0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Müzik Ve Çağrı  (Okunma Sayısı 824 defa)
by siirtli
"Hizbullahi olmak zindanı, hicreti, ölümü göze almaktır. Aslında gerçek özgürlüğü tercih etmektir."
Tecrubeli üye
**

SeLaM sAnA HuSeYnİm sElAm SeLaM sAnA EY rEhBer

« Yanıtla #10 : 07 Kasım 2009, 12:55:48 »

bencede öledir  vuslatsevdası abimin dediği pop nir kültürden doğmuştur
Moderatöre Bildir   Logged

HÜSEYNİ DAVADA CANIMIZIDA VERİRİZ BİZ SİZ ANLAMASINIZ BİZDEKİ MUHAMMED AŞKINI
Şehid Renginde
Fî Sebilillâh
Usta Üye

Birgün gelir kavuşuruz.."özgürlüğün gölgesinde.."

« Yanıtla #11 : 23 Nisan 2010, 13:07:00 »

Aşırıya gitmeyecek şekilde , pop , rokc hatta hiphop tarzı eserler yapılabilir ..

Madem müziği tebliğ aracı olarak kullanıyoruz , şuan gençlerin en çok dinlediği müzik tarzında yapsak amaca daha uygun olur..

Türkü gibi , bilindik tarzlarda yapılan İslami çalışmaların ne kadar sevildiğini (ünlem) hepimiz görüyoruz..

Medineye varamadım gül kokusu alamadım..

Gel gör beni aşk neyledi

Sevdim seni mabuduma..

Taleal bedru

vs. vs.. Bu eserleri artık belli bir yaşın üstündekiler dinliyor. 20 yaşında bir genç olarak bu eserlerden "bıktığımı" söyleyebilirim..
Eşref ziya dinlediğim zaman , annem "bu ilahi mi ? ne biçim bu , böyle ilahi mi olur? " diye tepki verir.
Ama bugün bir çok genç bu tür eserleri seviyor ve dinliyor...

Ha, kitabına uyalım mantığını benimsememişseniz o ayrı mesele.. Ama tebliğin bir parçası olarak görüyorsak müziği , pop veya rock tarzı islami çalışmaları küçümsememek lazım.

Şunu hemen belirteyim ki , pop-rock dahil herşeyin aşırısına karşıyım.. Çığırından çıkarmamak lazım. Bu noktada marmara müzik sanatçıları kaliteli eserler yapıyor bence.. Değiştiler mi , bilemem .. beni de ilgilendirmez. Ses ve kalite önemlidir. Madem Allah'ın ve Peygamberin ismini kullanacağız , o halde çağın en iyi ve kaliteli enstrümanlarından faydalanmanın ne sakıncası olabilir..
Moderatöre Bildir   Logged

" Anne!
Boyum tamamdır.
Artık Şehid olabilirim.
Dünya benim neyime. . "
Sayfa: 1 [2] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: