0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: İnsanlığın Vicdanı Gazze yolunda  (Okunma Sayısı 749 defa)
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« : 20 Mayıs 2010, 19:26:42 »

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Free Gazze gibi uluslar arası insani yardım kuruluşlarının birlikte organize ettiği yardım filosu, yola çıkıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Free Gazze gibi uluslar arası insani yardım kuruluşlarının birlikte organize ettiği yardım filosu, 22 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de Sarayburnu’nda yola çıkıyor. Gemileri uğurlama törenine çok sayıda katılım bekleniyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Free Gazze gibi uluslar arası insani yardım kuruluşlarının birlikte organize ettiği yardım filosu, 22 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de Sarayburnu’nda yola çıkıyor. Gemileri uğurlama törenine gazeteciler, yazarlar, aydınlar, siyasetçiler, sanatçılar, aktivistler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılacak.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım uğurlama törenine bütün herkesi davet ederken, filonun insanlığın vicdanı olacağını belirtti. Yıldırım, İsrail’in tehditlerine aldırış etmeden yola çıkacaklarını, tek hedeflerinin Filistin’e ulaşmak olduğunu belirtti. Yıldırım, “İsrail ne dersin desin biz, bütün planlarımızı Gazze’ye ulaşmak üzere kurduk. Biz hukuksuz bir iş yapmıyoruz. Esas hukuksuzluğu 1.5 milyon insanı 2006 yılından beri ambargo altında tutan İsrail yapıyor. İsrail’in bizin engellemesi korsanlık olur. Bütün dünya kamuoyu buna tepki gösterir. Arkamızda milyonlarca insanın, binlerce sivil toplum kuruluşunun ve 50 ülkenin desteği var. Biz Filistin’e tamamen insani amaçlarla gidiyoruz. Eğer İsrail, insani yardıma izin verdiğini iddia ediyorsa o zaman bu konuda ne kadar samimi olduğunu göstersin. Bu hareket, aynı zamanda İsrail’in samimiyet sınavı olacaktır” dedi.

Harekette 9 gemi var

Filo Türkiye’den 3, Yunanistan’dan 1, İrlanda’dan 1, İngiltere’den 2, Cezayir’den 1 ve Kuveyt’ten 1 olmak üzere toplam 9 gemiden oluşuyor.

Gazze’ye uygulanan ambargoyu denizden delecek gemilerin alınması için yaklaşık 50 farklı ülke destek verdi. Ayrıca gemilere Malezya eski Devlet Başkanı Mahattir Muhammed ile Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez de destek veriyor.

Türkiye’den ayrılacak olan gemiler, diğer ülkelerden gelecek gemiler ile uluslararası sularda birleşecek. Gemiler eğer İsrail tarafından engellenmez ise 24 saat içerisinde Gazze’ye ulaşacak. Gemiler, Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, prefabrik çocuk bahçeleri olmak üzere toplam 10 bin ton malzeme götürecek. Gemilerde yaklaşık 750 yolcu olacak.
Moderatöre Bildir   Logged

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
cürmümile
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Üstad Üye

Ümmetimin SUSKUNLUĞUNU Sana şikayet ediyorum...

« Yanıtla #1 : 20 Mayıs 2010, 20:53:54 »

bir ara gönüllü kişiler de alınacak hem bayan hem erkek . aslında bizler de gitseydik ne iyi olurdu. değil mi?

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2010, 21:23:53 »

Yardım Gemileri Tekbirlerle Gazze'ye Uğurlandı

İşgalci İsrail ambargosu altında olan Gazze'ye yardım malzemeleri götürecek olan gemilerden Mavi Marmara Sarayburnu'ndan yola çıktı.

İşgalci İsrail’in baskıları ve uyguladığı ambargo nedeniyle temel ihtiyaçlarını bile karşılamaktan yoksun duruma gelen Filistin halkı için yardım kuruluşları gemilerle harekete geçti. Türkiye, İngiltere, Yunanistan Cezayir, Kuveyt ve İrlanda'da toplanan yardımlarla alınan toplam 9 gemi dolusu yardım yola çıktı. Uluslararası sularda buluşarak Filistin'e ulaşması beklenen yardım gemileri için Sarayburnu Limanı'nda toplanan binlerce yardım gönüllüsü, Filistin'e uygulanan haksız ambargonun kaldırılması için çağrıda bulundu.

Gemi Tekbirlerle Uğurlandı

''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Filistin'e ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, çocuk bahçeleri gibi insani yardım malzemesi taşıyacak 2 gemiye eşlik edecek ''Mavi Marmara'' adlı yolcu gemisi, İstanbul'dan Antalya'ya doğru hareket etti. Demir alan gemiler için saat 11.00'de Sarayburnu limanında başlayan uğurlama töreni yaklaşık 4 saat sürdü. Filistin'in acılarını saracak yardım malzemelerini götürecek gemiler törenin ardından tekbirler çekilerek uğurlandılar. Müslümanlar tarafından Tekbirlerle uğurlanan gemileri yüzlerce insan heyecan ve gözyaşı içinde izledi. Kampanyaya yaklaşık 50 ülke ve binlerce sivil toplum kuruluşu ve aktivist destek veriyor.

İnsani Yardım Hareketi'nin (İHH) organize ettiği yardım çalışmalar kapsamında Türkiye ve bazı ülkelerde toplanan insani yardımlarla gemiler alınmış ve bu gemilerle Filistin'e deniz yoluyla yardım götürülmesi planlanmıştı. Kara ve hava yoluyla yapılan yardım çalışmalarını Siyonist İsrail’in engellemesi nedeniyle denizyoluyla yardım ulaştırılması için harekete geçildi. Yardım çalışmaları için binlerce gönüllü çok sayıda ülkede seferber oldu. Toplanan para ve diğer tardım malzemeleri gemilere yüklendi. Türkiye'den 3, Yunanistan, Kuveyt, Cezayir ve İrlanda'dan 1, İngiltere'den 2 gemi dolusu yardım malzemesi Filistin'e ulaştırılmak üzere hazır hale getirildi. Türkiye'den yola çıkan gemiler Antalya Limanı'nda birleşecek. Diğer gemilerle açık denizde buluşma sağlandıktan sonra gemiler 24 saat içinde Filistin'e ulaşmış olacak. Gemilerde ilaç, tıbbı malzeme, çimento, demir, prefabrik evler, çocuk oyunları gibi malzemeler yer alıyor. Törene çok sayıda Arap ülkesinin resmi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Malezya, Singapur gibi ülkelerden de çok sayıda kişi katıldı.

Bir Ayda Zindan, Şehadet Ve Seferi Yaşadık

Türkiye ile Filistin bayraklı Mavi Marmara gemisinin Sarayburnu İskelesi'nden uğurlanması dolayısıyla düzenlenen törende konuşmasına, “Belki bir daha görüşemeyebiliriz hakkınızı helal edin” diyerek başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, “gitmekte ne kadar kararlı olduğumuzu bütün dünya görsün, geri adım atmayacağız ve Gazze’deki ambargo kalkacak” diye belirtti. Bir ay içinde, İzzet Şahin’in İsrail tarafından tutuklanmasıyla zindan, Faruk Aktaş ve Bahattin Yıldız’ın uçak kazasında hayatlarını kaybetmeleriyle şehadet ve şimdi Gazze’ye yardım götürmekle seferi yaşadıklarını dile getiren Yıldırım, Allah yolunuzu ve yolumuzu açık etsin” dedi. Yıldırım ayrıca, Türkiye'deki her kesimin Allah adına, Filistin adına aynı hedef ve bilinci ortaya koyarak büyük bir birliktelik örneği gösterdiğini belirtti.

Ne Olursa Olsun Gazze’ye Gireceğiz

Almanya'da Hitler'in Yahudiler için esir kampı kurduğuna işaret eden Yıldırım, ''Şimdi de Gazze'de Siyonistler Hitler'in yaptığını yaparak esir kampı oluşturdular ve sessiz bir soykırım yapıyor'' dedi. Yıldırım, Gazze'ye gidecek gemilerde sadece insani yardım malzemelerinin olacağını belirterek, ''Bu gemilerde bir çakı bile olmayacak. Bu gemiler, tamamen insani yardım malzemeleri taşıyacak. İsrail, bu gemiyi vurmaya kalkarsa insanlığı vuracaktır'' şeklinde konuştu. Bu gemiye binen herkesin her türlü bedeli göze aldığını bildiren Yıldırım, İsrail'in kendilerini durdurma gibi bir haklarının olmadığını anlattı. Yıldırım, İsrail'in engellemesine karşı uygulayacak A, B ve C planlarının olduğunu dile getirerek, ''Bu üç plan da 'içeri gireceğiz' olacaktır. Bundan başka bir şey söz konusu olamaz. israil, artık istese de istemese de ambargo delinecektir. İnsanlık vicdanı artık bu ambargoyu kaldıramıyor'' dedi.

İstanbul’un Geleceği İslam Dünyasının Geleceğidir

Kudüs'teki Mescid-i Aksa Temsilcisi ve İslami Hareket Genel Başkanı Raid Salah da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında ''Kudüs'ün geleceği, İstanbul'un geleceğidir'' şeklinde bir açıklamada bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Biz de diyoruz ki İstanbul'un geleceği, Kudüs'ün geleceğidir. İstanbul'un geleceği, Şam'ın, Kahire'nin ve bütün Müslümanların geleceğidir. Bütün İslam dünyasının geleceğidir. Dünya bugün buradaki kalabalığı görecektir. Gazze halkı, hiç ümitsizliğe kapılmasın. Görüyoruz ki Türkiye anneleri Gazzeli annelerin, Türkiye çocukları Gazzeli çocukların, Türk halkı Gazze halkının yanında ve birliktedir.''

25 Mayıs 2010 tarihinde Antalya'dan yola çıkacak gemilerin siyonist israil engellemesiyle karşılaşmaması durumunda bir gün sonra Filistin’e ulaşması planlanıyor. Sadece Mavi Marmara gemisiyle birlikte 750 yardım gönüllüsünün Filistin'e gideceği belirtildi.

MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #3 : 26 Mayıs 2010, 08:05:27 »

gidenler arasında cok sevdigimiz kardeşimizde var. mustazaf-der gonullulerinden kardeşimize ve beraberinde olanlara Allahtan selamet diliyoruz sag salim gider sag salim gelirsiniz inşaAllah ...israil boyuna tehditler savurur yola cıkmanız onları bukara korkuttuysa oraya vardıgınız inşaAllah kaçaçak delik ararlar ogunlerde gelir inşaAllah slm ve dua ile...

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #4 : 26 Mayıs 2010, 10:07:22 »

...Allah için gerçekleşecek bir ölümün adı şehadettir, o şahadet ki mazlum ve mustazaflar için şereftir.

Le_Nasbirenne
Yeni Üye
*

Hayya-alel İman--Hayya-alel Cİhad

« Yanıtla #5 : 26 Mayıs 2010, 14:55:03 »

24 saatte varılacağı söyleniyordu..Bir haber yok mu bu konuda...Bilgileri paylaşmaya devam edersiniz inşaAllah....Gitmesekte yardımlarımızla beraber aşkla,merhametle ve sevda ile dolu yüreğimizi gönderdik Filistin'e ve Kudüs'e..Rabbimiz ulaştırmayı nasib etsin

Cihadsız,Savaşsız,Kansız,Sakatsız Allahın Dininin Muzaffer Olacağını Zanneden Kimseler,Bu Dinin Tabiatını İdrak Edemeyen Kimselerdir! Onlar Vehme Kapılmışlardır.Davetçilerin Heybeti,Davetin Şevketi,Müslümanların İzzeti Savaşsız Olamaz!
vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #6 : 27 Mayıs 2010, 13:56:20 »

Yolunuz Açık Olsun Gazze'de Buluşmak Üzere

5 gündür Antalya'da bekleyen barış eylemcileri, nihayet Filistin'e doğru yola çıkıyor.

Yaklaşık 560 aktivist bu akşam, kendilerini Gazze’ye götürecek Mavi Marmara gemisine binecek. İHH Başkanı Bülent Yıldırım aktivistlerle düzenlediği son basın toplantısında “Gazze’de buluşmak üzere” dedi.

Aylardır konuşulan Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım hareketinde sona yaklaşılıyor. 5 gündür Antalya’da bekleyen barış eylemcileri, nihayet Filistin’e doğru yola çıkıyor. Yaklaşık 560 aktivist bu akşam, kendilerini Gazze’ye götürecek Mavi Marmara gemisine binecek.

Gerekli işlemler yapıldıktan sonra geminin gece saatlerinde Yeni Antalya limanından ayrılması bekleniyor. 9 gemi, Kıbrıs açıklarında buluşacak. Daha sonra Gazze’ye doğru yola çıkılacak. Gemilerin Cumartesi günü Gazze önlerine ulaşması bekleniyor.

Bu arada İsrail, gemi hareketini tehdit etmeye devam ediyor. İsrail, kanadında üst düzey devlet adamları ve komutanlar, gemilere kesinlikle izin vermeyeceklerini açıklıyor. İsrail, her gün yeni bir açıklama yaparak gemilere binecek akitvistlere gözdağı vermeye çalışırken hareketin temsilcileri, yola çıkmadan önce son bir basın toplantısı yaptı. Kepez Kapalı Spor salonunda düzenlenen basın toplantısında adeta gövde gösterisinde bulunan aktivistler, İsrail’in tehditlerine aldırış etmeyecekleri mesajını verdiler. Filistin için kenetlenen barış eylemcileri, İsrail’in kendilerini engellemesi durumunda daha büyük eylemlerle yeniden yola çıkacaklarını vurguladılar.

Gazze’de buluşmak üzere

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, konvoyun kaderini İsrail’e teslim etmeyeceklerini söyledi.

Yıldırım, İsrail’in tüm engellemelerine rağmen 50 ülkeden aktivistlerin harekete katıldığını söyledi. “Bugün yola çıkıyoruz. Allah yolumuzu açık etsin” diyen Yıldırım, “Gazze’de buluşmak üzere” dedi.

Konvoya İsveç’ten bir yük gemisi alarak katılan Mattios Gadelda da Avrupa ile İsveç’in ikiyüzlülüğünden utanç duyduğunu söyledi.

Yunanistan Ship To Gazze hareketinden katılan aktivist Dimitri ise konuşmasında Yunanistan halkının büyük çoğunluğunun Filistin’e destek verdiğini söyledi. Yunanistan halkını temsilen bir yük gemisiyle filoya katıldıkları anlatan Dimitri, “Bizler Filistin için üzülüyor ve ayağa kalkıyoruz. Filistinlilere yalnız olmadıklarını göstermek için yola çıktık. Biliyoruz ki hükümetler, aydınlar, entelektüeller ve sanatçılar burada, bize destek veriyor. Biz burada halk diplomasisi yapıyoruz. Biz özgür bir Akdeniz ve özgür bir Filistin istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu konvoy bir fedakarlık hareketidir

Ambargoyu Kırma Uluslar arası Komite Başkanı Muhammed Savalha ise, “Bu konvoy bir fedakarlık hareketidir. Her şeyi göze aldık. İsrail, bizi yıldıramaz” dedi.

Vatikan, Malezya, Endonezya, Cezayir, Kuveyt, Pakistan, Filistin, Yemen, Belçika ve İspanyalı aktivistler de konuşmalarında Filistin’e gitmede kararlı olduklarını dile getirdiler.

Mavi Marmara gemisinin gece saatlerinde Antalya’dan ayrılması bekleniyor.

İsra Haber

_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #7 : 27 Mayıs 2010, 17:06:06 »

Allah yardımcıları olsun. İnşAllah selametle girerler Gazzeye.

(dualar sana filistin)
vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #8 : 28 Mayıs 2010, 10:20:43 »

Gemiden canlı yayın yapan Tv izlemek için aşağıdaki linki tıklayın...

http://www.vuslatsevdasi.com/forum/israhaber_tv_canli-t25031.0.html

vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #9 : 29 Mayıs 2010, 21:15:57 »

"Yolumuz Filistin Rotamız Gazze" kampanyasına katılan 63 yaşındaki İngiliz Peter Venner de "Mavi Marmara" gemisinde Müslüman oldu. Kelime-i Ş ehadet getirerek Müslüman olan ve Muhammet Fatih ismini alan Venner, İsrail'in müdahalesinden çekinmediğini ve gemideki herkes gibi tüm olacaklara karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.

Daha önce Gazze'ye kara yoluyla yardım götüren konvoya da katıldığını ve gemilerdeki yardım malzemelerini Gazze'ye ulaştıracaklarına inandığını belirten Venner, "Müslümanlığı kendi rızamla seçtim. İngiltere'de Müslüman arkadaşlarım vardı. Onlarla büyüdüm. Beraber ağladık, güldük, eğlendik. Zaman zaman onlarla camiye gidip namazlara katıldığım da oldu. En son gemiye katılmak için İstanbul'a geldiğimde Sultanahmet'e gittim. Kendi kendime 'Müslüman olmalıyım' dedim. Burada da yakından tanıdığım Pakistanlı bir arkadaşıma Müslüman olmak istediğ imi söyledim" şeklinde konuştu.

Anestezi uzmanı Dr. Mevlüt Yurtseven ise "Vicdanım, ahlakım ve insanlığım gereği buradayım. Geminin kalkması bile başarıya ulaştığımızın göstergesi. Bu gemi Türkiye'den kalktığında artık onların kalpleri korkmaya başladı. İsrail bizi hukuksuz olarak gözaltına alsa bile bu harekat amacına ulaşmıştır. Korku sırası onlarda" dedi.

AA

Sayfa: [1] 2 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: