suskunlar meclisi - Sükûtumuz'dan anlamayan, sohbetimizden bir şey anlamaz..!
30 Temmuz 2010, 13:28:44 *
Selamun Aleyküm, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İdğamı maal ğunne  (Okunma Sayısı 175 defa)
__YaZ_yAğMuRu__
Moderator

« : 22 Aralık 2009, 12:21:02 »

İDĞAMI MAAL ĞUNNE : Tenvin veya nun'u sakinden sonra “yemnu”
harflerinden biri gelirse idğamı maal ğunne olur. Bu harfleri açık olarak yazalım:
harfleridir.
  Kardeşlerim yalnız bunlardan:harfleri tenvin veya nun'u sakinden sonra gelirse o zaman “ğunneli idğam “ olur.

İDĞAM : Birbirinin aynı veya aynı cinsten olan ( buna birbirlerine yakınlığı olan ) harflerden birincisini diğerine katmaya İDĞAM diyoruz. Bu bazen tam idğam olur bazen de eksik idğam olur.

Örneklerle görelim:

Arkadaşlar, ok işaretinin sağında ki bölümler Kur’an-i Kerim de ki orijinal örneklerdir.Fakat sol taraftaki kısımlar ise bizim , sağ tarafta yazılı olan bölümü tecvitli olarak nasıl okumamız gerektiğini göstermektedir. Lakin şu farklılığa dikkatinizi çekmek isterim: Nun'u sakinden sonra  vebir kelime içinde gelirse idğamı maal ğunne olmaz. İZHAR gibi okunurlar. Örnekleri görelim:

Arkadaşlar bakınız burada ki nun'u sakinleri kırmızı ile belirttim. Fakat nun'u sakinden sonra gelen vav ve ya harflerinden dolayı burada idğam yapılmaz. Sadece burayı okurken izhar varmış gibi okuruz. Kısaca söylemek gerekirse yazıldığı gibi okunur.

ÖRNEKLER

Moderatöre Bildir   Logged

Ey Şehadet ünlem
    Bilsem ki ne zaman denk gelecek o gelişin..
    Gelin gibi hazırlanır, güzelce süslenirdim.

http://www.vuslatsevdasi.com/forum/tefsir_dersleri-b199.0/
_uMuT_
kadim üye
*

Veren Allah alan Allah. Tevekkeltu alallah..

« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2010, 23:09:46 »

ALLAH razı olsun.
 burda tenvin veya nunu sakinden sonra yemnu harfleri gelse şeddeli okuyacağız yani

(dualar sana filistin)
__YaZ_yAğMuRu__
Moderator

« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2010, 15:45:38 »

Evet kardeşim şeddeli okunur.Rabbimde sizden razı ve hoşnut olsun,her işlerinizde Rabbim size kolaylık versin ,dünya ahiret, maddi manevi sıkıntıları sizden uzak tutsun kardeşim...
    '' Ki onlar Firdevs (cennetlerin)e de varis olacaklardır; içinde de ebedi olarak kalacaklardır. ''   (Müminun Suresi,11)                        
  İnş.sizde varis olanlardan olursunuz.Ayrıca konuları takip ettiğiniz içinde tşk ederim.

Ey Şehadet ünlem

_uMuT_
kadim üye
*

Veren Allah alan Allah. Tevekkeltu alallah..

« Yanıtla #3 : 07 Nisan 2010, 22:59:08 »

Evet kardeşim şeddeli okunur.Rabbimde sizden razı ve hoşnut olsun,her işlerinizde Rabbim size kolaylık versin ,dünya ahiret, maddi manevi sıkıntıları sizden uzak tutsun kardeşim...
     '' Ki onlar Firdevs (cennetlerin)e de varis olacaklardır; içinde de ebedi olarak kalacaklardır. ''   (Müminun Suresi,11)                      
  İnş.sizde varis olanlardan olursunuz.Ayrıca konuları takip ettiğiniz içinde tşk ederim.

eyvallah ALLAH razı olsun..

Allah, mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara içinde ebedi kalmak üzere, altından ırmaklar akan cennetler ve Adn Cennetlerinde güzel meskenler vadetmiştir Allah'tan olan hoşnutluk ise en büyüktür İşte büyük kurtuluş ve mutluluk budur tevbe 72 RABBİM sizi ve ailenizi bu ayetin muhatablarından etsin. Dünya ve ahiret saadetine erenlerden etsin inş

(dualar sana filistin)
kördüğüm
Onur Üye

inadına özgürlük inadına direniş...

« Yanıtla #4 : 08 Nisan 2010, 00:44:08 »

maşaallah size ya ne güzel dua ve temenni ler bunlar Smiley

__YaZ_yAğMuRu__
Moderator

« Yanıtla #5 : 22 Nisan 2010, 12:44:19 »

Sağolasın kardeşim ... İnş. sizde Tuğba dalları altında gölgelenen , Havz-ı kevserden  içenlerden olursunuz.. Dua ile..

Ey Şehadet ünlem

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.102 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu