0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: KADINLARDAN NEDEN HİÇ PEYGAMBER YOKTUR?  (Okunma Sayısı 354 defa)
Yusuf-i Güneri
Yeni Üye
*

AllahIN SELAMI ÜZERİNİZE OLSUN

« : 20 Şubat 2010, 23:22:13 »

Allah RAZI OLSUN ŞİMDİ DEN
Moderatöre Bildir   Logged

Şehid Renginde
Fî Sebilillâh
Usta Üye

Birgün gelir kavuşuruz.."özgürlüğün gölgesinde.."

« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2010, 17:36:36 »

Bu sorunun cevabını , soruyu soranlar da , fitne çıksın diye müslümanların zihinlerini bulandıranlar da iyi bilmektedir..ünlem

(Kesinlikle soruyu soran kardeşimi kastetmiyorum.)

Onlar ki kadınları , birikmiş depo mallarını satmak için bir araç haline getiren,teşhir eden,sömüren ve her türlü pisliği yapan insan yığıntılarıdır..

Bence artık bu soruları bir kenara bırakalım...

" Anne!
Boyum tamamdır.
Artık Şehid olabilirim.
Dünya benim neyime. . "
Yusuf-i Güneri
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : 21 Şubat 2010, 18:13:19 »

YANLIŞ!
BİLİSYORSUNUZ Kİ BİR PEYGAMBER SÜREKLİ İNSANLARLA BERABER OLMALIDIR .KADINDAN PEYGAMBER OLMAMASININ SEBEBİ BAZI ÖZEL SEBEPLERİ VAR.BAYAN 1 HAFTA  GİBİ VB NAMAZ KILAMAMAKTADIR.
BAYAN HER ORTAMA UYGUN DEĞİLDİR.
BAYAN ÖZEL NEDENDEN DOLAYI NAMAZ KILMIYORSA İNSANLARA NAMAZ KILDIRAMAZ.VB

BU SORUYU DİN HOCAMIZ SORDU.DİN HOCAMIZ CEVAPLADI 1 EKSİK SÖYLEDİM...
 Allah RAZI OLSUN

cürmümile
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Üstad Üye

Ümmetimin SUSKUNLUĞUNU Sana şikayet ediyorum...

« Yanıtla #3 : 21 Şubat 2010, 18:59:57 »

Eğer kadınlar peygamber olsaydı erkekler gibi tebliğlerde erkeklerle yüz göz olmak zorunda kalırdı ayrıca savaşlara da katılırdı be konuda ben de kardeşime katılıyorum

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
Yusuf-i Güneri
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2010, 08:58:47 »

Bİ DE KARDEŞİM SEN DİYİYORSUN Kİ FİTNE ÇIKSIN ORTAYA ?
PEKİ ŞÖYLE DÜŞÜN CEVABI OLAN BİR ŞEYİN FİTNESİ FESADI OLURMU OLMAZ.
ANCAK SUALİN CEVABI YOKSA O FİTNE KARIŞIKLIKTIR.

Şehid Renginde
Fî Sebilillâh
Usta Üye

Birgün gelir kavuşuruz.."özgürlüğün gölgesinde.."

« Yanıtla #5 : 22 Şubat 2010, 12:45:42 »

Cevapta değil fitne , soruda kardeşim Smiley

Bizim cahil müslümanlar bu sorulara cevap verememekte ve dolayısıyla bocalamaktadır. Fitnecilerin hedefi de bu zaten .

Peki ben de bu konuda kendi cevabımı vereyim inşAllah..

1-Kadınlar duygusal insanlardır. Fıtri olarak çabuk etkilenirler.. Cihad meydanlarında pek olmayışı bu yüzdendir zaten..

2-Allah erkekleri evin reisi olarak belirlemiştir. Peygamberlik de bir nevi Ümmetin Reisliğidir.. Kadın bunu yapacak güçte değildir.

3-Kadının annelik gibi özel bir görevi vardır.. Bilindiği gibi kadınlar kadar bu görevi üstlenecek kimse yoktur.. Bu ulvi görevi onun Peygamberlik yapmasına engeldir. Ama bu onu asla küçültmez. Murtaza Mutahhari'nin dediği gibi , dünyanın bütün erkekleri toplansalar bir "anne" elde edilebilir mi?

4- Kadınların hayız,doğum ve lohusalaık gibi dönemleri vardır. Ve bu dönemlerde kadın hep hastadır,şiddetli ağrılar çekmektedir.. Yine bu dönemlerde önemli ibadetlerini yapamaz.. Kadın nasıl peygamber olsun? Ağrılarıyla mı uğraşacak , ümmetini ıslah mı edecek?(genel anlamda)  Ki Efendimiz kadınların dininin yarım olduğunu buyuruyor,işte bu sebeplerden dolayı.

5-Kadın fıtraten "sevilmeye" meyyaldir. Siz hiç erkeklerin süslü püslü olduğunu duydunuz mu? Kadınlar erkeklerin ilgisini çekmek için uğraşırlar..Böyle fıtri özellikleri olan insan nasıl Peygamber olur?

6-Kadının Peygamber olduğunu düşünürsek, şehvet düşkünü erkeklerin onu rahatsız etmeleri elzemdir.. Ve bu hoş birşey olmaz.

Kısacası hep "fıtri" sebeplerdendir.. Diyelim ki, kadınların bu büyük göreve nail olmamaları Allahın bir rahmetidir. O kulları için neyi dilemişse hayırdır ves'selam..

(Biraz açık yazdım affola.)

" Anne!
Boyum tamamdır.
Artık Şehid olabilirim.
Dünya benim neyime. . "
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #6 : 22 Şubat 2010, 15:19:04 »

velevki fitne amaçlı sorulan bir soru olsun, her soruya verecek bir cevabımız olmalıdır değerli dostlar, soruları karşımıza alıp korkmadan ve çekinmeden cevaplarını araştırıp vermemiz gerekir.
iman noktasında ilmi cevapların herkese faydası olur. Bizde fayda konusu oalcak her türlü münazaraya hazırız inş.

KADINLARDAN NEDEN HİÇ PEYGAMBER YOKTUR?

El-cevap:

Peygamberlik ağır bir yük, güç bir vazifedir. Kadın ise yaratılışı itibarıyla nazik ve zayıf olduğundan böyle ağır ve zor bir işin üstesinden gelemez. Çünkü peygamberlik devamlı bir şekilde sabır ve mücadele etmek ister. İstisnasız bütün peygamberler hak dini anlatırken, çeşitli belâlara ve sıkıntılara mâruz kalmışlardır.

Hz. Âdem'den Peygamber Efendimize kadar bütün peygamberlere çeşitli iftira ve hakaretler yapılmış, pek çoğu işkence görmüş; başta Hz. Zekeriya, Hz. Yahya ve Hz. Cercis (A.S.) olmak üzere yüzlercesi de şehid edilmiştir. Peygamberlerin hepsi de bütün bu zulüm ve eziyetlere karşı tam bir sabır ve tahammül göstermişlerdir. Cenâb-ı Hak böyle zor ve ağır bir vazifeyi kadınlara yüklememiştir.

Ayrıca kadının biyolojik yapısı bir engeldir. Çünkü, nübüvvet vazifesin ay-ın bellirli günleri mazeretinden (hastalık) dolayı yapamayacak, imamete geçemeyecek, orucunu tutamayacaktı. hamileyken, işleri yürütmesi bütün bütün zorlaşacaktı. Zira çocuğu karnında veya kucağında taşırken, insanları idare edecek ordu kumandanı olacak; strateji tespitinde bulunacak ve fiziki durumunun gereği, bütün boşluklara rağmen, en önde bulunması gerekli olan bir insan kadar çevik hareket edecek...

son olarak;
kadın; peygamber olmasalar bile onlar peygamber eşleri, peygamber yetiştiricileri ve peygamber anneleridirler. Bu şeref onlara yeter.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
Yusuf-i Güneri
Yeni Üye
*

« Yanıtla #7 : 22 Şubat 2010, 17:50:23 »

Allah RAZI OLSUN VUSLAT ABİ

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: