0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3 ... 5 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Karayılan'dan Türk medyasına 'etik' çağrısı  (Okunma Sayısı 2089 defa)
SerhadRonahi
Ziyaretçi
« : 25 Eylül 2010, 18:11:28 »

BEHDİNAN - KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, İsrailli Kanal 2’ye verdiği röportajın Türk medyası tarafından çarpıtıldığını belirterek, asparagas ve manipülatif haberlerle yaşanan sürecin sabote edilmek istendiğini söyledi. Türk medyasının “basın etiği ve ilkelerini” çiğnediğini belirten Karayılan, HPG komutanlarından Bahoz Erdal ile aralarında çelişki olduğu yönündeki haberleri de yalanladı.

‘ORTAK DÜŞMAN’ DEMEDİM, TÜRK MEDYASI ÇARPITTI

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan’ın İsrailli Kanal 2 televizyonuna verdiği röportaj hem dünya basınında hem de Türk basınında geniş yankı yarattı. ANF’ye konuşan Karayılan, Türk basının bu röportajda söylenen şeyleri çarpıttığını belirterek, gelinen süreçte Kürt sorunun çözümünde hem Türkler hem de Kürtler açısından önemli bir aşamaya girildiğini, ancak Türk basınının buna rağmen bu önemli süreçte gerçekleri çarpıtarak, basın ahlak ilkelerini hiç sayarak yalana dayalı bir propaganda yaptığını vurguladı.

Karayılan şu değerlendirmelerde bulundu: “Türk basını, Türkiye kamuoyunun gerçekleri görmesini, kavramasını, çözüm için anlayış göstermesini sağlayacak yerde, manipülasyona neden olmaktadır. İsrail devlet televizyonu kanal 2 yanımıza gelerek bizimle bir röportaj yaptı. Bu röportajda Arap-İsrail barışının, Kürt- Türk barışının, Kürt- Arap ve Kürt Fars barışının bölgede yeni bir süreci geliştireceğini, İsrail dahil herkesin çıkarı olduğunu ve herkesin böyle bir sürece destek vermesi gerektiğini belirttim. Ayrıca İsrail hükümetinin buna ters hareket ettiğini, Türkiye’ye askeri teknoloji vererek bu savaşı tetiklediğini, bu şekilde gerillalarımızın katledildiğini ve bunu yapmaması gerektiği belirttim. Geçmişinde büyük acılar yaşamış olan İsrail halkı bizi daha iyi anlaması gerektiğini ve İsrail hükümetinin Türkiye’deki savaş sürecini destekleyen politikalarına tavır almasını gerektiğini belirttim. Hiçbir devlete karşıt bir şey söylemedim. Türk basının belirttiği gibi, Türkiye için ‘ortak düşman’ kavramını kullanmadım. Bu tür kavramlar İsrailli gazeteci sayın Itali Anghel’in yayınladığı röportajda da yoktur. Açıkçası sayın Itali Anghel tarafsız ve dürüst yaklaşmıştır. Ama Türk basını söylediklerimizi çarpıtmış ve basın ahlakı ve ilkelerini ayaklar altına almıştır. Türk basını bir kez daha sadece PKK’yi kötülemek, karalamak ve anti propagandasını yapmak için tamamen yalan haber yapmıştır.”

ASPARAGAS HABER YAYINLIYORLAR

Karayılan, “Bu tür suçlamalar, karalamalar, kötü gösterme yaklaşımları kime yarayacak, sözüm ona röportajımda Türkiye için ‘ortak düşmanımız’ demişim. Buna kimse inanmaz. Oysa ben halkların kardeşliğine dikkat çektim. Türk basını bu gerçekleri göreceğine, salt hareketimizi karalamak için, toplumu kandırmak, manipüle etmek ve tamamen asparagas haberler yayınlıyor” şeklinde konuştu.

HAKKARİ OLAYI DA ÇARPITILDI

Türk basının Hakkari olayını da çarpıtarak verdiğini hatırlatan Karayılan, tümüyle yalana dayanan bir tarzda olayın çarpıtıldığını ve bu şekilde toplumda bilgi kirliliği yaratıldığına dikkat çekti. Karayılan, şöyle konuştu: “Daha ilk günden itibaren olayı hareketimize yıkmak istediler. Bunu da tamamen yalana dayalı yapmaya çalıştılar. Özellikle Sabah gazetesi başta olmak üzere AKP’ye yakın yayın organları hareketimiz aleyhinde olmadık yalan haberler yapıyorlar. Sözü geçen Hakkari olayı buna en çarpıcı örnektir. Bir KCK’linin telefonda BDP’lilere talimat verip, olayı biz yaptık, ama siz devletin üzerine yıkın, dediği ve bunun kayda geçtiği şeklinde haberler yayınladılar. Bir KCK’linin öyle konuştuğu tümüyle yalandır. Nitekim Hakkari’deki devletin güvenlik yetkilileri de bunu yalanlayarak böyle bir kaydın olmadığını belirttiler.”

HAKKARİ OLAYINI JİTEM TARZI KONTRA ÖRGÜTLER YAPTI

Hakkari olayının yalan ve çarpıtma haberlerle hareketlerinin üzerine yıkılmak istendiğini belirten Karayılan, 16 Eylül’de 9 sivilin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin şunları belirtti: “Açıktır ki Hakkari olayını JİTEM tarzı kontra örgütler yapmıştır. Kime ve nereye bağlı bir birim yapmış olursa olsun bu açık provokasyondur. Bu olay Hakkari halkımıza ve hareketimize karşı yapılmış bir saldırıdır. Barış sürecini bozmaya dönük bir girişimdir.

Uydurulan telefon kayıtları hikayesi tutmayınca bu kez de farklı senaryolara baş vurdular. Sözde hareketimizin merkezi değil de, hareket içerisindeki kimi gruplar tarafından yapılmış olabileceği dillendirildi. Bunlar tümüyle yalan şeyleredir.”

BAHOZ ARKAŞLA ARAMIZDA HİÇBİR ÇELİŞKİ YOK

Türk basında kendisiyle Dr. Bahoz Erdal arasında çelişki olduğu ve Hakkari olayının bu çelişki sonucu Bahoz Erdal’a bağlı gruplarca yapıldığı yönündeki haber ve yorumlara da değinen Karayılan, şu değerlendirmeleri yaptı: “Yine benimle Bahoz arkadaş arasında çelişki olduğu yönünde çeşitli yalan içerikli haberler yapılmaktadır. Bundan dolay güya Bahoz arkadaşa bağlı kişiler tarafından bu olayın yapıldığı söyleniyor. Bunlar kesinlikle gerçek dışı, asılsız şeylerdir. Asla olamayacak şeylerdir. Özellikle benimle söz konusu arkadaş arasında böyle şeylerin ortaya çıkması hiçbir biçimde mümkün değildir. Kaldı ki hiçbir arkadaşla böyle bir sorunum olamaz. Biz önderlik çizgisi etrafında kenetlenmiş, kadrolar topluluğu olarak, bireycilik, grupçuluk gibi davranışlara asla yer vermeyiz. Bu tür iddialar bu önemli aşamada hareketimizin güçlü duruşunu gölgelemeye, prestijini etkilemeye dönük psikolojik savaş iddialarıdır. Hareketimiz içerisinde şu-bu kişi ya da şu bu grup yoktur. PKK bir fedai topluluğudur, bir bütündür. Bugün her zamankinden daha fazla hareketimiz içerisinde bütünleşmiş partileşme ruhu mevcuttur. Hiçbir psikolojik savaş dedikodusu bu güçlü birlik ve partileşme ruhunu etkileyemez.”

AA KANITLARINI ORTAYA KOYMALI

Karayılan, Anadolu Ajansı(AA)’nın olayı PKK’nin yaptığı yönünde geçtiği habere de dikkat çekerek AA’nın varsa elindeki belgeleri yayınlamasını istedi. Karayılan, konu hakkında şöyle konuştu: “AA olayı PKK’nin yaptığı yönünde haber yapmış. Peki AA’nın haber kaynağı nedir, kimdir, elindeki belge, bilgi, kanıt nedir? PKK’nin yaptığına dair elinde bilgi-belge varsa basın ahlakı açısından ortaya koymak durumundadır. Ancak basının elinde olayı PKK’nin yaptığına dair kanıt olmadığı için son olarak olay yerinde bulunan iki asker çantası üzerinden spekülatif haber yapmaya başladılar. Sözde PKK daha önce askerler üzerinden aldığı çantaları buraya koymuş. Türk basınında bazı dürüst kesimler dışında bu şekilde yalan-yanlış haber yapma tarzını şiddetle kınıyorum.”

HERKES YAPICI OLMALI

Ahlaksızca yalan haber üretmenin kimseye bir yarar sağlamayacağını kaydeden Karayılan Kürt sorununun barışçıl çözümüne duyarlı kesimlerin buna karşı tavır alması gerektiğini belirtti. Karayılan, “Önemli bir süreçten geçiyoruz. Herkes yapıcı olmak durumundadır. Kürt sorunun çözümsüzlüğünün temelinde bu yalan üreten mantık ve yaklaşım yatmaktadır. Sorun çözülmek isteniyorsa, öncelikle devlet ve basın bu yalanlara son vermek durumundadır. Bu tutum aşılır ve gerçekler ortaya çıkarılmaya çalışılırsa Türkiye’de her türlü sorun gibi Kürt sorunu da çözüm yoluna girer. Umarım ilgili çevreler bunu dikkate alır, basın da bu tutumundan vazgeçer.”dedi.

DİL BOYKOTU GÖRMEZDEN GELİNEMEZ

Son olarak da, Kürtlerin okulların açılmasıyla beraber ana dilde eğitim talebiyle başlattıkları okul boykotunun oldukça geniş katılıma olduğunu ancak hesaplarına gelmediği için devlet ve basının bunu görmezden geldiğini ifade eden Karayılan bu konuda şunları söyledi: “Bu ikiyüzlülüktür. Halkımızın bu tür yaklaşımlardan dolayı Türk basınına karşı güveni daha fazla zedeleniyor. Basın bir kez daha sömürgeci sistem çıkarını gözeten bir yayıncılık yapmıştır. Beş gündür Kürt çocuklarının büyük çoğunluğu ana dil talebiyle okula gitmiyorlar. Basın Kürdistan’da bazı şehir merkezlerinde daha çok devlet yanlısı subay vb kesimlerin çocuklarının gittiği okulları haberleştirerek dil boykotunu görmezden geliyor. Bu şekilde gerçekleri Türkiye kamuoyundan gizlemeye çalışıyorlar. Bu kendi başına bir handikaptır. Oysa basının görevi halkı, toplumu doğru bilgilendirmektir. Ne yazık ki Türk basının önemli bir kesimi daha çok Kürt halkını yok sayan geleneksel, sömürgeci devlet politikası çıkarına göre yayın yapmakta ve gerçek dışı bir yayın çizgisine sahip olmuş olmaktadır.”

ANF NEWS AGENCY
Moderatöre Bildir   Logged
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #1 : 25 Eylül 2010, 21:42:18 »

arkadaşım öncelikle hoş gelmişsin.
 Eğer burda pkk propagandası yapacaksan yanlış bir yer seçmişsin.İslam düşmanı olan ve bunu her fırsatta dillendirmekten çekinmeyen bu örgütü herkes bilir burda. Bilmiyorsan sana anlatabiliriz

mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #2 : 26 Eylül 2010, 18:59:28 »

hewal serhad kardeşim mazlum ve mustazaf kardeşlerinin arasina hoş gelmişsiniz

kurani kerim dede belirtiği gibi küfür tek milletir bizleri yani müslüman kürt halki senelerce kendi arkalarinda süründüren ve kendi halkina olmadik işkence ve hakaretlerle kendi öz halkina kalmadik haraketleri yapan murat karayilan ve onun yandaş medyasi nin yalanlarina hiç bir zaman mazlum  ve mustaxzaf kürdistan halki inanamamiş ve aksine yalanlamiştir
daha düne kadar lübnanin başkenti beyruta iki pkkli israil adina ajanlik yaptiği için islami hareket tarafindan yakalnmiştir
gecenlerde anfnin mardinin nusaybin ilçesinde yaptiği yalan haberlerle müslümanlar tarafindan yalanlamiştir ve yaptiği yalanlarindan dolayi doğru haber tarafindan araştirlip yalanlari ortaya çikartilmiştir
milleti dinini zerdüşt olarak lanse edenler ve kurana yapilan alçakça saldiriya sesiz kalanlar ve kürdistanin mega iftixari olan amed şehrinde kurana yapilan alçakça saldiriyi lanetlemek için halki bati kent meydanina çağiran müslüman kardeşlerimize alternatif olarak dtp pkk ve onun yapisindaki düşüncedeki zihniyetlerde bu kürt halkinin gerçeğini öğrenmemesi için ve müslüman kürt halkinin bu islami hareketin gerçek mesajini öğrenmemek için alternatif mitingler düzenleyerek huzur evlerinde orman parkinda miting yaparak halkinin müslümanlarin kutsal mesajini engelemek istediler ama başrili olmadilar

Allah’ın kitabının yakıldığı, mabedinin yıkıldığı bir asrın kara bir asır olduğunu

Bu savaş Allah’ın dininin yeryüzünden kaldırılması için yapılıyor. Dinin, Kur’an’ın yaşanmaması için yapılıyor. Allah’ın yeryüzündeki kutsalları ortadan kaldırılıyor. Müslümanların kanı akıtılıyor. Bunun için Müslümanlar kutsallarına sahip çıkmak zorundadırlar

Bu insanlar tarih boyunca bu azgınlığı yapmışlar. Şu yüzyıla bakın her anı kan kokuyor, kan akıyor. Amerika, İsrail ve batının zulüm ve azgınlığıdır. Dedeleri Kabil’in, nemrut’un, Firavun’un, Ebu Cehil’in izini sürüp azgınlığı icra ediyorla
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« Yanıtla #3 : 26 Eylül 2010, 19:33:39 »

Bu arada, Murat Karayılan'ın, önceki gün İsrail'in Channel-2 televizyon kanalına yaptığı açıklamada,  ''Bizim düşmanlarımız İsrail'in de düşmanlarıdır'' demişti. Yani İsrail'i sevmeyen tüm müslümalar pkk 'nın düşmanı.. Evet arkadaş,bu örgütüde  M. Karayılan'ıda  herkes bilir burda. Bilmiyorsan sana anlatabiliriz hepimiz hemde detaylarıyla...

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
SerhadRonahi
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2010, 20:28:10 »

sizin bu PKK düşmanlığınızı anlamış değilim. yani TC ki ben buna Terör Cuntası diyorum kendisi Amerika ile birlikte önceden PKK'yi ortak düşman ilan etmişti.

şimdi burada sizin Kürt olduğunuzu kabul ediyorum. PKK hakkında ancak Kürtler konuşur. Terörist Cunta tc yandaşları ve destekçilerinin haddine değildir PKK hakkında görüş belirtmeleri, çünkü PKK işgalci ırkcı inkarcı bu rejime karşı taraflı yani Kürt tarafı olarak mücadele ediyor.

gelelim Kürt kardeşlerime. Hem din hemde aynı halk tarihi paylaştığım Kürtlere.

Hiç bir Kuran-ı Kerim ayetinden PKK'nin din düşmanı olduğu yazılmaz. Şimdi PKK'nin büyük İslam diniylede ne karşıtlığı nede sorunu olmuştur. PKK siyasi bir partidir. Ama verdiği mücadele adalet ve Kürt milletinin hakları içindir.

Kendim nasıl müslüman olmakla nasıl buna şükrediyorsam o şekildede PKK'nin yaşantımın 30ncu yılına kadar İslam karşıtı bir eylemini ne şahit olmuşum nede doğrudan yaptığı kanıtlamıştır.

Sizinle çok uzun bu konulara girerim.

Aslında benim bu foruma girmemin nedeni sizleri biraz tanımaktı.

PKK üzerine yukarıda yapılan katı düşmane yaklaşım kesinlikle  haksızdır. Hiç bir delili yoktur.

Kürtlerin yada Müslümanların dini inancı ile İslam yada Kuran-ı Kerim gibi kutsal değerlerimizin neden PKK karşıtlığıyla bağdaştırıldığını anlamış değilin.

Bunu hayretle okuyorum.

Mesela Karayılan'ın İsrail basınına bir haberini bile nasıl çarpıtıyorsunuz. PKK ortak düşman olarak Kürtleri inkar ve imha politikası yürüten Terörist TC ve destekçilerini işaret etmiştir.

Müslüman halklarla neden yukarda öyle akılsız bir bağdaşma yapılıyor anlamadım.

PKK ne İSLAM düşmanı neden MÜSLÜMAN halklarla sorunu olan bir partidir.

PKK milyonlarca Müslüman Kürdün partisidir.

Sosyalizm yada Devrimci mücadele İSLAM düşmanlığı değildir.

PKK Kürt milletine yapılan korkunç zülme karşı başkaldırıdır.

Her gün Kürdistan'da Türk ordusunun saldırılarında Kürt gençleri öldürülüyor. Peki siz neden bu vahşete körsünüz. Filistin ile PKK'nin verdiği mücadele arasında neden ayrım görürsünüz.

Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerimi yakanlar yok olsun. Ama aynı zamanda zülme karşı gelmeyenler onlarda yok olsunlar.

Allah'ın adaletine inan insanlarla kimsenin sorunu olmaz.
гüъεyyε
Üstad Üye

ღνսรlﻪէรενժﻪรıღ

« Yanıtla #5 : 02 Ekim 2010, 20:52:35 »

pkk nıın islam düşmanı olmadığını iddia ediyorsunuz

peki mübarek ramazan ayında iki imamın öldürülmesine de diyeceksiniz??
bir başka yerde (ismini hatırlamıyorum ) içki şişelerinin dtpliler tarafından  kuranı kerimin üstüne bırakılması...
birkaç kendini bilmez milletvekillerinin roj tv bizim için mekke ve medine kadar değerlidir demesi...

bunları da  sadece hatırlatma adına söyledim ki daha söylenecek çok şey var ama anlatmaya değmez yazmaya değmez  çünkü kürt halkı uyanıyor ve bunları biliyor...bize halkıp pkk islam düşmanı değil dediğine göre bilmediğin çok şey var me va kardeşimimn dediğine göre değerlli büyüklerimiz var istemediğin kadar da detaylı açıklama yapabilirler (belki de bizden daha iyi biliyorsun ve niyetin başka bunu Allah bilir )

selam ve dua ile....

˙·٠•●  Suskunluğum  asaletimdendir   ●•٠·˙
SerhadRonahi
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 02 Ekim 2010, 21:05:20 »

o iki imam peki neden tc haydut rejimine çalışıyor? benim basından takip ettiğime göre o ikisi uyarılmış. terör cuntası tc ve... fethullah gibi örgütlerden uzak olması için.

peki size bir sorum.

bugün filistinde, filistin halkına ihanet eden ve filistin mücadelesini engelleyenleri ne yapıyorlar? ben diyeyim. meydanda boğazını kesiyorlar.

...

kimse sormuyor acaba bu iki imam neden öldürülmüş. uyarıldıkları halde.

bende kesinlikle öldürmelerini doğru görmedim. en doğru cevap aslında bu münafık cani tc işbirlikçilerini Kürdistan'dan çıkarılmaları. halkı aydınlatmalı.bu konuda.

içki şişeleri yalanını ilk defa burada senin yazmandan duyuyorum.

sonra roj tv'ye gelelim. Kürtler için roj tv önemlidir. Kürtlerin sesi ve haberleşmesinde önemli bir basın. DTP sadece buna vurgu yapmıştır. Şimdi bunun kötülüğü nerede?

Bir insan hem Mekke hemde Medine gibi İslam dininin merkezi ve doğuşunda rolü mekanı olan bu değerlere övgü yapıp örnek veriyorsa neden kötümser bakıyorsunuz. Orada sadece Kürt halkının mücadelesinde bir görsel basının önemi örnek verilmiştir. Bunu neden saptırıyorsunuz.

PKK adaletin hakkın dostu ve kardeşidir.

PKK İslam dininin hiç bir değerine ne düşman nede saygısızlık yapmıştır.

Biz Kürtler nasıl dinimize bağlıysak o şekildede bize zülm eden inkarcı baskıcı rejimlere karşı da kimliğimizi korumayı davamıza bağlıyız.

Her kesin ağzına sakız gibi yapışmış PKK islam düşmanı yalanı yayılmakta. Bu bir yalan. Bir küfürdür. Bu ancak terörist cuntası haydut tc rejiminin yalanlarıdır.
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #7 : 02 Ekim 2010, 21:31:49 »

SerhadRonahi

öncelikle şuna bir açıklık getirelim Biz müslümanız. ve bizi bir araya getiren kürtlüğümüz yada türklüğümüz değil. Belki bizi bir araya getiren iman bağımızdır. 'Lailahe ilAllah Muhammed Resulullah' diyen herkesi kardeş kabul etmemizdir.

Bizim pkk ile ne sorunumuz mu var dediniz?
-Bizim onlarla herhangi bir gönül bağımız olmadı, onlarla kan bağımızdan başka bir bağımız yoktur. pkk de asla bu bağı dikkate almadı. kendi gibi düşünmeyen binlerce müslüman katletmiştir.  onun avucunda mahsum müslüman kanı akmaktadır.  
kıblesi roj tv olan ve kutsalını zerdüştlük olan bir parti ile hiç bir bağımız olamaz.
Kuran-ı kerimde pkk ismi geçmez. fakat o zihniyetten 'küfür' diye bahsedilir. çünkü bu partininin NE İSLAMİ bir söylemi var, ne islami bir kaygısı var nede islami bir etiketi.
kürt bölgesindeki faaliyetlerini herkes bilir. Mucadelesini verirken 'karşıt olan herkese veren bir zihniyet. onun için TC. ne kadar düşman ise, muvahid mucahid müslümanlarda düşman. Hata islami hizmet veren dernek ve kuruluşlarına düşmanlıklarını misli ile sürdürdüğünü çok açık bir şekilde söyleyebilirim. öyleki geçmişte kendisi gibi düşünmeyen binlerce müslümanın hayatına son vermiştir. Düşmanlıklarında o kadar ileri gitmişler ki camiiden çıkardıkları 10-11 masum insanı kurşuna dizecek kadar zalim bir partidir.

sosyalizm islama karşı bir düşünce akımı değil mi diyorsun?
peki o sosyalizm düşünce babaları kim? sosyalizm size ne anlatıyor ve ne vaad ediyor. bahsettiğiniz sosyalizm islamda, islam hukukunda olmadığın mı idaa ediyorsunuz,?
zülm kimden gelirse gelsin zülmdür. Ama bu zülmü pkk yapmış, ama devlet. müslümanlar için arada fark yoktur. bugün müslüman olduğu için zindanları mesken tutan yüzlerce binlerce kişi nasıl zülme maruz kaldıysa, pkk kurşunları ile hayatlarına son verilen kişilerde o kadar mahsum ve o kadar mazlum.

evet kürt halkı mazlum ve müslüman bir halktır. Benim halkımdır. benim insanımdır. onların derdi benim derdim, onların acısı benim acımdır. ve ben bu acıyı bizatihi yaşayanların yaşayan örneğiyim...

israil düne kadar Tc. nin düşmanı değildi. Tc. ye düşmanlığı şehit ettiği 9 mahsum insandan sonra başladı. Tc. hükümeti mazlumdan yana tavır takınırken bu düşmanlık başladı ve karayılan denen kişininde açıklaması bu zamana denk geldi.
israil bugün tüm müslümanların düşmanı. tüm dünya müslümanlarının en büyük düşmanı. karayılan denen bu kişi hangi sıfatla israil ile 'ortak düşman'dan bahsediyor. ortak düşmanı kim? israilin dünyadaki düşmanları belli iken karayılanın düşmanı sadece TC ile sınırlı olduğunu idaa etmek saflık olmuyor mu?

Hergün kürdistanda iki taraf arasında silahlı çatışma olduğu doğrudur. kah pkk saldırıyor kah devlet. Asker tarafında ölen kim?
kimin çocukları?
biz bu savaştan zevk aldığımızı mı sanıyorsun. Bizim bu savaşta taraf olmamızı mı istiyorsun?

Derin sevletin katil ordusunun kurbanları sadece pkk değildir. Belki pkk ve derin devletin baskısı ve korkusu ile binlerce aile kürdistanı terk etmek zorunda kalmıştır. Belki en büyük darbeyi mahsum halk  ve islami kimliği ile hareket bir halk almıştır. sırf müslüman olduğu için evini, barkını, köyünü, bağ bahçesini terk eden binlerce müslüman aileyi yok sayan pkk ile hangi ittifaktan bahsediyorsun.

ve Filistin, müslümanların kanayan yarası. Filistin yada kudusun anlamını biliyormusun birader. sen mescid-i aksanın önemini bilirmisin birader. sen işgal edilmiş müslümanların ilk kıblesini bilirmisin. Sen 'innemel muminune iğvetun'un anlamını bilirmisin birader. sen binlerce müslüman sivil halkın bombalarla şehit edildiğini bilirmisin?

zülm zülmdür. kimden gelirse gelsin müslümanlar rıza gösermez. Bunu sizin söylemleriniz ile değil, kuranın ifdeleri ile anlarız. islam peygamberinin mücadelesi ile biliriz. Biz zülme taraf olmadık, olmayacağız. kürtlerin piri şeyh saidi pirani gibi 'mucadelem Allah ve din için olduktan sonra dar ağaçlarında sallanmaktan pervam yoktur' sözünü şiar ediniyor ve zalimlerle mucadele edeceğimizi ahd ediyoruz.

vesselam.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
harras
Mücadeleci::.
Üstad Üye

Bir Seher Daha Ya Rab Bir Vuslat Daha Ya Rab...

« Yanıtla #8 : 02 Ekim 2010, 21:38:41 »

sizin bu PKK düşmanlığınızı anlamış değilim. yani TC ki ben buna Terör Cuntası diyorum kendisi Amerika ile birlikte önceden PKK'yi ortak düşman ilan etmişti.

şimdi burada sizin Kürt olduğunuzu kabul ediyorum. PKK hakkında ancak Kürtler konuşur. Terörist Cunta tc yandaşları ve destekçilerinin haddine değildir PKK hakkında görüş belirtmeleri, çünkü PKK işgalci ırkcı inkarcı bu rejime karşı taraflı yani Kürt tarafı olarak mücadele ediyor.

gelelim Kürt kardeşlerime. Hem din hemde aynı halk tarihi paylaştığım Kürtlere.

Hiç bir Kuran-ı Kerim ayetinden PKK'nin din düşmanı olduğu yazılmaz. Şimdi PKK'nin büyük İslam diniylede ne karşıtlığı nede sorunu olmuştur. PKK siyasi bir partidir. Ama verdiği mücadele adalet ve Kürt milletinin hakları içindir.

Kendim nasıl müslüman olmakla nasıl buna şükrediyorsam o şekildede PKK'nin yaşantımın 30ncu yılına kadar İslam karşıtı bir eylemini ne şahit olmuşum nede doğrudan yaptığı kanıtlamıştır.

Sizinle çok uzun bu konulara girerim.

Aslında benim bu foruma girmemin nedeni sizleri biraz tanımaktı.

PKK üzerine yukarıda yapılan katı düşmane yaklaşım kesinlikle  haksızdır. Hiç bir delili yoktur.

Kürtlerin yada Müslümanların dini inancı ile İslam yada Kuran-ı Kerim gibi kutsal değerlerimizin neden PKK karşıtlığıyla bağdaştırıldığını anlamış değilin.

Bunu hayretle okuyorum.

Mesela Karayılan'ın İsrail basınına bir haberini bile nasıl çarpıtıyorsunuz. PKK ortak düşman olarak Kürtleri inkar ve imha politikası yürüten Terörist TC ve destekçilerini işaret etmiştir.

Müslüman halklarla neden yukarda öyle akılsız bir bağdaşma yapılıyor anlamadım.

PKK ne İSLAM düşmanı neden MÜSLÜMAN halklarla sorunu olan bir partidir.

PKK milyonlarca Müslüman Kürdün partisidir.

Sosyalizm yada Devrimci mücadele İSLAM düşmanlığı değildir.

PKK Kürt milletine yapılan korkunç zülme karşı başkaldırıdır.

Her gün Kürdistan'da terörist haydut Türk ordusunun saldırılarında Kürt gençleri öldürülüyor. Peki siz neden bu vahşete körsünüz. Filistin ile PKK'nin verdiği mücadele arasında neden ayrım görürsünüz.

Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerimi yakanlar yok olsun. Ama aynı zamanda zülme karşı gelmeyenler onlarda yok olsunlar.

Allah'ın adaletine inan insanlarla kimsenin sorunu olmaz.

kardesim bizim derdimiz ne dilimiz nede ırkımız bizim derdimiz dinimiz

benim tek bir derdim var oda şeriatın kurulması için var göcümle çalısmaktır

bize gelip kürtlermis pkkeymis bilmem neymis özerinden mesele açma

biz kimin anlı kara kimin anlı paktır biliriz o yüzden senin burda pkkeyi desteklemen hosuma gitmedi gitmezde

ben bir müslüman olarak bütün zalimlerin düsmanıyım bu kim olursa olsun v.s

senin saf niyetine karsı sakin olmaya çalıstım ama kardes lütfen hakikatleri öğrenmek istiyorsan kurana bak

bizim ölçümüz kurandır kim kuranın emirlerine karsı muhalefet yaparsa o bizim düsmanımızdır

Allahın hükmüyle hükmetmeyenler fasıkların zalimlerin kafirlerin ta kendileridirler peki rabbimizin hükümünü pkk mi icra ediyor ben tam zıddını görüyorum

onların elinde olsa müslümanları bir kasık suda boğar o yüzden burda hersey objektiftir tartısmaya gerek yok

<a href="http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf" target="_blank">http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf</a>
“Güzel ahlak, senin Allah'dan başka bir maksadının olmamasıdır.” (Ebu Said El-Harras)
SerhadRonahi
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 02 Ekim 2010, 22:01:16 »

SerhadRonahi

öncelikle şuna bir açıklık getirelim Biz müslümanız. ve bizi bir araya getiren kürtlüğümüz yada türklüğümüz değil. Belki bizi bir araya getiren iman bağımızdır. 'Lailahe ilAllah Muhammed Resulullah' diyen herkesi kardeş kabul etmemizdir.

Bizim pkk ile ne sorunumuz mu var dediniz?
-Bizim onlarla ne bir gönül bağımız oldu ki, onlarla kan bağımızdan başka bir bağımız yok. pkk de asla bu bağı dikkate almadı. kendi gibi düşünmeyen binlerce müslüman katletmiştir.  onun avucunda mahsum müslüman kanı akmaktadır.  
kıblesi roj tv olan ve kutsalını zerdüştlük olan bir parti ile hiç bir bağımız olamaz.
Kuran-ı kerimde pkk ismi geçmez. fakat o zihniyetten 'küfür' diye bahsedilir. çünkü bu partininin NE İSLAMİ bir söylemi var, ne islami bir kaygısı var nede islami bir etiketi.
kürt bölgesindeki faaliyetlerini herkes bilir. Mucadelesini verirken 'karşıt olan herkese veren bir zihniyet. onun için TC. ne kadar düşman ise, muvahid mucahid müslümanlarda düşman. Hata islami hizmet veren dernek ve kuruluşlarına düşmanlıklarını misli ile sürdürdüğünü çok açık bir şekilde söyleyebilirim. öyleki geçmişte kendisi gibi düşünmeyen binlerce müslümanın hayatına son vermiştir. Düşmanlıklarında o kadar ileri gitmişler ki camiiden çıkardıkları 10-11 masum insanı kurşuna dizecek kadar zalim bir partidir.

sosyalizm islama karşı bir düşünce akımı değil mi diyorsun?
peki o sosyalizm düşünce babaları kim? sosyalizm size ne anlatıyor ve ne vaad ediyor. bahsettiğiniz sosyalizm islamda, islam hukukunda olmadığın mı idaa ediyorsunuz,?
zülm kimden gelirse gelsin zülmdür. Ama bu zülmü pkk yapmış, ama devlet. müslümanlar için arada fark yoktur. bugün müslüman olduğu için zindanları mesken tutan yüzlerce binlerce kişi nasıl zülme maruz kaldıysa, pkk kurşunları ile hayatlarına son verilen kişilerde o kadar mahsum ve o kadar mazlum.

evet kürt halkı mazlum ve müslüman bir halktır. Benim halkımdır. benim insanımdır. onların derdi benim derdim, onların acısı benim acımdır. ve ben bu acıyı bizatihi yaşayanların yaşayan örneğiyim...

israil düne kadar Tc. nin düşmanı değildi. Tc. ye düşmanlığı şehit ettiği 9 mahsum insandan sonra başladı. Tc. hükümeti mazlumdan yana tavır takınırken bu düşmanlık başladı ve karayılan denen kişininde açıklaması bu zamana denk geldi.
israil bugün tüm müslümanların düşmanı. tüm dünya müslümanlarının en büyük düşmanı. karayılan denen bu kişi hangi sıfatla israil ile 'ortak düşman'dan bahsediyor. ortak düşmanı kim? israilin dünyadaki düşmanları belli iken karayılanın düşmanı sadece TC ile sınırlı olduğunu idaa etmek saflık olmuyor mu?

Hergün kürdistanda iki taraf arasında silahlı çatışma olduğu doğrudur. kah pkk saldırıyor kah devlet. Asker tarafında ölen kim?
kimin çocukları?
biz bu savaştan zevk aldığımızı mı sanıyorsun. Bizim bu savaşta taraf olmamızı mı istiyorsun?

Derin sevletin katil ordusunun kurbanları sadece pkk değildir. Belki pkk ve derin devletin baskısı ve korkusu ile binlerce aile kürdistanı terk etmek zorunda kalmıştır. Belki en büyük darbeyi mahsum halk  ve islami kimliği ile hareket bir halk almıştır. sırf müslüman olduğu için evini, barkını, köyünü, bağ bahçesini terk eden binlerce müslüman aileyi yok sayan pkk ile hangi ittifaktan bahsediyorsun.

ve Filistin, müslümanların kanayan yarası. Filistin yada kudusun anlamını biliyormusun birader. sen mescid-i aksanın önemini bilirmisin birader. sen işgal edilmiş müslümanların ilk kıblesini bilirmisin. Sen 'innemel muminune iğvetun'un anlamını bilirmisin birader. sen binlerce müslüman sivil halkın bombalarla şehit edildiğini bilirmisin?

zülm zülmdür. kimden gelirse gelsin müslümanlar rıza gösermez. Bunu sizin söylemleriniz ile değil, kuranın ifdeleri ile anlarız. islam peygamberinin mücadelesi ile biliriz. Biz zülme taraf olmadık, olmayacağız. kürtlerin piri şeyh saidi pirani gibi 'mucadelem Allah ve din için olduktan sonra dar ağaçlarında sallanmaktan pervam yoktur' sözünü şiar ediniyor ve zalimlerle mucadelemize edeceğimizi ahd ediyoruz.

vesselam.

müslümanım diyorsun ama solda filistin bayrağını hatta arab ırkçılığını sembole eden bir bayrağı açmışsın. kürtler filistinli arablardan daha mazlum daha baskı altındadır.

yani İsrail işgalci bir devletse onun 10 katı toprağını işgal eden TC terörist cuntası vardır. Kürtlere yapılan baskı ve inkar ne filistinde nede başka bir müslüman coğrafyada yaşanmıştır.

siz gerçekten işgale karşı zülme karşı olsazdınız önce terör cuntası tc rejimine karşı Kürdistan bayrağını dalgalandırdınız. ki bu adaletin sembolu ve mazlumun yanında olduğunu gösterirdi.

acaba İsrail müslüman bir halk olsayda bugünde o kadar taraflı olurmuydunuz. yok eğer İsrail sadece yahudi olduğu için bu katı düşmanlık yapılıyorsa haksızsınız. Yahudiler hitler faşizmin kurbanı bir halkdır. Müslümanların onlara kapılarını açmaları gerekir.

yok siz eğer zalimlere karşıysanız ve haklının yanındaysanız o zaman önce kendi topraklarınızdaki mücadeleye destek verip sonra müslüman kardeşlerinize sarılırdınız.

kendi kendini inkar eden kişiler olmazdınız.

ben kürdüm. bununla da doğdum. ve müslümanım. halkıma karşı yapılan zülmü görmiyenlerede karşıyım.

filistindeki dini yerler nekadar önemli olsada müslüman kürtlerin yaşadığı coğrafyada da insanlar yani müslümanlar var. bu zülm aynıdır. ayrım yapılamaz.

ben şahsen Allah'ın hükmünün olduğu topraklarınıda daha adaletli ve doğru bilirim.

Ama önemli bir gerçek vardır. Kürdistan'da zülm ve inkar var. Filistin ne ise Kürdistan da odur.

İki ülke yada halklar arasında zerre kadar ayrım yapan kesinlikle hakdan uzakdır. İnkardır. Küfürdür.
Sayfa: [1] 2 3 ... 5 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: