0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: milliyet ve zihniyet  (Okunma Sayısı 403 defa)
seriyye
Üstad Üye

Allaha teslim olan eşyayı teslim alır.

« : 11 Haziran 2009, 21:10:20 »

ilimin faydasızından Allaha sığırım.kardeşler görülüyor ki bazı kardeşler bazı konuların içeriği bilinmeden yorum yarışına girmişlerdir.ve de kul hakkı ihlal ediliyor.sonrası karşı oldukları fikirlerin savunucuları olduklarının bile farkına varmıyorlar.Allah korusun tekfire varan haller içine düşüyoruz.şimdi ben kürdüm.yaşım itibarıyle belki kardeşlerden biraz daha büyüğüm.yada görmüşlüğüm olabilir.yada kendi halkımı daha fazla tanıyor olabilirim.türk halkını da az da olsa tanırım.bizlerin referansı islam olmalı.halklar olmamalı.yada tenkit veya eleştirilecek doneler ancak izmler olmalı.ve de bunların artı ve eksileri olmalı.birbirimizi kımadan tabi.ancak her milliyette biraz milliyet duygusu okşanabilir.bunu ilerletmemek lazım.sosyalizmin türkiyede doğuşu karadenizde olmuştur.rusyadan etkilenerek.ancak karadenizliler sosyalisttir anlamına gelmez tabiki.pkk doğu bölgelerinden çıkması kürtlerin pkk ile itham edilmeside yanlış olur.ama burada pkk nın ideolojisi tartışılabilir.islama,bölgeye,ekenomiye,ülkenin huzuruna ve hatta komşu ülkelerin huzuruna verdiği zarar tartışılabilir.sonra bunlar tartışılırken islam akidesi göz önüne alınmalıdır.ayrıca site yöneticileri kardeşlerde konu kilitleyip kısıtlama yapmaktan vazgeçmelidir.çünkü yıllardır türk milliyetçiliğinin eğitim sisteminde yetişen eğitim gören kardeşlerimizi yorumlarımızla inşaAllah aydınlatabiliriz.
                                         hakkınızı helal ediniz.
Moderatöre Bildir   Logged

vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #1 : 11 Haziran 2009, 22:01:06 »

Allah razı olsun abim. haklısınız konuların kilitlenmesini yada silinmesini bizde arzu etmiyoruz. takdiredersinizki, konuları kilitlemenin başka nedenleri var.
bunların en önemli nedenleri arasında ciddi yorumları sabote eden  kişilerin olması. bu kişiler herkes olabilirler. forum sayfaları başıboş bırakılırsa emin olun hiç kimse razı olmaz. ve tam bir mahale kahvehanesine döner.
son olarak şunu söylemek isterim. özgür ve sevyeli yorumlara herzaman açığızdır. düşüncelerden çekinmem şahsen. herkesin fikrini (uslup ve sevyesinin ciddiyetini koruyarak) açıklaması ve fikir paylaşılmasına gitmesini sakıncalı görmem. yeterki hakaret argo ve küfür olmasın. ancak dediğim gibi kimilerinin niyeti üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu için tedbirli davranmakta fayda vardır diyorum...

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
seriyye
Üstad Üye

« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2009, 22:08:55 »

"İnkar edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur." (Enfal Suresi, 73)

MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #3 : 12 Haziran 2009, 08:29:01 »

islam buyuklerinden bir zatın dedigi gibi yaz hırsızları kısın soba bası sohpetlerinde ortaya cıkar bir konu bize Allah ı hatırlatmıyorsa veya imanıza yonelik degilse ondan vaz geçmeliyiz onlarki bos sozlerden yuz cevirirler evrene hukmeden serefli dinimiz islam konumuz bir birimizi takviye etmek birbirimizin eksiklerini gidermek ve bildiklerimizle paylasımda bulunarak faydalı ve salt Allah için yolumuza devem etmeliyiz yoksa boş fitne getirecek sozlerden uzak durmak gerektigi gibi kalp kırma dısında bişe yaramaz buda sadece seytandandır ve seytanı hosnut ederiz ve bazen konuları uzatmakta klpte bir nefret bırakır uzakmak ise erdemdir kisinin buyuklugundendir Allah razı olsun abilerim gerçekten guzel bi konuya deginmissiniz slm ve dua ile...

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
seriyye
Üstad Üye

« Yanıtla #4 : 13 Haziran 2009, 01:40:26 »

katılıyorum güzide yorumlarınıza.ancak siyeri iyi okursak burda yazılanlardan daha karmaşık fikirler peygamber aleyhi selama sorulmuştur.ve karşısındaki insanları islama kazandırmayı amaçlamıştır.bizim arkadaşlar belkide eksiklikten dolayı ters tepki verebilirler.bizlerin kucaklayıcı vede ilmi konularda aydınlatıcı,hidayeti arttırıcı birer vesile olmamız gerektiğini düşünüyorum.
                                                   selam cennet ehline olsun

Yusufça
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : 19 Ağustos 2009, 13:52:25 »

güzel bir konuya değinmişsiniz abim. insanlar sırf düşünceden ibarettir geri kalanı et ve kemiktir. insanların bir konu hakkında düşüncelrini belirtmeleri doğaldır ve bunun ihtiyacını hissedebilirler. bunun oluşabilmesi için özgür bir ortamın olması lazımdır. lakin vuslatsevdası abimin de dediği gibi bu özgürlük bazı yerlerde sınırlanmalıdır. örneğin karşıdaki kişiye saygı gösterilmiyorsa, hakaret argo kelimeler kullanılıyorsa, amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmekse ve gereksiz ileti yarışlerına girip önemli iletileri arka plana itilmesine sebep olacaksa elbette özgürlük orada sınırlanmalıdır. ki özgürlük başkalarının özgürlüğünü sınırlamak ya da zarar vermek değildir. Sınırsız özgürlükle yola çıkarsanız sınırsız engelle karşılaşırsınız.. Eğer bu şekilde kimseye zarar vermeyecek seviyeli bir şekilde düşünceler belirtilecekse tekfirciliğe sebep olacak şeyler söylemeyip oraya eğer bir sınırlandırılma getirilecekse bunu yapan kişi büyük haksızlık/ zülüm etmiş olur. ki insanlar konuşarak anlaşırlar.
dediğiniz gibi seriyye abicim bir insanın yaptığı bir hatayı, o insanın mensup olduğu ırk cins veya cemaate mal etmek ya da genelleme yapıp hepsi hakkında aynı şekilde düşünmek yanlış elbet..

paylaşımınız için Allah razı olsun abim..

Kendisini savunacak avukatın mahkemede hazır olup olmadığı
sorulduğunda elindeki Kur'an'ı havaya kaldırarak gür sesi ile;

''Allah KENDİNE İMAN EDENLERİN SAVUNUCUSUDUR''

Ayetini okudu.
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #6 : 28 Eylül 2009, 22:22:27 »

SLM.ALEYKUM. BENÇE İNSAN İNANÇI VE FİKRİ NE OLURSA OLSUN İSTERSE AllahI İNKAR ETSİN{Allah KORUSUN} AMA BUNU İNANÇINDAN DOLAYI SAVUNUYORSA AMACI FİTNE ÇIKARMAK VE YORUM CEVAP ALTINDA HAKARET KİŞİLİK HAKLARA BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE SARDIRMIYORSA ONONLA GERKTİĞİ GİBİ TARTIŞMALI AMA DÜŞÜNCESİNE KİLİT VURMAMAK LAZIM ŞAYET BÖYLE BİR ŞEY YAPARSAK ACİZ DURUMA DÜŞERİZ. {BU BENİM ŞAHSİ FİKRİM KİMSEYE AKIL VERMEK NİYETİNDE DEĞİLİM} VESELAM

inanın aynı fikirleri paylaşıyoruz. şahsen fikirler özgür olmalı diyorum. ama kör bir taasup ile fikirlere bağlanmak ve kör bir tarafgirlik ile doğruluğu hiç araştırılmadan karşıt düşünceyi inkâr ederek kendi düşüncelerini temelsiz bir şekilde savunmak da olmamalı. özgür düşünceye evet, taasuba hayır diyelim ve zihin kirliliğine yol açan düşünceleri de içimizde barındırmamaya özen gösterelim inş.

selam ve dua ile

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: