0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: KULLARA İTAATİN SINIRLARI  (Okunma Sayısı 130 defa)
yas gülü
Tecrubeli üye
**

ASRA ANDOLSUN İNSAN ZİYAN VE HÜSRANDADIR..

« : 18 Şubat 2011, 18:57:17 »

İbni Abbas (r.a.) dedi ki:

"Nerede ise başınıza gökten azap inecek! Ben sizlere; 'Allah'ın Rasulü şöyle dedi' diyorum, siz ise; 'Ebu Bekir şöyle şöyle söyledi.' diyorsunuz."

Ahmed b. Hanbel (r.a.) diyor ki:

"Hayret ediyorum! Doğru sözü ve kaynağını bilen kişiler Süfyan'ın (falan, filanın) görüşlerini ele alıyorlar. Halbuki, Allah (c.c):

"Rasulün emrine aykırı hareket edenler başlarına bir belanın gelmesinden, yahut kendilerine acıklı bir azap isabet etmesinden sakınsınlar." (Nur: 24/63) buyuruyor.

Burada adı geçen belanın ne olduğunu biliyor musunuz? Bu şirktir. Kişi Rasulullah'ın bir sözünde azıcık tereddüt etse, kalbine şüphe düşse helak olur."

Hatem et-Tai'nin oğlu Adiyy diyor ki:

"Rasulullah (s.a.v.)'ı:

"Onlar, Allah'ı bırakıp hahamlarını, rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih'i Rab edindiler." (Tevbe: 9/31) ayetini okurken duydum ve:

"Biz onlara ibadet etmiyoruz ki" dedim. Rasulullah (s.a.v.):

"Allah'ın helal kıldığını haram, haram kıldığını helal kıldıklarında onlara itaat etmiyor musunuz?" diye sordu. Ben:

"Evet" diye cevap verdim. Bunun üzerine Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:

"İşte bu onlara ibadet etmektir." (Tirmizi Tefsir: 9, Taberi: 14/210, (61632-61634) Suyuti Durru'l-mensur: 3/230, Beyhaki Sünenü'l-Kübra)

Moderatöre Bildir   Logged

HAYAT İMAN VE CİHAT ALNIMIZIN YAZISIII...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: