0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Mustazaf-Der'den Yardım Atağı  (Okunma Sayısı 298 defa)
kuranehli
Üstad Üye

"Ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar"

« : 24 Temmuz 2009, 13:37:16 »

Üç ayların gelmesiyle ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarını arttırdıklarını belirten Mustazaf-Der Bingöl Şube Başkanı, dernek olarak düşüncesi ve hayat felsefesi ne olursa olsun fakir düşmüş ve yoksullukla pençeleşen herkese yardımda bulunduklarını söyledi

Her yıl olduğu gibi bu yılda da fakir ve muhtaç ailelere yardım adına düzenlediği kermesten elde ettiği gelirden birçok aileye kumanyalar şeklinde gıda yardımı yapan Mustazaf-Der, üç ayların başlamasıyla yardım faaliyetlerini arttırdı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mustazaf-Der Şube Başkanı Mehmet Şenlik hoca, yetim, yoksul ve muhtaç aileler ile öğrencilere yardım etmenin dernek için ana faaliyetlerden biri olduğunu belirtti. Kurulduğu günden bu yana her yıl belirli zamanlarda muhtaç ailelere ulaştıklarını sözlerine ekleyen Şenlik, “Dernek olarak düşüncesi ve hayat felsefesi ne olursa olsun, şu veya bu sebepten fakir düşmüş, yoksullukla pençeleşen, kentte veya köyde ikamet eden bütün ailelere belirli aralıklarla gıda, kömür ve kırtasiye yardımları yapmaktayız” dedi.

Gerçek İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyoruz
Fakir ailelere ulaştırılan yardımlarda ihtiyaç sahiplerinin tespitinde hassasiyetle konu üzerinde durduklarını hatırlatan Şenlik, “Bizler bu yardımları rastgele ve ölçüsüz bir şekilde yapmıyoruz.  Bilakis yardımları yaparken ilkeli ve ölçülü davranmaya dikkat ediyoruz. Öncelikle yardım yapabileceğimiz aileleri tespit ederken, bunların gerçek manada muhtaç olup olmadıklarını iyice araştırıyoruz. Derneğin yardım komisyonu üyelerince tespit edilen muhtaçların durumunu her şekilde inceleyerek fakirlik derecelerini belirlemeye çalışıyoruz. Daha sonra, tespitini yaptığımız aileleri birinci dereceden ihtiyaç sahipleri, ikinci ve üçüncü dereceden ihtiyaç sahipleri olarak kategorilere ayırıyoruz. Yardım dağıtımında önceliği birinci dereceden durumu ağır olan ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Yapacağımız yardımın miktarına göre, ikinci ve üçüncü dereceden ailelere de ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

İhtiyaç Sahipleri Rencide Edilmemeli
Ayrıca yardım yaparken, aileleri rencide etmemeye özen gösteren dernek yetkilileri bu işin oldukça hassas bir durum olduğunu açıklarken, “Yardım konusu hassas bir konudur. Kaş yapmaya çalışırken göz çıkarmamak lazım. Bir aileye yapacağınız ufak bir yardım ile onu el âleme reklâm yaparsanız, o aileye hakaret etmiş olursunuz. İnsanımızın bu yöndeki hassasiyetini de göz önünde bulundurarak, mümkün mertebe yapacağımız yardımları en müsait zamanlarında ailelerin kapısına kendimiz götürüp bırakıyoruz. Böylelikle gereksiz kalabalıklara ve izdihamlara da sebebiyet verilmez” dedi.

Her Yıl Daha Çok Aileye Ulaşıyoruz
Şenlik, dernek olarak yaptıkları yardımlarda her yıl daha çok aileye ulaşmaya çalıştıklarını belirtirken, “Bu güne kadar derneğimize başvurup da formunu doldurduğumuz muhtaç ailelerin sayısı bini aşmıştır. Bu da ilimizde ne kadar fakir aile olduğunu gözler önüne sermektedir. İnşAllah yardımsever halkımız bu konuda bizlere yardımcı olacak ve bizler de fakir ile zengin arasınsda köprü vazifesini görmeye devam edeceğiz. Bu sebeple bizler; zengin ile fakir arasında sağlam ve güvenilir bir köprü vazifesini görüyoruz. Hizmet ve yardım işini canı gönülden, aşk ve şevk ile yapmaya aday birçok üye ve gönüllümüz vardır. Yardımlarını müstahak yerlere ulaştırmak isteyen hayırsever ve yardımsever kişi ve kuruluşlar, gönül huzuruyla derneğimizi tercih edip nakdi veya ayni yardımlarını bize ulaştırabilirler.  Bizler de bu konuda üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Hatta dileyen hayırsever kardeşlerimiz, bizim aracılığımızla yapmak istedikleri yardım işinde üyelerimizle birlikte gezebilir, yardım ulaştırmaya çalıştığımız ailelerin durumunu ve yürüttüğümüz faaliyeti bizzat müşahede edebilirler” dedi.

(İLKHA)

Moderatöre Bildir   Logged

¥üяєğiм∂є вiя  нicrαn yαrαsı vαя...ünlem
cundullah_124
Yeni Üye
*

Kuranehlinde Hayat Güzeldir

« Yanıtla #1 : 24 Temmuz 2009, 19:42:25 »

Allah 'ın izniyle yardımlar devam edecektir......

mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #2 : 24 Temmuz 2009, 21:54:35 »

Allah 'ın izniyle yardımlar devam edecektir......
RisALE
Yeni Üye
*

...HaYaT HiCReTTiR, MüMiN mÜeBBeT MuHaCiR....

« Yanıtla #3 : 24 Temmuz 2009, 22:29:54 »

Allah davalarını muvaffak etsin.Rabbim her daim kardeşlerimizin yardımcısı olsun.Ayrıca yardımlarını da kabul buyursun Smiley

ARTIK İKİ YÜZLÜLERİ SEVER OLDUM!..ÇÜNKÜ YAŞADIKÇA YİRMİ YÜZLÜ İNSANLAR GÖRMEYE BAŞLADIM!!!

MEHMET AKİF ERSOY
mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #4 : 24 Temmuz 2009, 23:43:48 »

Allah davalarını muvaffak etsin.Rabbim her daim kardeşlerimizin yardımcısı olsun.Ayrıca yardımlarını da kabul buyursun Smiley
amin inşAllahh
garip
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #5 : 24 Temmuz 2009, 23:51:25 »

amin
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #6 : 25 Temmuz 2009, 08:06:32 »

emegigi geçen herkesten rabbim razı olsun hayırlarını artırsın selametle...

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #7 : 25 Temmuz 2009, 08:36:07 »

Allah eksikliklerini vermesin inş. yardımın ne şekil yapılacağını kimlere yapılacağını çok iyi bilen bir camia muztazaf-der

(dualar sana filistin)
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: