0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Mısır, Hizbullah davasına devam ediyor.  (Okunma Sayısı 174 defa)
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« : 01 Kasım 2009, 13:11:28 »

Hizbullah Gazze'ye Desteğinin Bedelini Ödüyor

Mısır, Hizbullah davasına devam ediyor.

Gazze’deki direnişe lojistik ve askeri destek sağlamakla görevlendirilen Hizbullah savaşçısı Muhammed Mansur Mısır güvenlik güçlerinin ağır işkenceleri sonucu sağ kulağını kaybettiğini söyledi.

“Mısır rejimini devirmeye yönelik saldırı planları yapmak ve Mısır’daki İsrailli turistlere saldırı hazırlığı içinde olmak” suçlamasıyla tutuklanan 26 kişinin askeri mahkemede yargılanmasına devam edildi.

Siyah bir demir kafes içerisinde duruşma salonuna getirilen ve “Mısır’daki Hizbullah hücresi” olarak tanımlanan 26 kişiden ikisi Lübnanlı, 5 tanesi Filistinli, 18 tanesi Mısırlı, bir tanesi de Sudanlı.

Mahkeme tutuklulara yönelik saldırı hazırlığı içinde olmak ve Hizbullah örgütü için Mısır hakkında istihbarat çalışması yapmak suçlamasını getirirken, grubun lideri olarak tanımlanan Hizbullah savaşçısı Muhammed Mansur duruşmadaki savunması sırasında önce kendisine yapılan ağır işkenceleri dile getirdi.

Kendisiyle birlikte diğer 25 tutuklunun hepsine ağır işkenceler yapıldığını belirten Mansur “işkenceler sonucu sağlığım tamamıyla bozuldu, sağ kulağımı da kaybettim, sürekli dövdüler ve elektrik verdiler. Benim gibi diğer tutukluların hepsine de ağır işkenceler yapıldı” dedi.

Muhammed Mansur’un avukatlarından biri de, Mansur’un sorgusu sırasında, İmad Muğniye’nin intikamı için Mısır’daki İsrail hedeflerine saldırmayı planladığını, ancak üstten gelen emir üzerine bu plandan vaz geçtiğini kabul eteğini aktardı.

“Bizim görevimiz Gazze’deki kardeşlerimize yardım ulaştırmaktı”

“Mısır’a yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirme yönündeki suçlamaları kabul etmiyorum” diyen Mansur “Biz Gazze’deki kardeşlerimize yardım ulaştırmakla görevlendirilmiştik, bu bir direniştir ve biz de direnişteyiz” dedi.

İşkence Mısır’de rutin bir vaka

Mısır’daki insan hakları kuruluşları tutuklulara işkence yapılmasının Mısır’da rutin bir vaka olduğunu belirtti.

Mısır İnsan Hakları yetkilisi Hafız Ebu Saada işkenceler konusunda yaptığı açıklamada “her yıl işkence sonucu 20 kadar ölüm vakasıyla karşılaşıyoruz” dedi.

Sami EbuZuhri'ninkardeşi de işkenceyle şehid edilmişti

Hamas Gazze sözcüsü Sami Ebu Zuhri’nin kardeşi Yusuf Ebu Zuhri de Mısır zindanlarında gördüğü işkence sonucu şehid olmuştu.

isra haber
Moderatöre Bildir   Logged

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
ahmetmeydani
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #1 : 01 Kasım 2009, 13:41:57 »

Hüsnü namübarek ve sülalesinin sonu firavun'un sonuna benzer inşaAllah. Fiemanillah.
Moderatöre Bildir   Logged
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: