0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: hz ömere neden faruk dendi  (Okunma Sayısı 349 defa)
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« : 25 Şubat 2009, 21:04:00 »

Hz. öMER'E NEDEN FARUK DENDİ

Bir yahudi ile bir münafık bir meselede anlaşamadılar. Yahudi meseleyi halletmek için Resûlüllah'a gidelim diyor münafık ise yahudilerin başı Ka'b b. Eşref'e gidelim , diyordu.
Peygamber Efendimizin huzuruna gelip meselelerini anlattılar. Peygamberimiz yahudiye hak verdi. Huzur-u Saadetten çıktıktan sonra münafık bu sefer:
-Ben Muhammed'in hükmüne itimat etmiyorum. Bir de ömer'in yanına gidelim, dedi.
Yahudi de bunu kabul edip Hazreti ömer'in yanına vardılar. Yahudi meseleyi anlatıp, Muhammed (s.a.v.) 'in yanına gittiklerini fakat öbürünün onun hükmünü kabul etmediğini söyleyince Hazreti ömer münafığa:
-Arkadaşın doğrumu söylüyor? diye sordu.
O da doğru söylediğini ve evvela Resûlüllah'ın huzuruna çıktıklarını söyleyince Hazreti ömer:
-Tamam siz bir dakika bekleyin, ben şimdi gelir hükmümü bildiririm deyip içeri girdi.
Biraz sonra içeriden kılıçla çıktı ve kapıda bekleyen münafığın kellesini bir vuruşta yere yuvarladı:
-Allah ve Resûlünün hükmüne razı olmayana ben böyle hüküm veririm, buyurdu.
O anda Cebrail Aleyhisselam gelip durumu haber verdi ve Hz. ömer'in (r.a.) hakkı bâtıldan ayırdığını bildirdi. Hazreti ömer (r.a.) Meclis-i Saadete gelmeden Peygamber Efendimiz ona "Faruk" adını verdiğini bildirdi.
Moderatöre Bildir   Logged

(dualar sana filistin)
harras
Mücadeleci::.
Üstad Üye

Bir Seher Daha Ya Rab Bir Vuslat Daha Ya Rab...

« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2009, 21:59:30 »

maşAllah maşAllah vAllahi bu zamanda ömerlere öyle bir ihtiyacımız varki anlatamam

ADAMIN ÖNEMİ

Halife Hz. Ömer bir mecliste hazır bulunanlara sordu:

- Eğer dileğiniz hemen kabul ediliverecek olsa ne dilerdiniz?

Birisi, "Benim falan vadi dolusu altınım olsun isterim. Onu harcayarak İslâm'a daha çok hizmet edeyim diye" dedi. Bir başkası, "Şu kadar sürüm (davar, koyun, keçi), mal ve mülküm olsun isterdim. Gerektikçe onları sarfederek dine yararlı olayım diye" dedi. Herkes buna benzer şeyler söyledi. Hz. Ömer hiçbirini beğenmedi. Bu defa meclistekiler, Hz. Ömer'e sordu:

- Ya Ömer peki sen ne dilerdin? Cevap verdi:

- Ben de Muaz, Salim, Ebû Ubuyde gibi müslümanlar yetişsin isterdim. İslâm'a onlar vasıtasıyla hizmet edeyim diye.

Allah razı olsun abem selam ve dua ile...

<a href="http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf" target="_blank">http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf</a>
“Güzel ahlak, senin Allah'dan başka bir maksadının olmamasıdır.” (Ebu Said El-Harras)
_uMuT_
Mir Üye

« Yanıtla #2 : 25 Şubat 2009, 22:05:25 »

ecmain inş....

(dualar sana filistin)
_uMuT_
Mir Üye

« Yanıtla #3 : 26 Şubat 2009, 10:05:41 »

ecmain inş...

(dualar sana filistin)
mariye
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #4 : 26 Şubat 2009, 13:52:51 »

Rabbimiz âhiretteki hesâbımızı kolay getirsin. Îman ve güzel ahlâk iklîminde amel-i sâlihlerle dolu bir dünya hayatı yaşayıp ebedî hayâtın saâdetiyle gönüllerimizi mes’ûd eylesin. Hazret-i Ömer
(R.A) “Fâruk” sıfatından gönüllerimize bir nasip ihsân eylesin!
Âmîn!

İnşirâh…İnşirâh…İnşirâh…Hâra düştüm,dilime kan değdi yüreğime od.Dâra düştüm Ey Rab bana bir inşirah .....Ah-u efgânımı bir
dinleyiver, bu gece çok karanlık…katran karası olmuş göğsümü bir açıver…Daraldım…Bir bakıver..
__YaZ_yAğMuRu__
Üstad Üye

« Yanıtla #5 : 26 Şubat 2009, 16:23:49 »

Rabbim bizleride faruklardan kılsın inş.Allah razı olsun .Dua ile..

Ey Şehadet ünlem
    Bilsem ki ne zaman denk gelecek o gelişin..
    Gelin gibi hazırlanır, güzelce süslenirdim.

http://www.vuslatsevdasi.com/forum/tefsir_dersleri-b199.0/
_uMuT_
Mir Üye

« Yanıtla #6 : 26 Şubat 2009, 16:33:33 »

ecmain inş....

(dualar sana filistin)
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: