0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: kadınlara uyarı örtünmek nedir  (Okunma Sayısı 547 defa)
vuslat_
Yeni Üye
*

« : 04 Eylül 2007, 15:24:56 »

evet kardeşler örtünmek nedir diye sizlere soruyorum  neden örtünüyorsunuz biliyormusunuz yoksa bilinçsiz bir örtünmemi  görselmi yoksa gelenekselmi yoksa rabbimizin emrimi diye örtünüyorsunuz madm rabbimizin emrise nedir bu örtünüşler rengarek eşraplar altlarda pantolonlar  saç topuzları deve hörgücü gibi nedir birsürü makyaj ne yapmaya calışıyorsunuz sizlere soruyorum  kendinize ya ceki düzen vein yada acılın bri islam zarar vermeyin ya allh ın emrettigi dogrultuda örtünün yada h,ç örtünmeyin yoksa sizler islami kendinizemi uyarlıyorsunuz ve bu yazım devam edecek selm ve dua ile s.a
Moderatöre Bildir   Logged

ben hakikati yere düşmüş gördüm ben hakikati başı kesimmiş gördüm ben hakikati kanlat içinde gördüm ben hakikatiiiiiii
__elizan__
@CEM! K@LEM
Üstad Üye

varlık ile yokluk arasında bir muamma..

« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2007, 22:23:45 »

elhamdülillah biliyoruz örtünme sebebimizi

ilk olarak ALLA-U TEALA nın emri olduğu için
ikinci olarak aşağıdaki hadis için;
   "VAllahi terazinin bir kefesine Güneş'i,Ay'ı,Dünya'yı,Dünyadaki bütün diplomatları,sertifakaları,madalyaları,alkışları,paraları we makamları koysalar,dier kefesine de örtüyü koysalar,VAllahi örtü benim için daha ağır basar.ünlem" h.ş

we üçüncü olarakta ahiretim için örtünüyorum wesselam
yazının dewamını bekliyoruz kardeşim yalnız ifadeleriniz biraz sert,suçlayıcı inşaAllah dewamı daha iyi olacak diye umud ediyorum

bir warmış bir yokmuş
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2007, 22:37:26 »

s.a vuslat_ kardeşim sanırım yanlış ortamda yanlış kişilere soru soruyorsunuz? bu platformda bulunan bacılarımız zaten o bilinçte olan kardeşlerimizdir. kaldiki bir bacımız "uslup biraz sert" demiş. doğrusu hakk veriyorum...  asıl anlatmak istediğinizi daha açık bir dille anlatmaya çalışırsanız ve konuyu dağıtmadan  kuran ve hadis ışığında anlatırsanız, sanırım daha iyi anlaşılacaksınız. bir hadisi şerifte HZ. ResullAllah a.s :Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, Müjdeleyiniz,nefret ettirmeyiniz..." diyor. unutmayalımki islamı arayış içinde olan o kadar kardeşimiz varki, biz onları kazanma yoluna gidelim,  daha yapıcı bir uslupla davamızı anlatırsak kazanan inşAllah biz olacağız selam ve dua ile...

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
intifada
Tecrubeli üye
**

bu dava çok büyüktür en iyileri feda etmeli...

« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2007, 22:48:41 »

çağ imanı kurtarma çağıdır demiz üstad. bi abim anlatıyordu bayram namazında cemaatin çokluğunu fırsat bilen imam onlara sert bir üslüpla kızarak beş vakit namazınızı kılmıyorsunuz ama bayram gelınce koşuyorsunuz bayram namazına dıye. aslında imam haklıydı fakat biz insanların bir kere olsun Allah demeleri için ne çabalar sarf edıyoruz en azından bir bayram namazı dahi olsa insanlar NAMAZ kılmaya gelıyorlar demekki hala iman ediyorlar
belki baş örtüsünü hakkıyla taşıyamıyordur fakat biz bunu güzel usluplarla anlatmalıyız zorlastırmayınız kolaylastırınız deniyor. rabbim bir ayetinde resulune senin güzel ahlakın ve tatlı dilin olmasaydı etrafındakiler senden uzaklaşırdı diyor

bizlerde inşaAllah bizlere verilen tebliğ görevini peygamber efendimizin uslubuyla insanlara bildirecegiz
Rabbim sizlerden razı olsun

vuslat_
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2007, 14:27:31 »

bunraüslübum sertdegil kardeşler siz sert anlıyorsunuz birde benim yazdıgımı bacım yanlış anlamış ben örtünme  uslubunu bilmiyenleri kast ediyorum hakkıyla örtünene zaten bişey demiyorum bir ikincisi
kolaylaştırın zorlaştırmayın derken kolaylaştırıken Allah ın ayaetlerini karşı mı gelelim
üç  bir gurup bedevi resulullahın yanına geliyor yaraserul Allah biz iman ettik dediler ve  bizmüminlerden olduk buyurdular bununüzerine ayet nazil oldu onlar mümin olmadılar onlar müslüman oldular  yani adam namaz kılıyorsa mümin degildir birde bayram namzını tek kılıyorsa o müslüman olmuş ama mümin olamamış
dört yanlış bir plat formda degilim bir cok bayan kardeşlerimiz bu türyerlede varlardırlar ve örtünmüşler ama resulun istedigi atetin söyle digi dogrultuda degil örtünmeleri örtünenlere zaten bişey söylemiyorum örtünmeyei anlıyamaıyanasöylüyorum selam ve dua ile s.a

ben hakikati yere düşmüş gördüm ben hakikati başı kesimmiş gördüm ben hakikati kanlat içinde gördüm ben hakikatiiiiiii
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2007, 16:02:45 »

Vuslat_  kardeşim anlatım tarzınızıda  iyi niyetinize yorumluyoruz rabbim razı olsun. her mumin hanımın örtünme ve tesetur şekli bellidir...mümine bir hanım nasıl örtünmelidir konusunu  kuran ve sünnet çevresinde  anlatıverin, gerisi tevekeltuteallAllah. biz davetimizi ve tebliğimizi yapalım (olur yada olmaz), amelerin karşılığı Allaha aittir. konuyu kapatıyoruz. selam ve dua ile...

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: