüm cihetlerle tahrip edilmeye çalışılan Allah'ın mescidlerini yeniden ihya edeceksin…

Herkesin kaçıştığı ve dahi değişip dönüştüğü hengâmlarda İslam'ın izzetini koruyacaksın…

Bunları yaparken hiçbir şeyden sakınmayacaksın…

Karşılığında ise en büyük hakaret addettiğin “işbirlikçi” yaftasını vuran dinsizleri tasdik eden dindarları bulacaksın…

Egemenlerin oyununa geldiğin söylenecek…

Oturdukları yerden 'Müslümanları katlettiler' diyecekler…

En itidallisi dahi “Neticede Kürt!..” diyerek yine kahredecek…

Hatta bu son hususta en düşman görülenler bile 'açılımlar' kapsamına girebiliyorken senin adının telaffuzuna dahi müsamaha gösterilmeyecek…

Dedim ya, suç büyük…

Ama siz siz olun, “kınayıcıların kınamalarından çekinmeyin”…

Doğruyu yapmaktan asla şaşmayın…

Evet, insanların eleştirilerine kulak vermeli, ehemmiyet vermeli…

Değil sadece dindarlar; en sıradanların dahi olumsuz kanaate sahip olmaları, sürekli muhasebe içerisinde bulunmamızı sağlamalı…

Her bir saldırı ve kınamanın ardından “Allah'ın ve de kulların hakları noktasında daha ne taksiratım var?” diye kendimizi sorgulamalı…

Lakin hiçbiri yoldan alıkoymamalı.

Zira meyve veren ağacın başına neler geldiğini biliyoruz.

Demek Hizbullah'ın kaderi bu

Suat Yaşasın  

suatyasasin@dogruhabergazetesi.com

Doğru Haber Gazetesi
Moderatöre Bildir   Logged

¥üяєğiм∂є вiя  нicrαn yαrαsı vαя...ünlem
deniz_
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : 20 Ekim 2009, 13:51:23 »

başkalarının ittiği yer müslümana dar gelir
müslüman olması gereken yerdedir
ve müslümanım diyenlerin tanımlamalarından değil bizatihi kurandan sünnetten alır meşrüiyetini

eğer kahırsa dile getirilen başka bir şey bu

hiç
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #2 : 20 Ekim 2009, 14:21:57 »

vala üstad, islam düşmanlarının ve munafıkların karalama ve kötülemeler bu yolun dikenidir biliyoruz. hatta onların her türlü karalamaları müslümana her zaman şeref vermiş, onun hakk yolda olduğunun kanıtı sayılmıştır.

ancak ne elimdirki zaman zaman 'islami' çevrede bu karalamanın bir parçası oluvermiştir.   bu çevreler bilmeden, araştırmadan, fasık'ın haberini kanıt göstererek, düşmanın yalan ve hilelerine kanıp müslümanı kötüleyen ve bu kötülüğü yaparkende bunu bir hizmet aşkı! ile yaptığına şahit oluyoruz.
 soruyorsun amacın nedir?, delilin nerde, madem bu kadar düşmanlık yapıyorsun, sebebi nedir?, müslüman müslümanın kardeş değilmidir?, bu yalan haberi edinirken kendi kaynağından sorup soruşturdunmu?, yada bu iftiraya nerde şahit oldun?, hadi getir kanıtını dediğiniz zaman sus pus olmadan hımm gümm ediveriyorlar.
-yazık.
    evet bende sayın yazara katılıyorum. hizbullah tarihin kalbine yazılan bir destandır. kafirin kalbine korku salan, münafıkların gündüzlerini karartan bir direnişin adıdır.
doğru söze ne denir ağacan, belliki hizbullah birilerinin rahatını kaçırıyor,  köşkleri, güzel döşeli evleri, bahçeleri, eşleri, lüks arabaları ve pembe hayallerinin önüne perde çekiliyor... varsın yalancı cennetler onların olsun be ağacan, varsın dünyalıklar onların olsun, varsın kıskançlıklarından çatlasınlar, müminin dostu tek bir olan Allah kalsın, Allah'ın gölgesi mümine yeter değilmi?...

hasbunAllahu ve ni'mel vekil ni'mel mevla ve ni'me'n nasîr

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
deniz_
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 20 Ekim 2009, 15:08:44 »

yaşanmışlığı yok sayma cüretinden Allaha sığınırım. belki yaşanmışlıklar yüzünden yazıya dökülen ifadeleri duygusal buluyorum ve  başka müslümanlarla iletişim kopukluğu doğuracak  duygusal kapanış izi görüyorum. ve bu yönüyle yazıyı kaleme alan kardeşe (iç dünyasında bir duygsal an ise eyvAllah ama içinde kalsa yeğdi) katılmıyorum. yaşanmışlar özelde konuşulup tartışılabilir ve gerklidirde ama genele açmak yıpranmışlıkdır ve durağanlık, hantallık getirir . özelimizi değil çağrımızı genele açmaktan yanayım.

hiç
kuranehli
Üstad Üye

"Ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar"

« Yanıtla #4 : 20 Ekim 2009, 15:57:35 »

biraz açarmısınız???

şimdi duygusal derken kendi nazarından mı baktığı için yoksa duygularını kötüye kullanarak yaptığı kötülüğü...

ki biliyorsunuz duygu ayrıdır duygusal ayrıdır duygusallık ayrıdır...

burada duyguyu istismar edecek bir durum yok zaten...

yerinde ve zamanıjnda olan bir yazı

zamanı gelince neler yazacaklar onları bir görün...

tabii duygularımızla

duygusallıktan beri olarak...

dugularımıza hitap ederek.

zate islamdaduygu dini değilmidir.

birşey hissetmezseniz olur mu hiç....

selam ve dua ile

¥üяєğiм∂є вiя  нicrαn yαrαsı vαя...ünlem
vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #5 : 20 Ekim 2009, 16:42:53 »

deniz_  kardeş 'duygusal'lık' ve 'özel' ifadelerini kullandınız, bu kavramların içeriğini veya anlatmak istediğiniz ifadeleri biraz daha açarmısınız?

yani direniş, cesaret, fedekarlık, zindan, şehadet, işkence, sürgün, muhacerat bir çağrı değilmidir? bu yaşanmışlıklar 'özel'demi kalması lazım!?

deniz_
Yeni Üye
*

« Yanıtla #6 : 20 Ekim 2009, 18:44:10 »

Aynı durum burada da mevcut…

Seneler ve nesillerce milletin, özellikle de çocuk ve gençlerin imanını muhafazaya çalışacaksın…

Tüm cihetlerle tahrip edilmeye çalışılan Allah'ın mescidlerini yeniden ihya edeceksin…

Herkesin kaçıştığı ve dahi değişip dönüştüğü hengâmlarda İslam'ın izzetini koruyacaksın…

Bunları yaparken hiçbir şeyden sakınmayacaksın…

Karşılığında ise en büyük hakaret addettiğin “işbirlikçi” yaftasını vuran dinsizleri tasdik eden dindarları bulacaksın…

Egemenlerin oyununa geldiğin söylenecek…

Oturdukları yerden 'Müslümanları katlettiler' diyecekler…

En itidallisi dahi “Neticede Kürt!..” diyerek yine kahredecek…

Hatta bu son hususta en düşman görülenler bile 'açılımlar' kapsamına girebiliyorken senin adının telaffuzuna dahi müsamaha gösterilmeyecek…

bu parağraftan hareketle düşdüklerimi anlatmaya çalıştım.

yaptıklarımız ve gördüklerimiz şeklinde özetlenebilecek bir bölüm. bu yüzden duygusal buldum. şunlar şunlar yapılacak ama karşılığında dindarlar sana bunları reva görecek.geçmişten bugüneyi içine alan bir anlatım var.
yukarıda değindiğim gibi yıpranmışlığın dışa vurumudur ve durağanlık getirir.
oysa bugün yapılabilecekler, yapılması gerekipte güç yetirilemeyenlerin konuşulması  hareketliliğin ve canlılığın devamlılığını gösterir.

yaşananların insanda bıraktığı izler ve bunların ruh dünyasındaki etkileri kaçınılmazdır. bunun bu süreci yaşayanlarla özel paylaşımı daha yerinde bir tutumdur.

kuranehli ve vuslatsevdası  kardeş  bu kadar açabildim yeterlimi bilmiyorum. vuslatsevdası kardeş sıralı olarak zikrettiklerinizin herbiri başlı başına bir çağrıdır ama sanırım bunlar yazıya arka plan olarak sizin yükledikleriniz. benim itirazımda buna, özel deyişimde bundan, ben bu arka planı sizin kadar bilmiyorum, bilmeyişimse yaşamamışlığımın yanında çok önemsiz kalıyor.

ama bu yazıyı bugün bende okudum ve yazı üzerinden düşündüklerimi yazdım. dolayısıyla geçmişten kalan yaşanmışların yıprattığı bir ruh hali gördüm. ve bu kardeş bir iç muhasebe yapıyor fakat bunu yaparken suçladığı kendilerini anlamayan hatta fasıkların haberleri üzerinden kendilerini değerlendirmiş olan bazı insanlara oldukça kızgın ve en önemlisi yaptık dediklerinin karşılığı olarak bu dindarların ne dediklerini çok dikkate almış oysa yaptık dedikleri müslüman olmanın gereği olan şeyler ve karşılığını verecek olan Allahtır.
(kaldıki yaptık diyerek sıralamakta ne kadar doğru oda tartışılır)

kuranehli kardeş

zamanı gelince neler yazacaklar onları bir görün... demişsiniz buradan ne anlamalıyım?

hiç
Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #7 : 20 Ekim 2009, 19:42:53 »

Suat Yaşasın; gündemi çok hoş  ve yerinde tesbitlerle takip eden uslubunu benimsediğim bir yazardır. "duygusallıkla" eleştirilecek bir içerik görmedim ben bu makalede. Şunu söylemeliyim ki; duygusal bir yazı yazmak istese bunu en ala biçimde başarabilirdi. Benim bu makalede "şurası olmasaydı..." diyebileceğim tek nokta başlık seçimi... Başlık seçimi bana göre yanlıştı...

Bu yazıda mustazaf ümmete destek yerine köstek olanlara ince bir sitem var. Evlerinde rahat koltuklarında kahvelerini yudumlayarak kelimetullah hakkında ahkam kesenlere bir eleştiri var. Haksızlığı hak dava edinenlere uslubluca bir kınama var. Karşılık beklemek mi  Smiley Buna hiç yorum yapmayacağım...

Şimdi bizler; birbirimiz olmuşken yazarlarımızın yek cümlesinden neyi kast ettiğini, verdiği mesajları idrak edebiliyoruz...  Bundan dolayıdırki vuslatsevdası kardeşim gibi yazıda belirtilmeyen ama okuduğumuzda gönül dili ile yüreğimize fisıldanan cümleleri rahatlıkla aktarabiliyoruz. Belirtildiği üzere tüm yaşanmışlıklar bizi biz yapan kazançlarımızdır. Yıpranmışlıklarımızı dahi Rabbden bizlere sunulan  bir lütuf olarak görmekteyiz. Yaşanmışlıklara yakinen şahit olmayanların "duygusallık" ...  "karşılığını insanlardan beklemek..." ve benzeri eleştirilerinide hoş karşılamak gerekir...

Bu dava garip gelmiş, garip gidecektir. Ne mutlu o gariplere...

vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #8 : 21 Ekim 2009, 01:49:36 »

Bana göre 'yaşanmışlıklar özelde kalmalı' düşüncesi yanlış ve eksik bir tanımdır. çünkü bizim mirasımız dünden devir aldıklarımızdır. referanslar yaşanmışlıklar üzerine bina edilir. yaşadıklarını gizleyenler, geçmişine singer çekenler ne konuşabilirler ki?,
şairin dediği gibi :''aman ha garipliğimizi bilmesinler, duymasınlar'' mı? diyelim. bu onların hakkına girmek olmazmı?
     bugün herkes iştigal ettiği konumunu gözden geçirmelidir.  islami açıdan sorunlar yüksek sesle konuşup, tartışılmalı.  gerçekler perdelemeden yansıtılmalı. gizli kalmış gerçekler gün yüzüne çıkmalı. yoksa tüm komplolar ve hakaretler, suizanlar, kapalı kapı ardlarında gerçekleşiyor. ve bunu sözüm ona bazı 'müslüman' geçinenler bile yapıyor.

'' bu parağraftan hareketle düşdüklerimi anlatmaya...'' dediğiniz parağraf ise,
 bence en can alıcı kelimeler ve en saf en temiz ifadeler o paragraflarda kullanılmış.

yani direniş, cesaret, fedekarlık, zindan, şehadet, işkence, sürgün, muhacerat bir çağrı değilmidir? bu yaşanmışlıklar 'özel'demi kalması lazım!? bu ifadeler yaşanmışlıktan çok daha gerçek ifadeler, eksik yazdım fazla yazmadım. ki bu coğrafyanın insanı iseniz nasıl duymadınız ve neden duymadınız diye sizi kınamayacağım. çünkü yaşanmış gerçekleri duymadıklarınının aksine,  tam tersini duyuranlar hakim oldu gazete, dergi ve tv ekranlarında.  bu anlattıklarımdan şüphesi olan varsa, doğruluğunu kendi kaynağından araştırabilirler.
    ...ve sürgün, hicret, zindan sosyal içerikli bir yapı olduğundan tüm toplumu ilgilendirir. yani bir beldede yaşayan tüm müslümanları ilgilendirir. şimdi bunu ''özele indirgemek...''
yaşayan bir tarihi kökünden sökmek demek olmazmı?.

'' geçmişten kalan yaşanmışların yıprattığı bir ruh hali gördüm...'' bu ifadelerinize katılabilmek için geçmişte yaşanmışlıklardan bir pişmanlık hasıl olması lazım. yazıda öyle bir durum yok. bir mümin için beden kavgalardan yorgun düşebilir ama ruh hali  rabbini dimdik tespih etmeye devam edebilir...yazı da 'dünümüzü yaşadık, tamam artık biz kenara çekilelim, yeni gelenler bizim pozisyonumuzu alsınlar', gibi acizlik bildiren  bir ifade ve anlatım da yok. dolayısı ile dün neyi savunuyorlardıysa bugünde aynı şeyleri savunmaya devam ediyorlar...

müslümanın tüm ibadetleri Allah içindir. De ki: "Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, dirimim ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah içindir." EN'ÂM suresi 162. ayet

têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #9 : 21 Ekim 2009, 10:54:14 »

Yaşananlar zaten en doğal çağrıdır.Malum çağrı sadece lafla olmuyor...
Başkalarına kapanmışlığıda belirleyen yaptıklarınızıdır.Böyle bakınca Elhamdulillah demekten kendini alamaz her insaf sahibi...

Sayfa: [1] 2 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: