0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: lütfen çok aciiiiiiiiiiiiiiiiilllll cvp yazarmısınız :((  (Okunma Sayısı 734 defa)
dua dilencisi
Yeni Üye
*

« : 08 Ekim 2008, 05:47:05 »

s.a. vuslat sevdası kardeşlerim benim bir sıkıntım var bir hadis okudum ama açılımını bulamadım ve çok merak ediyorum lütfen bilgisi olan kardeşlerim açılımını yaparmı bu hadisi şerif beni çok etkiledi  Roll Eyes belki inanmazsınız belkide komik gelir size 3 gündür bu hadisin sancısını çekiyorum lütfen açılımını bilen kardeşlerim yaarmısınız .. Roll Eyes

"yatsı ve sabah namazının faziletini bilseydiniz emekleyerekde olsa camiye giderdiniz" .
Moderatöre Bildir   Logged
selvi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2008, 07:09:18 »

Semüre İbnu Cündüb r.a. anlatıyor: Peygamber efendimiz s.a.v. şöyle buyurmuştur:
‘’Akıllı kişi nefsine hakim olup ölümünden sonrası için iş yapandır. Aciz kişi ise nefsinin arzularına tabi olup sonra da Allah'a karşı temennide bulunandır. ‘’ Ebu Davud.
Müslümanlara 5 vakit namaz kılmak farzdır. Madem ki Allah bizden 5 vakit namaz istiyor Müslümanlar bu farzıyeti yerine getirmek zorundadırlar. Namaz en güzel iş cetvelidir. Her iyi amelin ücreti sevaptır.
Namaz Müslüman’ın kilometre taşlarıdır. Müslüman 24 saatlik vaktini dilimleyecek bütün dünyevi işlerini bu 5 dilim içerisinde tamamlayacak. Beş vakit namaz ve haftada bir cuma namazına katılmak insana yeterince dinlenme ve iç huzuruna kavuşma imkânı bahşetmektedir.
İmsak atarken Sabahleyin kalkacak abdest’ini alacak gün doğmadan önce sabah namazını kılacak, sora işinin başına koşacak. Sabah namazı, bütün bir gece dinlenen bedeni harekete geçirir ve ruha gıda vererek ona zindelik kazandırır.Sabah aydınlığı insanlar için hele hele Müslümanlar için müstesna yer işgal eder fazileti çok büyüktür. Hadisi şeriflerde ifade edildiği gibi:
Âişe r. anhâ'dan rivayet edildiğine göre Peygamber s.a.v. şöyle buyurdu:
* 'Sabah namazının iki rek`at sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır'. Müslim.
.
. Acaba Rabbimiz sabah namazına neden bu kadar önem veriyor? Çünkü, kalbin ulvî olan her güzelliğe açık olduğu en huzurlu vakittir bu vakit. Çünkü, başlanacak olan yoğun ve yeni bir güne hazırlanmanın en doğru ve bereketli olduğu vakittir bu vakit. Çünkü tefekkür için en uygun vakittir bu vakit. Farkına varabilenler için, cennet soluklarının, kalbin derinliklerine kadar nefeslendiği vakittir bu vakit.

Ebû Hüreyre r.a göre, Resûlüllah s.a.v. şöyle buyurdu:
* 'İnsanlar yatsı namazı ile sabah namazındaki fazilet ve sevabı bilselerdi, emekleyerek bile olsa mutlaka camiye, cemaate gelirlerdi.' Buhârî, Müslim, Tirmizî, Nesâî.
* Ebû Hüreyre, Resûlüllah s.a.v. şöyle buyurdu: 'Münafıklara sabah ve yatsı namazından daha ağır gelen hiçbir namaz yoktur. İnsanlar bu iki namazda ne kadar çok ecir ve sevap olduğunu bilselerdi, emekleyerek de olsa cemaate gelirlerdi.' Buhârî,Müslim, Ebû Dâvûd, Nesâî, İmâmet, İbni Mâce.
Sabah namazı vakti, uykudan uyanmanın çok zor olduğu, yatsı namazı vakti de yorgunluğun had safhaya varıp uykunun galip geldiği zamanlardır. Bu iki vakitte camiye ve cemaate gitmek gerçekten büyük bir azim ve gayreti gerektirir.
* ‘’Namaz dinin direği, her hayrın anahtarıdır.’’
selametle..

ORTALIK HENÜZ ALACA KARANLIK İKEN,ETRAFA HAKKIN MESAJLARINI İLETEN SEN OLDUN..KADİRNÂŞİNAZLAR BİLMESELER DAHİ BUNUN BÖYLE OLDUĞUNA YER-GÖK ŞAHİTTİR..SAKIN USUL BİLMEZLERİN TAVRINA BAKIPTA SİTEMKAR OLMA..ETTİĞİN HİZMETİ HALK TAKTİR ETMESEDE HAK BİLİYORYA...
Şehid Rehber
Huseyni Sevda
Usta Üye

Biz Aşığız Şehadete Kerbela'da Huseyine

« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2008, 12:07:01 »

Şimdi Değerli Kardeşim Hani BAŞKA Bir Hadis te Yine Buyuruyor Efendimiz " Münafığa En Ağır Gelen Namazlar Sabah Ve Yatsı Namazlarıdır" Şimdi Bu İki Hadisi Karşılaştırdığımız Zaman Şu Hadisle Birleştirelim

" İşte bu iki namaz münafıklara en ağır gelen namazdır. Bunlarda ne kadar çok ecir ve sevap olduğunu bilseydiniz, diz üstü emekleyerek de olsa cemâate gelirdiniz. Birinci saf meleklerin safı gibidir. Ondaki fazîleti bilseydiniz ona yarışarak giderdiniz. Bir kimsenin diğer bir kimseyle olan namazı, yalnız kıldığı namazdan daha bereketli ve sevabı daha fazladır. İki kişi ile olan namazı da, bir kişi ile olan namazından daha bereketli ve üstündür. Berâber kılanların sayısı ne kadar çok olursa, Allâh Teâlâ'nın o kadar çok hoşuna gider.” buyurdu. (Ebû Dâvûd, Salât, 47)

Kendimiz Örnekleyecek Olursak : DüşünSenize Yatsı Vaktinde Yorgunluk Çöker Uyku Gelir Bir Yandanda Şeytan Vesvese Dağıtır " Uyu Zaten Yorgunsun Vs"

Sabah Namazı İse Bildiğiniz Gibi Uykunun En Tatlı Olduğu Ana Denk Geliyor Değilmi Hani Nefse Ağır Gelir

Şimdi Sizi Tefekküre Davet Ediyorm Ardından Sorunun Cevabı Tefekkürünüzle Gelr

Mahzûn Yüreklerde Hazin Bir Sevdadır Huseyn
harras
Mücadeleci::.
Üstad Üye

Bir Seher Daha Ya Rab Bir Vuslat Daha Ya Rab...

« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2008, 12:46:18 »

ben sadece bir örnek söyliyecem mesela bu gün israilli yetkililer söyle diyorlar müslümanların cuma namazındaki sayısı kadar sabah namazları cuma gibi kalabalık olmadığı taktirde bu gün sizi karsımızda muhatab göremiyoruz neden ?? bakın hadiste hz. RESULULLAH (s.a.v.) ne güzel buyurmus demekki bizim sabahlarımızın cuma gibi kalabalık olmadığı taktirde müslümanlar galip gelemiyecek diyorlar ve söyle devam ediyorlar sizin sayınız sabah namazlarında cuma gibi kalabalık olursa iste siz artık bizim muhattabımıssınız neden çünkü hz. resulullahın hadislerinde buyurduğu gibi emekleyerek dahi olsa gidiniz bunda bir çok hikmet gizlidir inşAllah selam ve dua ile...

<a href="http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf" target="_blank">http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf</a>
“Güzel ahlak, senin Allah'dan başka bir maksadının olmamasıdır.” (Ebu Said El-Harras)
dua dilencisi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : 09 Ekim 2008, 08:19:05 »

RAHMAN RAZI OLA elleriniz cennet gülleri dersin inşAllah çok farklı bir ruh halindeyim aşırı duygusal ve aşırı düşünceli oldum bu konu benim için çok önemliydi ..hepinizi Allah C.C. için çok seviyorum selam ve dua ile canlar....
Şehid Rehber
Huseyni Sevda
Usta Üye

Biz Aşığız Şehadete Kerbela'da Huseyine

« Yanıtla #5 : 09 Ekim 2008, 08:20:17 »

RAHMAN RAZI OLA elleriniz cennet gülleri dersin inşAllah çok farklı bir ruh halindeyim aşırı duygusal ve aşırı düşünceli oldum bu konu benim için çok önemliydi ..hepinizi Allah C.C. için çok seviyorum selam ve dua ile canlar....

Allahu Teala Sizi Sevsin Salihler Zümresinde Haşretsin İnş..

Mahzûn Yüreklerde Hazin Bir Sevdadır Huseyn
dua dilencisi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #6 : 09 Ekim 2008, 10:27:51 »

Allahu Teala Sizi Sevsin Salihler Zümresinde Haşretsin İnş..

amin cümlemizi inşAllah cümlemizi Smiley)
dua dilencisi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #7 : 09 Ekim 2008, 13:12:14 »

şimdi Değerli Kardeşim Hani BAşKA Bir Hadis te Yine Buyuruyor Efendimiz " Münafığa En Ağır Gelen Namazlar Sabah Ve Yatsı Namazlarıdır" şimdi Bu İki Hadisi Karşılaştırdığımız Zaman şu Hadisle Birleştirelim

" İşte bu iki namaz münafıklara en ağır gelen namazdır. Bunlarda ne kadar çok ecir ve sevap olduğunu bilseydiniz, diz üstü emekleyerek de olsa cemâate gelirdiniz. Birinci saf meleklerin safı gibidir. Ondaki fazîleti bilseydiniz ona yarışarak giderdiniz. Bir kimsenin diğer bir kimseyle olan namazı, yalnız kıldığı namazdan daha bereketli ve sevabı daha fazladır. İki kişi ile olan namazı da, bir kişi ile olan namazından daha bereketli ve üstündür. Berâber kılanların sayısı ne kadar çok olursa, Allâh Teâlâ'nın o kadar çok hoşuna gider.” buyurdu. (Ebû Dâvûd, Salât, 47)

Kendimiz örnekleyecek Olursak : DüşünSenize Yatsı Vaktinde Yorgunluk Çöker Uyku Gelir Bir Yandanda şeytan Vesvese Dağıtır " Uyu Zaten Yorgunsun Vs"

Sabah Namazı İse Bildiğiniz Gibi Uykunun En Tatlı Olduğu Ana Denk Geliyor Değilmi Hani Nefse Ağır Gelir

şimdi Sizi Tefekküre Davet Ediyorm Ardından Sorunun Cevabı Tefekkürünüzle Gelr

s.a. yine ben geldim  Embarrassed aklıma bir soru takıldı  ::)sanırım sabahın o seherinde kalkmak zor olduğu için ecir ve sevabıda o derece fazladır,
cemaaat 27 kat ilave sevap kazandırdığı için güzeldir,
peki sabahın seherinde bayanların cemaatle kılıp bu ecirden faydalanma hakları yokmu?
afatsum
afatsun
Yeni Üye
*

« Yanıtla #8 : 01 Şubat 2009, 12:06:35 »

ÜMMETTİ MUHAMMETTEN YÜCELER YÜCESİ RABBİM RAZI OLSUN İYİKİ VARSINIZ
esedullah1
Yeni Üye
*

ESEDULLAH OLMAK, KAİNATA DEĞİŞİLMEZ.

« Yanıtla #9 : 05 Mart 2009, 11:25:36 »

AÇIKLAMALAR ÇOK GÜZEL Allah HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.

AllahA ÂBD VE ASKER OLANA HER ŞEY HİZMETKAR OLUR.
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: