0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: İsrail Gazze'ye giden gemilere yaklaştı  (Okunma Sayısı 97 defa)
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« : 04 Kasım 2011, 12:05:27 »

Gazze nin 80 mil açığında iken İrlandali #saoirse teknesinin #tahrir teknesinden cekilmiş en son fotografi

İsrail Gazze'ye giden gemilere yaklaştı

Fethiye’den dün yola çıkan İrlanda menşeili yardım gemileri MV Saoirse ve Kanada menşeili Tahrir isimli teknelerin yarın öğle üzeri İsrail kontrol noktalarına ulaşmaları bekleniyor.

Bu defa Gazze’ye ulaşmaya kararlı olduklarını belirten aktivistlerden Fintan Lane, İsrail’in konvoya müdahalesinden kaygı duyduklarını ve İsrail’in müdahalesinin uluslararası baskı ile önlenmesi gerektiğini söyledi.

Asıl önemli olanın, Gazze ambargosunun dünya gündemine getirilmesi olduğunu belirten aktivistlerin uluslararası sularda bekleyişleri devam ediyor.

İsrail Medyası: Türk Donanması yanlarında değil

İsrail medyası, konuyla ilgili haberlerinde yardım konvoyunda Türk donanmasının eşlik etmemesini ön plana çıkardı. Gemilerde Türk yolcu, mürettebat veya Türk Bayrağı bulunmuyor.

Konvoya İrlandalı siyasiler de destek veriyor

Fintan Lane'in koordinatörü olduğu "Gazzeye İrlanda Gemisi" kampanyasına İrlandalı siyasetçiler de destek verdi.

United Left Alliance partisi milletvekilleri Joe Higgins ve Richard Boyd Barrett ile Sinn Fein Partisi Milletvekili Aonghus O'Snodaigh Dublin'de düzenlenen basın toplantısında, İrlanda hükümetinden, Saoirse gemisinin Gazze'ye geçişinin engellenmemesi için İsrail'e baskı yapmasını istedi.

Kanada gemisi Tahrir ile birlikte dün Fethiye'den yola çıktığı belirtilen MV Saoirse'te Fintan Lane, Avrupa Parlementosu Milletvekili Paul Murphy, eski Fianna Fail Milletvekili Chris Andrews, SIPTU sendikası yetkilisi Mags O'Brian, Sinn Fein partisinden Waterford Belediye Meclisi Üyeleri Pat Fitzgerald ve John Hearne, ragbi oyuncusu Trevor Hogan, sanatçı Felim Egan ve Limerick Üniversitesi öğretim üyesi Zoe Lawlor'un da aralarında bulunduğu 14 İrlanda vatandaşı yer alıyor. Kanada gemisindeyse çeşitli ülkelerden 12 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

İsrail gemilerinin tehlikeli yaklaşması

Gemilerdeki aktivistler arasında endişeli bekleyiş devam ediyor. İsrail gemileri bu gece 00.00 sularında konvoya tehlikeli bir şekilde yaklaştılar. Şu ana kadar İsrail donanması herhangi bir müdahalede bulunmuş değil.

İsrail yardım gemilerine izin vermeyeceğini açıkladı

İsrail yardım gemilerine izin vermeyeceğini açıkladı. Gazze’ye uygulanan ablukanın delinmesine müsaade etmeyeceğini açıklayan İsrail’in yardım gemilerine karşı nasıl bir tutum izleyeceği merakla bekleniyor.

Yardım gemilerini durdurmak görevinin daha önce Mavi Marmara’ya müdahale eden ve 11 Türk’ü öldüren komandolara verildiği sızan bilgiler arasında. Aynı kaynaklar, İsrail askerlerinin müdahaleye hazır olduğunu ama şiddetli bir direniş beklemediğini ifade ediyorlar.

İsrail Hükümeti, ‘Yardımları bize verin, Gazze’ye biz götürelim’ çağrısını yineledi.

Haber5.com
Moderatöre Bildir   Logged

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: