0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: İmam Hamenei'nin Fetvası Düşmanlıkları Siliyor  (Okunma Sayısı 186 defa)
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« : 03 Aralık 2010, 17:56:54 »

İmam Hamenei'nin Fetvası Düşmanlıkları Siliyor

--------------------------------------------------------------------------------

Yazdır |  Yorum Yaz  Yazı Boyutu: [ + ] [ - ]

Lübnanlı selefi elimlerden Ömer Bikri, İmam Hamamenei'nin verdiği fetva ile şiaya karşı zihnindeki düşmanlığın silindiğini söyledi.

"Ben yanlışlıkla Şiaları rafizi bilirdim ve öyle düşünüyordum ki onlar tüm sahabeleri tekfir ediyorlar, ancak imam Hamaney’in fetvasını duyduktan sonra Hizbullah’a ve hatta Lübnanlı Şialara karşı sürdürdüğüm saldırılarımı durdurdum ve bu konudaki düşüncelerimi değiştirdim" diyen Bikri, İmam Hamanei'nin fetvasının etkisini dile getirdi.

Lübnanlı ünlü selefi “Ömer Bikri” el-Cezire’ye vermiş olduğu röportajda şunları söyledi: “Seyyid Hasan Nasrullah, ben İmam Hamaney’in fetvasına –ki fetvada müminlerin annelerine hakaret etmenin haram olduğu duyurulmuştu- tabiyim açıklamasını yaptıktan sonra Şia’ya karşı duyduğum düşmanlık zihnimden silindi.”

El- Cezire kanalının ünlü programcısı “Gassan b. Ceddev”un sunduğu “Hivar-u Meftuh” adlı programa konuk olarak katılan Ömer Bikri şunları söyledi:

"Ben yanlışlıkla Şiaları rafizi bilirdim ve öyle düşünüyordum ki onlar tüm sahabeleri tekfir ediyorlar, ancak imam Hamaney’in fetvasını duyduktan sonra Hizbullah’a ve hatta Lübnanlı Şialara karşı sürdürdüğüm saldırılarımı durdurdum ve bu konudaki düşüncelerimi değiştirdim"

Bilindiği üzere İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamenei, "Peygamberin sahabelerine ve eşlerine hakaret etmek haramdır" şeklinde bir fetva yayınlamıştı.

Abna.ir

Moderatöre Bildir   Logged

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: