0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: İran islam cumhuriyeti: 'İsrail malları haram' fetvası  (Okunma Sayısı 347 defa)
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« : 11 Ocak 2009, 19:35:26 »

İran'da 'İsrail malları haram' fetvası

İsrail'i, siyonist gaspçı, gayri meşru ve işgalci olarak gördüğü tanımayan İran'da yine radikal bir karar daha alındı.11

İran'da, İsrail'e ait ürünlere ve bu ülke şirketleriyle işbirliği olan tüm yabancı şirketlere karşı birtakım yaptırım kararları alındı.

İran Resmi Haber Ajansı'nın (İRNA) bildirdiğine göre, Ayetullah Mekarim Şirazi, bir soru üzerine, ''İsrail ürünlerinin alımı, satımı, bulundurulması, kullanımı ve hediye edilmesi haramdır'' fetvasını verdi.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad başkanlığında bugün toplanan İran Bakanlar Kurulu'nda da ''İsrail'de yatırım yapan veya siyonist rejime mali yardımda bulunan şirketler, İran tarafından cezaya ve ambargoya tabii tutulacak'' kararı alındı.

Ahmedinejad, dünkü açıklamasında da ABD ve İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulummuş, ''ABD ve İsrail ürünlerine ödenen paralar bomba ve füzeye dönüşüp, Filistin'de çocuk ve kadınların başına yağıyor'' demişti.

A.A
Moderatöre Bildir   Logged

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
seriyye
Üstad Üye

Allaha teslim olan eşyayı teslim alır.

« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2009, 20:22:44 »

inşaAllah ne alır nede aldıralım

VuSLaTaSeVDaLı
VuSLaTaSeVDaLı
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2009, 21:06:15 »

zaten ülke devletlerinden   lanet israil ve abd nin malarının boykotunu iran islam devletinden beklerim helal olsun..

Bu DevirDe GENÇ OLmak, AteşLer İçinde OLup YANMAKTIR. Bu DevirDe MÜSLÜMAN GENC OLmak, AteşLer İçinde OLupta YANMAMAKTIR...
harras
Mücadeleci::.
Üstad Üye

Bir Seher Daha Ya Rab Bir Vuslat Daha Ya Rab...

« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2009, 22:52:56 »

Allah razı olsun abem iranın verdiği kararlar maşAllah yerinde kararlar keske herkes uyabilsede bu kısa sürede semeresini verir iranı tebrik ederim bu ondan çoktan beklenen bir karardı hayırlısı olsun inşAllah selam ve dua ile...

<a href="http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf" target="_blank">http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf</a>
“Güzel ahlak, senin Allah'dan başka bir maksadının olmamasıdır.” (Ebu Said El-Harras)
kördüğüm
kırıntı
Üstad Üye

inadına özgürlük inadına direniş...

« Yanıtla #4 : 12 Ocak 2009, 08:42:25 »

aynı karar bide islam ülkesi sayılan türkiye de alınsa.... ah bi alınsa..iranı çok kıskandım bu konuda.Rabb^^ e emanetsiniz...

...:::Rabb'im tut ki elimden, düşmeyeyim:::...

suna
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : 12 Ocak 2009, 23:08:59 »

MasAllah böyle bir karari zaten birtek Iran dan bekleye bilirdik.HELAL OLSUN size Allahin Arslanlari.
VuSLaTaSeVDaLı
VuSLaTaSeVDaLı
Yeni Üye
*

« Yanıtla #6 : 13 Ocak 2009, 20:43:36 »

aynı karar bide islam ülkesi sayılan türkiye de alınsa.... ah bi alınsa..iranı çok kıskandım bu konuda.Rabb^^ e emanetsiniz...

kıskanmana şaşırdım . böle bişeyi ben türkiyide sözde islam ülkesi ama atatürkçü batılaşma uygarlığı ile cumhuriyet yasalarıyla yönetilirken 40 yıl geçse yine beklemem türkiyeden..yineden Allah tan türkiyede imanı kuvetli olan  biz müslüman  kardeşlerimiz varız..

Bu DevirDe GENÇ OLmak, AteşLer İçinde OLup YANMAKTIR. Bu DevirDe MÜSLÜMAN GENC OLmak, AteşLer İçinde OLupta YANMAMAKTIR...
kördüğüm
kırıntı
Üstad Üye

inadına özgürlük inadına direniş...

« Yanıtla #7 : 13 Ocak 2009, 21:29:29 »

Alıntı
kıskanmana şaşırdım . böle bişeyi ben türkiyide sözde islam ülkesi ama atatürkçü batılaşma uygarlığı ile cumhuriyet yasalarıyla yönetilirken 40 yıl geçse yine beklemem türkiyeden..yineden Allah tan türkiyede imanı kuvetli olan  biz müslüman  kardeşlerimiz varız..
öyle deme türkiye ayakta duruyorsa toprağında barınan müslümanlar hürmetine.müminlerin duaları sayesinde.burda müminlerde birlik yok.korkutup,kıstırmışlar, susturmuşlar bizi.geçmişte yapılan hataların neticesi günümüzde yaşanıyor.bizim yapmamız gereken uyanıp birbirimize kenetlenmek.taviz vermemek aldığımız kararlardn.irademizi kuvvetlendirmek.yahudiler nasıl kazanıyo sanıyorsunuz.nasıl güçleniyorlar imanları olmadığı halde.adamlar  hedefe ulaşmak için çalışıyor.bizlerse tembeliz.la ilahe illAllah diyen herkesin arı gibi çalışması lazım.çalışanlar var elbette.ancak tek başına olmuyo.birlik lazım.bizi güzel böldüler.onların kuralı ya bu böl, parçala, yok et...ben küçükken ilkokulda sınavlara çalıştığım halde düşük aldığımda kendi kendime ben inançlıyım hem çalıştım dua da ettim.neden yüksek almadım.arkadaşım namaz da kılmıyo o neden yüksek aldı derdim.sonradan anladım ki dua sadece kavli değilmiş.fiili dua daha etkiliymiş.tabi kavli dua ederek de fiilimizi desteklemek gerekirmiş.100 kişi müminse 50 si fiili 50si kavli dua etmemeli.100 ü hem kavli hem fiili dua etmeli ki başaralım.iran bunu başarmış.bende onun bu başarısını kıskandım işte.hem umudunu yitirme.gün gelir inşAllah bir zamanlarki osmanlı gibi olur diriliriz.

...:::Rabb'im tut ki elimden, düşmeyeyim:::...

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: