0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Kimse Yok Mu Derneği : Filistinlilerin İsrail'le Kavga Etmesi İçin Sebep Yok  (Okunma Sayısı 410 defa)
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« : 12 Haziran 2010, 08:51:24 »

Filistinlilerin İsrail'le Kavga Etmesi İçin Sebep Yokmuş

--------------------------------------------------------------------------------

Kimse Yok Mu” Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara'na göre ise Filistinlilerin İsrail'e karşı savaşması için hiçbir sebep yok.  Facebook 

Toprakları işgal edilen her ülke insanının direniş seçeneği, meşru haktır. Fakat, Kimse Yok Mu” Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara'ya göre ise Filistinlilerin İsrail'e karşı savaşması için hiçbir sebep yok.

Vatan gazetesine konuşan Özkara "İlk defa 2006’da Batı Şeriya’ya insani yardım götürdüğümüz zaman gördük ki kavgaya, geçimsizliğe neden olabilecek ciddi sorunlar ortada yok. Aynı sınırlar içindeler, aynı topraktan, sudan, güneşten, yağmurdan istifade ediyorlar" diyor ve "Zamanla farklılıklar yaşanmış ama bu zamanda birlikte yaşama kültürünü kurmaları gerekir" tavsiyesinde bulunuyor.

Filistin'in işgal altında olduğunu görmezden gelen Özkara, Türkiye ile işgalci İsrail'i eş kefeye koyarak "Uluslararası görüşmeler olmadan yapılacak çalışmalar; nasıl ki yurtdışından ülkemize hükümetin haberi olmadan bir şeyler yapılmaya çalışılırsa biz de rahatsız oluruz. Onlar da rahatsız olabilir. Bu çerçevede olduğu sürece biz bir engelle karşılaşmadık, bir zorluk çıkartılmadı" diyor.

Uluslararası onlarca insani yardım kuruluşu, ambargo altındaki Gazze'ye yardım götürdükleri için engelle karşılaşırken Özkara, engelle karşılaşmadıklarını söylüyor. Özkara "Gazze’ye gittiğimizde yanımızdaki nakit parayla Gazze’de alınabileni alıyoruz, Mısır’ın Ariş şehrinde bir irtibat ofisi kurduk ve Mısır’dan satın alıp Gazze’ye sokacağımız yardımları koordine ettik. Hem Gazze’ye yardım getirdik, hem alışveriş yaparak ekonomisine can verdik. Gazze’de alışveriş tabii ki yapılıyor" diyor.

Tüm yardım örgütleri Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasında büyük engellerle karşılaşırken Özkara, yardımların kapıların kapanmasına rağmen ulaştırdıklarını söylüyor ve ekliyor: "Ocak 2008’de Gazze’ye gittik. Refah Kapısı iki defa açıldı ve gittik. Kapı kapanacağı zaman talimat gelir ve “sivil toplum kurumları ayrılsın” denince de ayrılırız. Bu bir ülkenin kararıdır ve o ülkenin de bir yardım kuruluşu olarak kararına saygı duymamız gerekir. Gazze’de siyasi görüşlerden uzak, yardımlaşma derneği olan Sulh Derneği ile ortaklaşa çalışıyoruz. Biz oradan ayrılınca onlar proje geliştiriyorlar ve bize anlatıyorlar. Proje onaylanınca, Gazze’deki Sulh Derneği’ne para havalesi yapıyoruz. Onlar da Kimse Yok Mu Derneği adına projeyi hayata geçiriyor. Kapı kapandı diye yardımlarımız kesilmedi. Havaleyi bizim tüm bankalar üzerinden Gazze’deki derneğin kurumsal hesabına resmi olarak gönderebiliyoruz. Bu süreçte İsrail’le hiçbir diplomatik sıkıntı yaşamadık. Her şey İsrail’in onayıyla oluyor. Çünkü uluslararası hukukta ve görünürlükte Gazze, İsrail devletinin içinde bir şehir."

Özkara açıklamasına devam ediyor. İsrail ve bağımsız Mahmud Abbas yönetiminden onay gören yardım örgütleriyle çalıştıklarını kaydeden Özkara, Filistin'de ne Hamas ne de Fetih'le çalıştıklarını söylüyor. Halbuki Özkara, "İsrail ve Filistin yetkililerinin onaylamadığı kuruluşlarla bile çalışmayız" derken Hamas'a yakın yardım örgütleriyle çalışmadıklarını açıklamış oluyor. Çünkü bilindiği üzere İsrail gibi Mahmud Abbas yönetimi nezdinde de Hamas'a yakınlığıyla bilinen yardım örgütlerinin hiçbir meşruiyeti yok.

isra haber

Moderatöre Bildir   Logged

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2010, 08:56:33 »

Anlaşılan bu çevre, Gazze'yi, İsrail devletinin içinde bir şehir olarak görüyor. ve Fikir önderlerinin: 'otoriteden izin alınmalıydı' ifadesi şimdi daha iyi anlaşıldı,
Dernek başkananının ''Çünkü uluslararası hukukta ve görünürlükte Gazze, İsrail devletinin içinde bir şehir."  talihsiz açıklamasını da siz değerli okuyucu kardeşlerime bırakıyorum...

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #2 : 12 Haziran 2010, 09:03:29 »

nedenebilirmi duşman okadar korkak okadar donanımlara sahip olmasına ragmen okadar acizki biz muslumanlarda iş yoksa ne denebilirki musluman kanları uzerinden hesap yapanlar bilinki sonunuz yakın elbette ozaman gidin israile ve abd ye sizi kurtarsın muslumanların elinden kurtarsında Allahın azabından nereye kaçaçaksınız az bi meta karşılıgında neden ahiretinizi satarsınız buna şaşarım susmak en iyisi bende rabbize havale ederek azimlerimizi bileyerek ey filitin içinde köy israil elbet sonun yakın hemde cok yakın taraftarların bunu iyi bilsin ...........................

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #3 : 12 Haziran 2010, 11:14:28 »

Adı üstünde Kimse yok mu?

Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« Yanıtla #4 : 12 Haziran 2010, 11:54:19 »

F.GÜLEN VE TARAFGİRLERİ, HER AĞIZLARINI AÇTIKLARINDA, Allah TEALA VE İNANANLAR  NEZDİNDE BİRAZ DAHA KÜÇÜLDÜKLERİNİ GÖRMÜYORLAR MI?  ONLARIN BU TAVIR VE TALİHSİZ SÖYLEVLERİNİ İNANANLAR İÇİN RABBİN BİR İKRAMI OLARAK GÖRÜYORUM. BÖYLECE SAFLAR AYRIŞMAYA VE NET OLARAK GÖRÜLMEYE BAŞLIYOR.Allah TEALA BU OLAYLAR VE SÖYLEVLER NETİCESİNDE ORTAYA ÇIKAN ,BERRAK AYRIŞIMI O CAMİADAKİ İYİ NİYETLİ TARAFGİRLERİNDE GÖRMESİNE VESİLE ETSİN İNŞ...

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
Şehid Renginde
Fî Sebilillâh
Usta Üye

Birgün gelir kavuşuruz.."özgürlüğün gölgesinde.."

« Yanıtla #5 : 12 Haziran 2010, 12:59:45 »

Gerçeği görecek "kimse yok mu?" ... Ewet var; Allaha hamdolsun 9 tanesini de şehid verdik..

Hak-Batıl arasını açan Furkan'lar olduğu müddetçe , "kimse yok mu" diyerek sızlayan ama haktan,hakikatten yoksun insanlar bu ümmete zarar veremeyecek biiznillah...

Bakalım daha hangi saçmalıkları okuyacagız..

" Anne!
Boyum tamamdır.
Artık Şehid olabilirim.
Dünya benim neyime. . "
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: