0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: İSLAM’A DAVETTE ÖNCELİK : “LA İLAHE “  (Okunma Sayısı 479 defa)
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« : 17 Kasım 2009, 14:43:40 »

Davetlerinin ilk maddesi LA İLAHE olmayan davetçiler , daima enerjilerini boşa harcamış olurlar. İşte bugün birçok İslam davetçisi enerjisini boşa harcamaktadır. Kalbinde, beyninde ve hayatında moda putu, şehvet putu, spor putu , makam putu , komüzim putu, kapitalizm putu , parti putu , müzik putu, olan bir kişiye , bu putlar inkar ettirilmeden veya bu şahısa tabi olduğu , peşinde koştuğu putunun mahiyeti izah edilmeden namaza götürülmeye çalışılıyor.Hatta namaza götürdüm, kıldırdım ,sebeb oldum diye seviniliyor. Hatta böyle bir insana zekat vermesini, İslam’a ve müslümanlara hizmet etmesini anlatıyoruz. Diyelim ki yukarıda saydığımız putlara tabi olmakla birlikte kişi bütün servetini İslam’a ve müslümanlara hasr (vakf, bağışlama) etse yine o kişi müslüman olmaz. Ta ki tabi olduğu o putları terk etmedikçe; inkar etmedikçe.“LA İLAHE“ düsturunu davetin ilk maddesi yapamayan bir davetçi, çürük bir temel üzerine apartman yapmaya benzer. Bakarsınız bu bina bazen 10 kata kadar çıkıyor. Fakat bu bina tamam olduğu gün yıkılır. Çürük temeller üzerine yükseltilen binaların ömrü olmaz. Günde 3 kat bile çıksan temel bozuksa hiç bir şey kalmayacak, çökecektir.Ama temel sağlam olsa , İstenilen özellikte olsa idi senede 1 kat bile çıksan o artacaktı.

İşte putlarla birlikte tevhid tahakküm etmez.Kişinin taptığı komüzim, kapitalizm, faşizm, parti , mistizm, hümanizm, sosyalizm, moda, müzik, çağdaşçılık , spor putuna karışmadan , kişiye inkat ettirilmeden namaz kıldırtmaya azmeden saf niyetli İslam davetçisi bu haliyle , tenekeyi altın suyu ile parlatana benzer . Altın suyu tenekeyi altın yapmaz. Ancak kendisine ümit bağlayanı bir üre aldatır. Davetçi bir kişiyi İslam’a davet ederken onda makam putuna hürmet ve ihtiras olduğunu biliyor, fakat davetçi bu noktayı, illeti izah etmiyor. Makam putuna iman eden kişi de bu davetçinin vasıtasıyla müslümanların safına katılıyor. Gün geliyor Tağuti düzen makam putunun yüzünü gösteriyor. Birde bakıyorsunuz ki senelerce müslümanların safında yer alan bu kişi makam putuna İslam’ı ve müslümanları kurban edeni İslam adına tenkit etmeye çalışıyor. Halbuki asıl tenkide müstehak olan İslam davetçisidir. Zaten islam’ı ve müslümanları makam putuna kurban eden iman etmemişti. O makam putuna iman etmişti. Makam putuna ibadet etme fırsatı eline geçince ibadetini yapmaya başladı. Olan İslam davetçisine olmuştur asıl İslam’ı anlatmayıp , kendi hevasından tebliğ metodu uydurduğu için .

Moderatöre Bildir   Logged

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« Yanıtla #1 : 18 Kasım 2009, 22:20:05 »

Davet Her Şeyden Önce La İlahe İllAllah'adır

İbn-i Abbas (r.a)'den şöyle rivayet edilmiştir:

«Rasulullah (s.a.s) Muaz b. Cebel (r.a)'i Yemen'e gönderdiği zaman ona şöyle dedi:

«Sen Ehl-i Kitaptan bir topluluğa gidiyorsun. Onları ilk davet edeceğin şey «La ilahe illAllah» olsun. Eğer onlar bunu kabul ederlerse, onlara Allah' ın bir- gün ve gecede beş vakit namaz farz kıldığını bildir. Bunu kabul ederlerse onlara de ki, Allah zenginlerin fakirlere zekat vermesini emretmiştir. Bunu da kabul ederlerse en iyisi de olsa mallarını haksız yere almaktan sakın ve mazlumun bedduasından kork. Çünkü onunla Allah arasında engel yoktur.»

(Buhari-Müslim)

HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

-Davetçinin, insanlara bu dini tebliğinde, dinin diğer tüm emirlerinden önce, ilk olarak ve önemle üzerinde durup anlatması gereken şey  La ilahe illAllah düsturudur.

Zira bu dinin tüm diğer emirleri tevhid temeli üzerine bina edilmiştir. La ilahe illAllah inancı insan kalbine yerleşmeden, o kulun Rabbine yönelmesi ve yaptığı amellerin Allah için ve Allah'ın istediği şekilde olması mümkün değildir. Allah'a şirk koşularak yapılacak ibadet, bu dinin emrettiği ibadet değildir. Allah'ı emir makamı kabul etmeden, sadece O'nun emir ve yasaklarına teslim olmadan ibadet nasıl söz konusu olabilir ki? işte bu nedenle davetçi, davete muhatab olan herkese öncelikle La ilahe illAllah'ı apaçık anlatmak ve ancak bunun kabulünden sonra önem sırasına göre namaz, zekat gibi ibadetleri bildirmek zorundadır.

YA BÜTÜNÜYLE ÜSTÜNLÜK VE ŞEREF YÜCE OLAN AllahA KULLUK.. YADA TAMAMİYLA ALÇAKLIK VE MAHKÛMİYET OLAN AllahIN KULLARINA KULLUK ..DİLEYEN DİLEDİĞİNİ SEÇSİN..
"Mahvolan açık bir delilden dolayı mahvolsun kabul edende açık bir delilden dolayı kabul etsin"(Enfal: 42)
hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2009, 12:08:08 »

Günümüzde Müslümanların üzerine düşen görev elbete önemlidir
İslamı tevhid âlimlerinden alarak ve kendini tevhidle terbiye edip tevhidi bedenin ve ruhun gıdası olduğunu ve ancak onunla ıslah olacağını bilmelidir ve hayatına yerleştirmelidir bir Müslüman ilk önce kendini ve ailesini tağutların ve müşriklerin cıkardığı fitne sapıklık cahilik rüzgârlarına karşılık kendini koruyabilmesi için kendini ve ailesini tevhid ilmiyle terbiye etmelidir eyer tevhidi hayatına aktarmayıp tevhidin gereği olan şeyleri hayatına aktarmayıp pasiflik yâda dünyanın peşine düşerse tevhid ilminden mahrum kalırsa rüzgârlardan etkilenebilir
Örneğin bir ağaç diktiğin zaman eyer kökleri yerin dibine ulaşmasa sert rüzgârda etkilenip ya yerinden çıkar yâda kökleri yerini bulamaz ve kurur gider
İşte tevhide böyledir eyer insan tevhidi kalbine hata ruhuna işletilmese sadece lafızla bunu tekrar ederse ağaç misali olur gider
Eyer gerçekten insan ailesini çocuğunu vede kendini tevhidle terbiye etmese onun için küfre şirke bidate hurafeye karşı durmak zor olur
Muslumana düşen görev
1) islamı kuran ve sunete göre öğrenmeli ve ona göre kabul etmelidir
2) İlmi tevhid alimlerinde almalıdır sapıklardan değil örneğin sapık fikirlere karşı kendini korumalıdır
3) Kendini tevhidle yetiştirmelidir
4) Ailesini de aynı şekilde yetiştirmelidir
5) ve kendisini yetiştirdiği gibi muhatabı olan kişilerde tevhidi ulaştırmalıdır
6) Gevşeklik yada pasiflik göstermemelidir Allah yalunda Allah ın dini için çalışmalıdır
7) Gayesi yalnız Allah ın rızsı için Allah ın dinini yeryüzüne hakim kılmak olmalıdır
8 Hedefi küfrü şirki ve tağutları yok etmek olmalıdır oysa küfre sesiz kalmak ve onu yok olmasını temeni etmemek ve onun yok olması için çalışmamak Müslümanların işi değildir
9) Hayatını islamın nizamına ve Allah ın istediği şekilde düzenlemelidir aksi takdirde Müslüman olamaz
kişi kendini küfür şirkten arındırarak Allah için Allah rızasını hedef kabul edip ona göre hareket etiği zaman zafer Allah tan dır Allah dilediği zaman verir ve kişi Allah ın indirdiği metoda göre hareket etmelidir metodsuz bi yere varılmaz bu din nasıl Allah tan ise metoduda Allah tandır

YA BÜTÜNÜYLE ÜSTÜNLÜK VE ŞEREF YÜCE OLAN AllahA KULLUK.. YADA TAMAMİYLA ALÇAKLIK VE MAHKÛMİYET OLAN AllahIN KULLARINA KULLUK ..DİLEYEN DİLEDİĞİNİ SEÇSİN..
"Mahvolan açık bir delilden dolayı mahvolsun kabul edende açık bir delilden dolayı kabul etsin"(Enfal: 42)
hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« Yanıtla #3 : 26 Kasım 2009, 22:08:30 »

La İlahe İllAllah diyen bir kimse, genel olarak şöyle demiştir:

insanın, manasını bilmediği bir şeyi kabul etmesi imkansızdır. “La ilahe illAllah” kelimesi, arapça bir kelimedir ve şüphesiz bir manası vardır.

La ilahe illAllah kelimesi ve bu kelimeyi açıklayan ayetler incelendiğinde, La ilahe illAllah kelimesinin iki bölümden oluştuğu görülür:

a) - “La ilahe”: Reddetme bölümü.

“La ilahe” diyen bir kimse, genel olarak şöyle demiştir:

“Ey Rabbim! Ben, hiçbir ilah kabul etmiyorum. Yani, Allah’ın hükümleri dışında hükümler koyan, insanların sözünü dinlediği, kanun ve hükümlerine itaat ettiği, haram ve helallerine, emir ve yasaklarına riayet ettiği, hiçbir ilahı tanımıyorum, bütün bunları reddediyorum.

Ey Rabbim! Ben, insanları kendisine ibadet etmeye; hükümlerini dinlemeye, kendisine saygı göstermeye, yüceltmeye çağıran tüm sahte ilahları reddediyorum, bunları kabul etmiyorum.

Ey Rabbim! Ben, Senin sıfatlarını kendisinde gören; kendisini hüküm koyucu, gaybi bilici, insanları dilediği gibi yönetici, muhakeme edici olarak ileri süren her sahte ilahı reddediyor, onlara tabi olmuyor, onlardan uzak duruyorum.

Ey Rabbim! Ben, hiçbir sahte ilahı, onların hükümlerini, yasa kitaplarını, uydurdukları sistemlerini, onların peşine takılıp dediklerini yapan yandaşları müşrikleri de reddediyorum, onları kesinlikle sevmiyorum, onlardan nefret ediyorum ve onlara düşmanlık duyguları besliyorum, bütün imkanlarını bunları yok etmek için kullanacağım.”

b) - “İllAllah”: Kabul etme bölümü.

“İllAllah” diyen bir kimse, genel olarak şöyle demiştir:

“Ey Rabbim! Ben, ilah olarak sadece Seni kabul ediyorum. Yani, ben, nasıl yaratıcı ve Rab olarak seni kabul etmişsem, benim hakkımda ve tüm kullar hakkında yegane hüküm koyucu olarak yine seni kabul ediyorum.

Yaşamımı, yalnız senin sistemine göre düzenleyeceğim. Senin emirlerine itaat edip yasakladığın şeylerden uzak duracağım. Senin helal kıldıklarınla amel edip haram kıldıklarını terkedeceğim. Yalnız Senin kitabın Kur'an’ı anayasa kabul edip ona göre yaşayacağım. Yalnız Senin rasulünü örnek alıp onun sözlerini doğru kabul edeceğim. Yalnız senin değer verdiklerine değer verip düşman olduklarına düşman olacağım. Hayatımı yalnız Sana adayıp yalnız senin yolunda öleceğim. Her ihtilafta yalnız Kur'an’ı ve Rasulünün sünnetini hakem kabul edip hükümlerine itirazsız teslimiyet göstereceğim. Senin isim ve sıfatlarını kimseye vermeyeceğim, Sana asla şirk koşmayacağım.”

hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« Yanıtla #4 : 15 Şubat 2010, 01:28:20 »

Bu Kelimeyi Bozacak Şeyler:

--------------------------------------------------------------------------------

1 - Allah’ın tevhidini ve Rasulullah’ın risaletini inkar etmek.

--------------------------------------------------------------------------------
     2 - Reisler, liderler ve şeyhlere ibadet etmek. Bu, Allah’ın haram kıldığı şeyi helal, helal kıldığı şeyi haram kıldıklarında onlara itaat etmekle olur.
     Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
     "Onlar Allah’ı bırakıp hahamlarını, rahiplerini (yani din adamlarını) ve Meryem oğlu Mesihi rab edindiler. Oysa tek olan Allah’ tan başkasına ibadet etmemekle emrolunmuşlardı. O’ndan başka ibadete layık ilah yoktur. Allah koştukları eşlerden münezzehtir." (Tevbe: 31)         
     Bir gün Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem bu ayeti kerimeyi okuduğu sırada daha önce hristiyan iken sonradan İslam’la şereflenen Adiyy İbn Hatem radiyAllahu anh (boynunda haç olduğu halde) Rasulullah’ın yanına girdiğinde bu ayeti kerimeyi duyunca Rasulullah’a:
     "Onlara ibadet etmiyorlar ki" dedi.
     Bunun üzerine Rasulullah:
     "Onlar Allah’ın helal kıldığı bir şeyi haram, haram kıldığı bir şeyi helal kıldıkları zaman onlara itaat etmiyorlar mı?" diye sorunca;
     Adiyy İbn Hatem: "Evet" dedi. 
     Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem:
     "İşte böylece onlara ibadet ediyorlar" buyurdu. (Cem'ul-Fevaid: Tefsir bah.) (Tirmizi Hadis No:3095 Bu hadisi Tirmizi 3095, El-Hüseyin b. Yezid an Abdisselam an Zeyd b. Sellam an Ebi sellam ani'n Nu'man asl-i senedi ile tahriç etti. Ahmed de rivayet etti.) 

3 - Allah-u Teâlâ'ya, Rasulüne ve İslam dinine sövmek, Allah’ın ayetleri, kitapları, rasulleri ile alay etmek.
     "İkiyüzlüler, kalplerinde olanı haber verecek bir surenin inmesinden çekiniyorlar. De ki: "Alay edin bakalım. Allah çekindiğiniz şeyi ortaya koyacaktır. Onlara soracak olursan: "Biz and olsun ki eğlenip oynuyorduk" diyecekler. De ki: "Allah’la, ayetleriyle, rasulüyle mi alay ediyordunuz? Özür beyan etmeyin. İnandıktan sonra küfre girdiniz. İçinizden bir topluluğu affetsek bile, suçlarından ötürü bir topluluğa da azab ederiz." (Tevbe: 64-66)

4 - Tağuta muhakeme olmak.
     "Sana ve senden öncekilere indirilenlere inandıklarını iddia edenleri görmüyor musun? Reddetmeleri emrolunmuşken tağuta muhakeme olmak istiyorlar. Şeytan onları derin bir sapıklığa düşürmek istiyor." (Nisa: 60)

5 - Allah’ın indirdikleriyle hükmetmemek.
     "Allah’ın indirdikleriyle hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir." (Maide: 44)   

6 - Sihir yapmak ve öğrenmek.
     "Şeytanların, Süleyman’ın hükümdarlığı hakkında söylediklerine uydular. Oysa Süleyman kafir değildi. Ama insanlara sihri öğreten şeytanlar kafir olmuşlardı. Babil’de Harut ve Marut denilen iki meleğe bir şey indirilmemiştir. Bu ikisi: "Biz sadece imtihan ediyoruz, sakın küfre girme" demedikçe kimseye bir şey öğretmezlerdi. Halbuki bu ikisinden koca ile karısının arasını ayıracak şeyler öğreniyorlardı. Oysa Allah’ın izni olmadıkça kimseye zarar veremezlerdi. Kendilerine zarar verecek faydalı olmayacak şeyler öğreniyorlardı. Andolsun ki onu satın alanın ahiretten bir nasibi olmadığını biliyorlardı. Kendilerini karşılığında sattıkları şeyin ne kötü olduğunu keşke bilselerdi." (Bakara: 102)

7 - Kafirlerle dost olmak, onları sevmek, desteklemek, onların cemaatlerine, gruplarına, partilerine üye olmak.
     "Mü’minler mü’minleri bırakıp da kafirleri dost edinmesinler. Kim böyle yaparsa Allah’tan bekleyebileceği hiçbir şey yoktur. Ancak onlardan sakınmanız hali (takiyye) müstesnadır. Sonunda dönüş ancak Allah'a’ dır." (Al-i İmran: 28)

Bir insan şehadeti bozacak bu şeylerden birisini yaparsa İslam’dan çıkar. İstediği kadar kelime-i şehadeti söylese hatta insanların en çok ibadet edeni bile olsa bunların kendisine hiçbir faydası olmayacaktır.

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: