0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Namaz Kılmamanın Cezaları  (Okunma Sayısı 312 defa)
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« : 12 Ekim 2009, 09:33:28 »

Terk edilen namazlar:

1) SABAH: namazini kilmayanin yüzünde nur kalmaz
2) ÖYLE: rizkindan bereketi kaldirilir
3) IKINDI: vucudunda kuvvet olmaz
4) AKSAM: evladinin hayrini göremez
5) YATSI: uykusunda rahat edemez

1) Dünyadaki ceza :

*ömrü kisalir
*salihlerin ( nur) simasini yüzünden siler
*yaptigi hiç bir amele sevap vermez
*duasi Allah katina çikmaz
*dünyadaki bütün mahlukat ona bûz eder
*salihlerin duasindan nasibini alamaz 2)

Ölür iken:

*zelil olarak ölür
*aç olarak ölür
Susamış olarak ölür ( ne kadar icerse icsin susuzlugunu gideremez)

3) Kabirde:

*Allah kabrini daraltir ( kabirgalarin bir birine giresiye kadar)
*kabrinde ateş yanar
*Allah ona yilan musabat eder ki kiyamete kadar ona eşlik ederek (vurarak) kiyamete kadar azap eder

4) Kiyamet'e:

*Allah ona yüzünün üzerinde sürünerek mulat eder ceheneme kadar
*Allah ona gazapla bakarak yüzünün eti eriyip gider
*Allah onu en kücük günahlardan bile hesaba ceker , af etmez

*Namazdan ali koyan işlere peygamber efendimiz (s.a.v) "Allah bereket vermesin" diye beddua etmiştir.

- namazda karşimizda kabe varmiş gibi ve de secademiz siraat köprüsüymüş gibi görmek.
Moderatöre Bildir   Logged

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
kördüğüm
kırıntı
Üstad Üye

inadına özgürlük inadına direniş...

« Yanıtla #1 : 12 Ekim 2009, 09:52:23 »

Allahuekber..

Allah namazda karşimizda kabe varmiş gibi ve de secademiz siraat köprüsüymüş gibi görerek namazlarımızı eda etmeyi nasip etsn

Allah razı olsn

...:::Rabb'im tut ki elimden, düşmeyeyim:::...

_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #2 : 12 Ekim 2009, 09:53:21 »

RABBİM bizleri namazdan ayırmasın. kendi huzurundan ayırmasın inş..

(dualar sana filistin)
kördüğüm
kırıntı
Üstad Üye

inadına özgürlük inadına direniş...

« Yanıtla #3 : 12 Ekim 2009, 10:26:03 »

amin

...:::Rabb'im tut ki elimden, düşmeyeyim:::...

kuranehli
Üstad Üye

"Ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar"

« Yanıtla #4 : 12 Ekim 2009, 10:36:40 »

Bugün müslümanım deyip namaz kılmayanlar neyi kaybettiklerini ve neden mahrum olduklarını bir idrak edebilselerdi. Kalpleri temiz ama namaz kılmayan müslümanlar. Düşünebiliyormusunuz insanın hem kalbi temiz olacak hemde Allah'a ibadet etmeyecek! bu ne biçim kalp temizliği...

İmam  Azam Ebu Henife zamanında Çarşı esnafından bir zatın namaz kılmadığını görmüşler. esnaflardan namaz kılmayana sen neden namaz kılmıyorsun. bilmiyormusun namaz kılmayan müslüman değildir!... tartışma devam ederken imamın huzurunda görürler kendilerini.

İmam Azam Ebu Henife'ye sorarlar, Ey imamımız şu adam çarşıda esnaftır kendisi namaz kılmadığı halde ben müslümanın diyor. Biz ona sen müslüman değilsin dedik. aramızdaki bu tartışmadan yanınıza geldik derler... ve imamın görüşünü sorarlar.

İmam Azam Ebu Henife hayır onun namaz kılmaması onu dinden çıkarmaz. O kardeşinizmüslümandır.

ve can alıcı cevabı verir İmam Azam Ebu Henife.

Ben biliyorum ki Kafirlerde namaz kılmıyorlar.

Evet o şahıs namaz kılmayrak dinden çıkmadı. Ancak imamında buyurduğu gibi kafirlerebenzedi.Yani kafirlerde namaz kılmıyor. Bu ince anlayışı düşünüp ona göre harket etmek gerekir. Eğer müslümansak Rabbimizin istediği doğrultuda ve On yaraşır bir şekilde onu yücelterek ona kulluk etmeliyiz.

selam ve kabına sığmaz baki muhabetlerimle.

Ya Rabbi bizi ve soyumuzdan gelenleri sana teslim olmuş  venamazlarını devamlı kılanlardan eyle inş.

¥üяєğiм∂є вiя  нicrαn yαrαsı vαя...ünlem
Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #5 : 12 Ekim 2009, 10:45:25 »

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdu ki: "kim kasdet namazı terk ederse, Muhammed'in (s.a.v.) zimmeti ondan uzak olur. " ve yine (s.a.v.) buyurdu ki: "Beş vakit namazı Allah (c.c.) kullarına farz kıldı. Kim onları vaktinde eda ederse kıyamet gününde kendisi için nur ve (burhan) olur. Kim onları terk ederse Firavun ve Hâmân ile haşr olunur."

Hz. Ömer b. Hattab ve Ebû Hureyre'den (r.a.) rivayet edilen başka bir hadis-i Şerifte; sonunda buyurdu ki: Cibril bana geldi ve oku dedi. Ne okuyayım? dedim. Dedi ki: (Kur'an'dan şu ayeti oku): "sonra bu peygamberlerle salih kimselerin arkalarından öyle kötü bir nesil geldi ki , namazı bıraktılar, şehvetlerine uydular. Bunlar cehennemdeki 'gayya' vadisini boylayacaklardır. (Meryem Suresi, 59) Ya Cibril dedim, benden sonra ümmetim namazı terk mi edecek? Evet dedi. Ahir zamanda ümmetinden bir kısım insanlar gelecek. Namazı terk ederler, vakitleri tehir ederler, şehvete tabi olurlar, para onların yanında namazdan daha hayırlıdır. "Çok esirgeyici nezdinde ahd edilmiş olanlardan başkaları şefaat -hakkına- mâlik olamayacaklardır. (Meryem suresi, 87.) Ayetinin tefsirinde Rasulullah'ın (s.a.v.) buyurdu ki: O ahidden murat beş vakit namazdır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdu ki: Cenabı hak kulları üzerine tevhidden sonra namazdan daha sevgili hiçbir şeyi farz kılmadı. Eğer namazdan başka Allah'a daha sevgili bir şey olsaydı, melekler kendisine onunla ibadet ederlerdi. Onların kimi rükuda kimi secdede, kimi de kıyamdadır. Denilir ki: semada namaz kılan melekler rahmanın hizmetkarı diye isimlendirilirler. Ve bununla diğer meleklere övünürler.

kuranehli
Üstad Üye

"Ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar"

« Yanıtla #6 : 12 Ekim 2009, 22:19:52 »

Allah razı olsun seccad güzel bir paylaşım...

Avrupadayken bulunduğumuz şehre bir seyda geldi bizleri ziyarete.

Bize vaaz ve nasihatlerinden sonra soru sormak isteyen sorabilir dedi.

Ben el kaldırdım. Bana buyur oğlum sor dedi.

Ben seydaya dedim ki: Seydam bazı insanlar vardır namaz kılmıyorlar, kendilerine namaz kılın Allah'a ibadet edin dediğimizde bizlere Bakmayın namaz kılmadığımıza bizim Kalbimiz temiz diyorlar. Seydam bu ne biçim kalp temizliği ki namaz kılmıyor o temiz kalp dedim...

Seyda ayet ve hadislerle meseleyi anlattıtan sonra şu veciz sözü kullandı.

Bana dönerek dediki Oğlum o namaz kılmadıkları halde kalplerimiz temiz diyenlerin kalplerinde ne var biliyormusun dedi

Ben hayır seydam ne var onların kalplerinde.

Seyda tebessüm etti ve bana dediki: Oğlum onların kalplerinde Necaset var.

Hem kalp temiz olacak hemde o temiz kalp Allah'a ibadet etmeyecek olur mu öyle şey dedi.

dua ile

¥üяєğiм∂є вiя  нicrαn yαrαsı vαя...ünlem
Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #7 : 12 Ekim 2009, 22:23:45 »

Ecmain, amin inş...İltimasi dua...

MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #8 : 13 Ekim 2009, 07:36:56 »

kalbimizde oyle şeyler varki Allah onları ortaya cıkarırsa kimse kimsenin yuzune bakmaz Allah temiz bir kalp ile ibadeti nasip etsin bir soz daha varki Allahın bildigini kuldanmı saklayacagım bilmek gerekir merhale merhale ilerleme olur kuldan utnmayan Allah tan utanmaz
“Namaz Kılmıyorum Ama Kalbim Temiz”

“.. O, sizi daha topraktan yarattığı zaman ve siz annelerinizin karınlarında bulunduğunuz sırada, sizi en iyi bilendir. Bunun için kendinizi temize çıkarmayın. Çünkü O, sakınanı daha iyi bilir” (Necm: 32/32)

Mânevi yönden boşlukta olan bir çokların -masiyete rağmen- kendilerini temize çıkarmak için diline doladığı bu cümle; onlar adına gerçekten büyük bir kandırmacadır.

Oysa kalbin temiz olması Allah’a daha çok itaâti gerektirir isyanı değil! Bu yüzden Allah Rasûlü SallAllahu Aleyhi Vesellem ve sahâbesi geceleri bile namaz kılıyordu.. Oysa Rabbimiz, namaz kılmamızı mutlak olarak emretmiş, mevcut âyet ve hadislerde de görüldüğü gibi namazsızlığın kafir ve müşriklerin vasıflarından olduğu bildirilmiştir. Yaratanına değil de kendi zevk ve şehvetine uyan kimsenin kalbinin temiz olması mümkün değildir. Bu, şeytanın onu kandırmadaki bir yöntemidir. Gerçekten kendi ve ailesinin menfâatini düşünen kişi; kendini böylesi ucuz sözlerle kandırmakla değil, Rabbinin Kur’ân-ı Kerim’de ona ne buyurduğunu öğrenmekle meşgul olur.

Gözümüzün nûru namazla ihya olmaya, ailemizi, arkadaşlarımızı ve çevremizdekileri de ihya etmek üzere, tam bir içtenlikle karar vererek tevbeye sarılmalıyız. Allah’ın affından yüzçevirenlerden başka kimsenin helak olmayacağı gerçeği karşısında inat etmek ve yine de namazdan gafletle günleri geçirmek, insan için takdir edilen onurlu makama asla yaraşmaz. İyi günümüzde Allah’a koşarsak, bizi imtihan ettiği zorlu günlerimizde yardımını esirgemez. Bunca gerçeklerden sonra yine de günah ve masiyet içinde kalmaya devam etmek, ahiret günü kör olarak haşredilmekten razı olmaktır..

“...Ve şeytan, Allah’ın affına güvendirerek sizi kandırmasın” (Lokman, 31/33).

“Bana ibâdet etmekten büyüklenip yüz çevirenler, muhakkak ki, küçülmüş olarak Cehenneme gireceklerdir” (Mümin, 40/60).

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: