VuSLaTaSeVDaLı
VuSLaTaSeVDaLı
Yeni Üye
|
 |
« : 24 Şubat 2010, 21:13:14 » |
|
HSH- KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan’ın ANF’ye yaptığı mulakatta, Fetullah Gülen cemaatının Kürdistan’da özel savaşı sürdürmekte gönüllü bir organizasyon biçiminde öne çıktığını belirterek, ciddi uyarılarda bulundu. 2010-02-24 14:29:00
Karayılan, Gülen hareketine ve faaliyetlerine değirenek, kürtler arasında iç kavgayı çıkarmakla birlikte, kürtlere karşı düşmanca tavırlarda bulunduğu hususunda ciddi endişeleri olduğunu kaydetti. Karayılan, ‘’PKK Gülen cemaatine savaş açtı’’ iddialarının doğru olmadığını ifade ederek şöyle devam etti, ‘’...benim Gülen cemaati kurumlarına yönelik şiddet içerikli bir talimatım olmamıştır. Doğal bir biçimde Kürt halkının bazı kesimlerinin zaman zaman bunların kurumlarına karşı tepkisi davranışları oluyor. Biz şimdiye kadar resmi bir talimatla öyle bir yönelimi yapmamışız. Kaldı ki yaparsak bunları Kürdistan’dan sileriz. Biz şimdilik öyle bir planlamanın yerinin ve zamanın olmadığını düşünüyoruz. Bunlarda kendilerini öyle her hangi bir şey yerine koymamalıdırlar.
PKK bize karşı bilmem savaş açmış, demesinler. Hiç merak etmeyin, biz size karşı savaş açarsak, sizi Kürdistan’dan söküp atarız. Size karşı bir savaş açma durumumuz yok, ama halkımıza karşı çok büyük kötülükleri yapıyorsunuz. Bundan vazgeçmezseniz elbet halkımızın da bir gün bir cevabı olacaktır.’’
MUSTAZAF DERNEKLERİNE KARŞI SALDIRI KARARIMIZ YOK
Karayılan Mustazaf derneklerine karşı da bir saldırı planı ve kararları olmadığını ifade ederek,
‘’Halkımızın serhıldan hareketinde bazı grupların, bilinçli ya da bilinçsiz Mustazaf derneklerine karşı bazen kundaklama olayları yaşanıyor. Bizim bu kesime karşı da herhangi bir saldırı kararımız ve planımız yoktur. Bu kesime karşı da bizim tutumumuz şiddet esaslı saldırı değildir. Halkımız ideolojik, siyasal yöntemlerle gerçeği temsil ederek, bu kesime karşı şiddet değil, ideolojik mücadeleyi esas almalıdır. Halkımızın özgürlük davasına zarar veren sömürgeciliğin hizmetine giren bu tür yapılanmaların gerçeğini bilince çıkarmak her yurtsever çevrenin en temel görevi durumundadır. Bunu da bu vesileyle ifade etmeyi önemli buluyorum’’dedi.
HÜRSEDA HABER
|