0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 2 [3] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Mavi Marmara Gemisi karşılama etkinliğine Davet  (Okunma Sayısı 1428 defa)
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« Yanıtla #20 : 26 Aralık 2010, 23:17:47 »

Mavi Marmara Gemisi İstanbul'da Coşkuyla Karşılandı

''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye giderken İsrail'in saldırısına uğrayan ''Mavi Marmara'' gemisi, İstanbul'a geldi.

İstanbul'a gelen Mavi Marmara gemisini Sarayburnu iskelesinde coşkulu bir kalabalık karşıladı. Alanda toplanan kalabalığa konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederse sessiz kalmayacaklarını belirtti.

'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' sloganı ile İstanbul'dan yola çıkan ancak Gazze'ye ulaşmadan uluslararası sularda İsrail askerlerinin kanlı saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisi saat 13.00'da Sarayburnu iskelesine demir attı. Geminin gelmesiyle birlikte alanda bulunan kalabalığın coşkusu arttı. Gemiyi İHH Başkanı Bülent Yıldırım, yabancı konuklar, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Tekbirler getirerek İsrail aleyhinde slogan atan kalabalık grup, 'İnsanlığın onuru Mavi Marmara' yazılı dövizler taşıdı.

Kalabalığa hitaben konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, gemiyle yola çıktıklarında hedeflerinin sadece Gazze'ye yardım götürmek olduğunu ancak İsrail'in kanlı saldırısı ile 9 arkadaşlarının şehit edildiğini söyledi. Yolcular arasında sadece Müslümanların olmadığını yabancı din mensuplarının da bulunduğunu belirten Yıldırım, "'Bize siz bu insanlarla baş edemezsiniz' dediler. Biz yolumuza devam ettik. Bizim 9 kardeşimizi şehit ettiler. İşkence yaptılar. Bize neden direniş gösterdiniz? Direniş göstermeyi bir onur olarak görüyoruz. Siz bizi vurmadınız, kendinizi vurdunuz. Dünyanın her tarafında Netanyehu'ya tepki var. Kanada'da kendisini konuşturmadılar." ifadelerini kullandı.

Mavi Marmara yolculuğunda yer alan ve bu eyleme katıldığı için İsrail tarafından sınır dışı edilen Başpiskopos, Hilarion Capucci de gemiyi karşılamak için Sarayburnu'ndaydı. Kürsüde konuşma yapan Başpiskopos Hilarion Capucci, kabalalığı "Selamun Aleyküm" diyerek selamladı. Burada toplanmanın bir sebebi olduğunu ifade eden Başpiskopos, "Bu gemide gördüğümüz 9 şehidimizi anmak için bir araya geldik. Özellikle 19 yaşındaki Furkan Doğan'ı anmak için geldik. İkinci olarak Filistinli kardeşlerimize destek vermek, onların haklarını geri almak için geldik. Üçüncü olarak Gazze'de ambargo altında olan kardeşlerimizin duasını almak onlara destek olmak için geldik. İsrail bizi korkutmak istiyor, asla korkmayacağız, böyle yaparsak bize yazıklar olsun. Benim bedenim Kudüs'ten uzak. İnşAllah ölmeden Kudüs'ü görmek bana nasip olur. Biz Kudüs'e yeniden girmek istiyoruz eğer Allah bizimle beraberse muhakkak bunu yapacağız." diye konuştu.

Mavi Marmara gemisinde şehit olan Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan ise konuşmasını yaparken duygu dolu anlar yaşadı. Bir arkadaşının gördüğü rüyayı anlatan Doğan, "Şehitlerimiz bedenleri kara toprağın altında ama inanıyoruz ki ruhları bizimle beraber. Onlar seçildiler. Darısı bizlere. Oğlumu yolcu ederken böyle bir konuşma yapacağım aklıma gelmezdi. Allah bizlere bugünleri gösterdi. Hepimizin başına böyle bir şey gelebilir. Hüküm Allah'ındır. Şahadetlerini inşAllah kabul eder. Bugün çok karmaşık duygularla sizlere hitap ediyorum. Furkan'ımız tüm şehitlerimiz hayatımızın Furkan'ı oldu. İyi ile kötüyü hakla batılı daha keskin olarak ayırmaya başladık. Bundan sonrası ömrümüzde onların bize verdiği dipdiri heyecanla yaşayacağız." şeklinde konuştu.

Mavi Marmara gemisini İstanbul'a daha önceki kaptanı Mahmut Tural ve mürettebatı getirdi. Gemi Sarayburnu'nda bir hafta kalacak ve ziyarete açık olacak. Gemi daha sonra Tuzla Tersanesi'ne çekilecek. Burada geminin tamir ve bakımı devam edecek. Talep gelmesi halinde gemi başka ülkelere gönderilecek. (CİHAN)

Moderatöre Bildir   Logged

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #21 : 26 Aralık 2010, 23:41:24 »

Bu ve benzer tüm gemiler(kardeşlerine sahip çıkmalar) melun israilin sonunu getirecek inşAllah.

vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #22 : 27 Aralık 2010, 13:37:53 »

Gerçekten çok duygu dolu bir karşılama gerçekleşti. Duygular tarifsizdı. Birçok yabancı aktivist, gazi ve şehit ailesi ile tanışmak onuruna eriştik.

Gemi 1 hafta boyunca ziyaretçilere açık kalacak. imkanı olanların, şehitlerin şehadetlerine şahitlik eden bu gemiyi ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum.

(platformda Kendi kameramızdan çekimlerimiz oldu, inşAllah bir süre sonra sizlerle paylaşırım.)

selam ile.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
Sayfa: 1 2 [3] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: