0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Kuvvet HAK'tadır....  (Okunma Sayısı 131 defa)
гüъεyyε
Üstad Üye

ღνսรlﻪէรενժﻪรıღ

« : 16 Ağustos 2009, 10:58:00 »

bütün kuvvetinizi ihlasta ve hakta bilmelisiniz.

evet,kuvvet haktadır ve ihlastadır.haksızlar dahi ,haksızlıkları içinde gösterdikleri ihlas ve samimiyet yüzünden kuvvet kazanıyorlar.
evet,kuvvet hakta ve ihlasta olduğuna delil şu hizmetimizdir.bu hizmetimizde bir parça ihlas ,bu davayı ispat eder ve kendi kendine delil olur.çünkü ,yirmi seneden fazla kendi memleketimde ve istanbulda ettiğimiz hizmet-i ilmiye ve dniyeye mukabil,burada ,yedi sekiz senede yüz derece fazla edildi.halbuki, kendi memleketimde ve istanbulda, burada benimle çalışan kardeşlerimden yüz,
belki bin deree fazla yardımcılarım varken,burada ben yalnız,kimsesiz,garip,yarım ümmi; insafsız memurların tarassudat ve tazyikatları altında, yedi sekiz sene siznle ettiğim hizmet,yüz derece eski hizmetten fazla muvaffakiyeti gösteren manevi kuvvet,sizlerdeki ihlastan geldğine katiyyen şüphem kalmadı.
hem itiraf ediyorum ki,samimi ihlasınızla,şan ve şeref perdesi altında nefsimi okşayan riyadan beni bir derece kurtardınız.inşAllah tam ihlasa muvaffak olursunuz,beni de tam ihlasa sokarsınız.
kardeşlerinizin nefislerini nefsinize şerefte,makamda,teveccühte,hatta menfaaat-i maddiye gibi nefsin hoşuna giden şeylerde tercih ediniz.

lugatce:
hizmet-i ilmiye:ilim hizmeti
diniyeye mukabil:dine karşılık
tarassudat:baskı
tazyikat:sıkıştırma
mavaffakiyet:başarı
muvaffak:başarılı
teveccüh:yönelme,sevgi
mefaati maddiye:meddi menfaatler
yirmi birinci lema-üçüncü düstur
Moderatöre Bildir   Logged

˙·٠•●  Suskunluğum  asaletimdendir   ●•٠·˙
cürmümile
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Üstad Üye

Ümmetimin SUSKUNLUĞUNU Sana şikayet ediyorum...

« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2010, 20:39:16 »

evet nefsimizi doğru yolda kullanmalıyız günah olan zevklerde kullanırsak nefsimize zulmetmiş oluruz
Moderatöre Bildir   Logged

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: