0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: KADINLA TOKALAŞMAK CAİZMİDİR.  (Okunma Sayısı 333 defa)
şura@
Üstad Üye

şehid şeyh sait

« : 09 Aralık 2010, 09:14:13 »

KADINLA TOKALAŞMAK CAİZMİDİR.

Marem olmayan kadına bakmak haram olduğuna göre
onlara dukunmak veya Tokalaşmak mutlaka haramdır.
Peygamber (s.a.v.) biat eden kadınlar dediler ki Ey Allahın
Resulü biat ederken elimizi tutmadınız Peygamber (s.a.v.)
Kadınların elini tutup tokalaşmam buyurdu.Hz.Aişe (ra.biat ile
ilgili şöyle buyuruyor.Allaha yemin ederim ki Resulüllahin eli
bir kadının eline dokunmadı.Sadece sözle onlardan biat aldı.
Peygamber.(s.a.v.)bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor.Sizden
biriniz başına iğne ile dürtülmesi kendisi için helal olmayan bir
kadına dokunmaktan daha hayırlıdır.İslam dini kadınla tokalaşmayı
yasaklamakla kadını tezyif etmiyor.Bilakis şerefini kurtarıyor.
Kötü niyetli kimselerin şehvetle el uzatmasına engel oluyor.

Moderatöre Bildir   Logged

değersiz dallarda asılmama pervam yoktur muhakkakki mücadelem Allah ve din içindir.
ebudüccane
Usta Üye

« Yanıtla #1 : 24 Aralık 2010, 15:32:12 »

Allah razı olsun fakat resulum ağaç altıonda biat alırken birkadının elini elinin üzerine koyarak biat aldıgıda rivayetlerde vardır burda burda hangisi geçerli olacaktır veya niyet önemli değilmidir resul biat için almıs  ise

HASRETİM SANA
EY NAZLI YAR
Şehid Rehber
Huseyni Sevda
Usta Üye

Biz Aşığız Şehadete Kerbela'da Huseyine

« Yanıtla #2 : 24 Aralık 2010, 15:38:35 »

Efendimiz (asv), kendisine bîat için gelen sahabî hanımlara şöyle buyurmuşlardır:

“Ben kadınlarla tokalaşmam. Benim yüz kadına söylediğim söz bir kadına söylediğim söz gibidir.”1

Hz. Âişe Validemiz (r.anha) ise Resulullah'da (a.s.m.) gördüğünü şöyle nakletmektedir:

“Resulullahın (a.s.m.) mübarek eli hiçbir yabancı kadının eline kesinlikle değmedi.”2

Mahzûn Yüreklerde Hazin Bir Sevdadır Huseyn
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« Yanıtla #3 : 24 Aralık 2010, 17:27:14 »

Allah razı olsun fakat resulum ağaç altıonda biat alırken birkadının elini elinin üzerine koyarak biat aldıgıda rivayetlerde vardır burda burda hangisi geçerli olacaktır veya niyet önemli değilmidir resul biat için almıs  ise

Asıl rivayetlere bakalım...

Sahih senetle Tirmizi şöyle nakletmiştir. Ümeyye binti Rukiyye den şöyle rivayet etmiştir:

Ben Peygambere Beyat edelim diye vardıgımda bizden Kuran daki ‘’ Allaha hiç bir şeyi ortak koşmama ‘’ Ayetine göre Beyat aldı. Nihayet ‘’ Marufta sana asi olmamak ‘’ sözüne gelince ‘’ Güç ve takatları yettigi derecede ’’ buyurdu. Bizde, Allah ve Rasulü bizlere kendimizden daha merhametli ya Rasulullah dedik. Bizimle musafaha etmezmisin - tokalaşmazmısın ? deyince: ‘’ Ben kadınlara musafaha etmem. Ancak yüz kadına sözüm bir kadına sözüm gibidir. ‘’ buyurdu...kaynağı olan eivayet budur

kaynağı müphem bazı rivayetlerde Peygamber kadınların beyatı esnasında mübarek eline bir bez koyardı. Bazılarında da bir bardaga su koyup mübarek
elini daldırır, sonra da kadınlar ellerini daldırırdı. Demişlerdir. Meşhur ve güvenilir olan şudurki, Peygamber Kadınlarla tokalaşmamıştır- musafaha etmemiştir. Bununla beraber Peygamberin kadınlardan Bey’at alması bir degil bir kaç keredir. (Muhammed Hamdi Yazır.Hak dini Kuran dili.)

İbn-i Kesir,  Peygamberimizin, yakın olmayan kadınlar hakkında tavrını şöyle anlatıyor: “Rasülüllah  kadınlara el sürmez, hiçbir kadınla tokalaşmaz ve hiçbir kadın da ona el vermezdi.”

NETİCE: Rsülüllahın kadınlar ile biat esnasında tokalaşmadığı sahih olarak varit olmuştur. Bu konuda nakledilen rivayetlerin bütünü, kadınlar ile biatın sözlü olduğunu, hiçbir kadın ile ne biatte, ne de biatın dışında bir başka münasebetle tokalaşmadığını göstermektedir. Hz. Peygamber; masum, tahir, fazıl ve nezihliğinde şüphe olmayan biri olduğu halde, kadınlar ile tokalaşmaktan kaçınır ise, hatta biat gibi çok önemli bir durumda bile, kendisinde şehvet egemen olan, fitneden emin olmayan ve damarlarında şeytan dolaşan biri için kadınlar ile tokalaşmak nasıl mübah olabilir. Nasıl oluyor da bazı kimseler, şeriatte kadınlar ile tokalaşmak caiz diyebiliyorlar?ünlem Bu çok büyük bir bühtandır. Müslüman hanımların başlarının örtülmesi farz olduğu ve bu husus 14 asırdır bilindiği halde, bazılarının kullanmasıyla zamanımızdaki bazı sözüm ona din adamları, "İslama göre kadınların başlarının kapatılması gerekir mi, gerekmez mi?" tartışması yapıp duruyorlar. şimdi de bir kısmımız oyuna gelerek, lütfen, "Kadınlarla tokalaşmak caiz mi, değil mi?" tartışmasına alet olmayalım. inş...

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
ebudüccane
Usta Üye

« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2010, 12:44:08 »

iyide meva ustadım neden kıyonuz  Smiley ben sadece bole bi hadisde okudumu belirtim yoksa tokalşmanın caiz olduğunu kabul edenlerden deilim zihnimize kandıl oldun için Allah razı olsun ama kızmadan mubarek kızmadan
fiemenillah

HASRETİM SANA
EY NAZLI YAR
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: