0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: İNCİ OLMAK İÇİN  (Okunma Sayısı 276 defa)
zulme_isyanvar
Yeni Üye
*

« : 22 Haziran 2008, 01:44:18 »

İNCİ OLMAK İÇİN

Buluttan deniz üzerine bir damla damladı. Damla, denizin enginliğini görünce utandı.

Kendi kendine:“deniz bulunan yerde ben kim oluyorum. Eğer o varsa, doğrusu ben yok sayılırım.“dedi.

Damla kendisini hakir gördüğü için, sedef onu bağrına bastı ve naz ile besleyip büyüttü.

Felek damlayı öyle yükseltti ki, padişahların taçlarına layık inci oldu.

Damla kendini alçak gördüğü için yücelik buldu. Yokluk kapısına kapılandığı için var oldu.

Ey insan! Cenab-i hak seni topraktan yaratmıştır. Toprak gibi gönülsüz, mütevazı ol! Mademki topraktan yaratıldın,

ateş gibi haris olma.

Korkunç ateş baş çekti, yükserldi sivrildi. Toprak acz ile alçaklık gösterdi.(serkeş baş çeken de ateşin

vasıflarındandır.)

Ateş yükseldiği için (kibirlendiği için) ondan şeytan yaratıldı. Toprak tevazu gösterdiği için, ondan (Âdem ) insan

yaratıldı.
Moderatöre Bildir   Logged
HÜSEYİN
HÜSEYİN
Tecrubeli üye
**

Derin fikre sahip olanın nazarı da güzel olur...

« Yanıtla #1 : 22 Haziran 2008, 03:25:45 »

Allah razı olsun güzel paylaşım...vesselam... FFFF

AllahIM ; SENDEN BAŞKA HİÇ BİRŞEYİ OLMAYAN BEN , SENDEN BAŞKA HERŞEYİ OLANA ACIRIM ünlem. .

Mahzûn yüreklerde hazin bir sevdadır Huseyn...
dua dilencisi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : 28 Haziran 2008, 07:40:32 »

Ey insan! Cenab-i hak seni topraktan yaratmıştır. Toprak gibi gönülsüz, mütevazı ol! Mademki topraktan yaratıldın,

ateş gibi haris olma.

Korkunç ateş baş çekti, yükserldi sivrildi. Toprak acz ile alçaklık gösterdi.(serkeş baş çeken de ateşin

vasıflarındandır.)

Ateş yükseldiği için (kibirlendiği için) ondan şeytan yaratıldı. Toprak tevazu gösterdiği için, ondan (Âdem ) insan

yaratıldı.

yanılmıyorsam HZ. ALİ R.A. bir sözüydü "yüksekliği yukarlarda değil alçaklarda aramalı" eksik olabilir  Embarrassed bu sözü ilk okuduğumda çok düşünmüştüm gerçektende öyle kibir ,gurur bizim neyimize bizler kimiz ne için burdayız amacımız ne ? düşündüm şimdi şöyle bakıyorum çevreme sanki bunlar yavaş yavaş siliniyor yok oluyor hatta yok  Sad mütevazi olmak sanki unutulmuş ,konu çok güzel bir an uzaklaştım hakkını helal et konuyu dağıttımmı onuda fakedemiyorum  zulme_isyanvar ellerin cennet gülü dersin..
muhammed-i dava
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #3 : 28 Haziran 2008, 10:53:06 »

Rabbim razı olsun,güzel paylaşım

Gün gelir Yusuf'un gömleğini elbet koklar,hasretin kör gözüne süreriz be canım ANNEM. Ve birgün güneş bizim için de doğar elbet,kasvetli ve sisli dağların ardından...
yasemin
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2008, 12:12:08 »

Allah razı olsun bu güzel paylaşım için

İSLAM;MAZLUMUN,MAĞDURUN,VE GARİPLERİN YARDIMINA KOŞMAYI EMREDER
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: