0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: lens taşıyan karınca  (Okunma Sayısı 240 defa)
kördüğüm
kırıntı
Üstad Üye

inadına özgürlük inadına direniş...

« : 29 Temmuz 2009, 12:11:15 »

Brenda, yamaç tırmanışı yapmak isteyen genç bir kadındı. Bir gün cesaretini toplayarak bir grup tırmanışına katıldı.

Tırmanacakları yere vardıklarında, neredeyse duvar gibi dik, büyük ve kayalık bir yamaç çıktı karsılarına. Brenda tüm korkularına rağmen azimliydi. Emniyet kemerini taktı, ipi ve kayanın dik yüzüne tırmanmaya başladı. Bir süre tırmandıktan sonra, nefeslenebileceği bir oyuk buldu...

Orada asılı dururken, gruptan yukarıda ipi tutan kişi dalgınlığa düşerek ipi gevşetiverdi. Aniden boşalan ip, hızla Brenda'nın gözüne çarparak lensinin düşmesine neden oldu. Lens çok küçüktü ve bulunması neredeyse imkansızdı. Lens yamacın ortasında bir yerlerde kalmıştı ve Brenda artık bulanık görüyordu. Brenda, ümitsizlik içinde lensini bulması için Allah'a dua edebilirdi yalnızca... İçten içe düşünüp dua etmeye başladı.

"Allah'ım! Sen bu anda buradaki tüm dağları görürsün. Bu dağlar üzerindeki her bir taşı ve yaprağı bildiğin gibi, benim lensimin yerini de biliyorsun. Onu bulmama yardım et."

Patikalardan yürüyerek aşağı indiler. Aşağı indiklerinde, tırmanmak üzere oraya doğru gelen yeni bir grup gördüler. İçlerinden biri "Aranızda lens kaybeden var mı?" diye bağırdı.

Brenda'nın sonradan öğrendiğine göre lensi bir karınca taşıyordu. Karınca yürüdükçe yavaşça kayanın üzerinde hareket edip parlayan lens kızların dikkatini çekmişti.

Eve döndüklerinde Brenda lensini nasıl bulduklarını babasına anlattı. Bir karikatürcü olan babası da ağzıyla lens taşıyan bir karınca resmi çizerek, karıncanın üzerindeki baloncuğa şunlarıyazdı:

"Allah'ım! Bu nesneyi neden taşıdığımı bilemiyorum. Bunu yiyemem ve neredeyse taşıyamayacağım kadar ağır. Ama istediğin sadece bunu taşımamsa, senin için taşıyacağım..."
Moderatöre Bildir   Logged

...:::Rabb'im tut ki elimden, düşmeyeyim:::...

têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #1 : 29 Temmuz 2009, 12:24:22 »

Allah razı olsun...
Allah dilerse olur elbet...

vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2009, 14:10:02 »

Allah dilerse sebepler yaratır Smiley

hayatımızda birçok şey vardırki dularımızla hayat bulmuştur, ama biz belki farkında bile olmamışızdır.
dua ederkenin misalini şöyle örneklendiriyorum; eğer yağmur duasına çıkıyorsanız, şemsiyenizi yanınıza almalısınız. yada yağmurun sizi ıslatmasının hazırlığını yapmalısınız. aksi durumda dualarımız biraz zor kabul olacaktır.  Smiley

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
kördüğüm
kırıntı
Üstad Üye

inadına özgürlük inadına direniş...

« Yanıtla #3 : 29 Temmuz 2009, 18:05:08 »

Allah dilerse sebepler yaratır Smiley

hayatımızda birçok şey vardırki dularımızla hayat bulmuştur, ama biz belki farkında bile olmamışızdır.
dua ederkenin misalini şöyle örneklendiriyorum; eğer yağmur duasına çıkıyorsanız, şemsiyenizi yanınıza almalısınız. yada yağmurun sizi ıslatmasının hazırlığını yapmalısınız. aksi durumda dualarımız biraz zor kabul olacaktır.  Smiley

yani duamızın kabul edileceğine tam inanarak dua etmek.ya tutarsa değil kesin tutacak diyerek Smiley
Allah cümlemizden razı olsun

...:::Rabb'im tut ki elimden, düşmeyeyim:::...

vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2009, 21:18:58 »

yani duamızın kabul edileceğine tam inanarak dua etmek.ya tutarsa değil kesin tutacak diyerek Smiley
Allah cümlemizden razı olsun
kesin tutacak anlamı çıkardınız demek? Smiley

tam olarak anlatmak istediğim şuki; sizin toğrağınız kurumuş, mahsulunuz eksik ve büyük bir müsibet ile karşı karşıyasınız, bu durumda rabbinize samimi bir şekilde el avuç açıp huzurunda gözyaşı ile ondan isterseniz duaya cevap verecektir. çünkü rabbimiz kuranı kerimde
وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ   “Bana dua edin, duanıza icabet edeyim.'' (mümin 60) diyor.
duada bir adap ve ölçü vardır. mazeret ve mağduriyet sözkonusudur.
dua da gösteriş, riyakarlık, zevk ve keyfiyet yoktur.
hani ya rabb benim param az sen bana bir çuval para yağdır der ve çuvalınızı hazır tutarsanız Smiley olmaz. bu duanızın kabul olmasını bekleyemezsiniz. çünkü burda zaruriyet ve mağduriyet değil keyfiyet sözkonusudur.
inşAllah rabbimin razı olacağı kullarından oluruz.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
cebelinur
dogruhabergazetesi.com
Yardımcı Yönetici

ŞİMDİ DUA ZAMANIDIR......

« Yanıtla #5 : 29 Temmuz 2009, 21:43:49 »

amin..
kördüğüm  Allah razı olsun paylaşımınız için...

Kabrin arkası için çalışınız. Hakiki saadet ve lezzet ordadır.
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: