0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: onlar öndeler  (Okunma Sayısı 280 defa)
Yusuf-i Güneri
Yeni Üye
*

AllahIN SELAMI ÜZERİNİZE OLSUN

« : 26 Kasım 2009, 18:24:49 »

islama adım adım onlar yürüdüler
ölüme adım adım onlar yürüdüler
Moderatöre Bildir   Logged

SENİ YAŞIYORUM SENİN SEVDASNI"SELAM VERİP ELLERİMDEN TUTACAĞIN ANI,HAYAL EDER BUGÜN BU CANIM"

MUSTAFA TURAN..
selvi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : 27 Kasım 2009, 14:57:20 »

İSLAM davasında islam mücadelesi direnişine öncülük etmek kelleyi koltuğa alarak yaşamaya başlamak anlamına gelir. . İşte sahabilerin yaptıkları da buydu. Yerine göre kendilerini sonucunun ölüm olması kesin gibi görünen risklerin içine atabiliyorlardı. Ama bunda bir beklentileri vardı: İman çağrısının önündeki engelleri kaldırmak ve küfrün kalelerini yıkabilmek için öncülük etmek. Bunun yapılması eğer birilerinin söz konusu fedakârlığı yapmalarını gerektiriyorsa, bunun mutlaka yapılması gerekir. Eğer bir yerde zulme, işgale ve haksızlığa karşı mücadele edilmesi gerekiyorsa, mutlaka bu mücadeleye birilerinin öncülük etmesi gerekir. Bu öncülük şartlar gereği kelle koltukta yaşamayı ve ciddi riskleri göze almayı gerektirebilir.  Şimdiye kadar yakın tarihte bir çok öncü lider  direnişinde şehit edildi. işte bu öncülerden bir kaçı :İzzettin Kassam, Dr. Fethi Şikaki, Cemal Selim, Cemal Mansur, Yahya Ayyaş, Salah Şahade, Abdülaziz Rantisi, İsmail Ebu Şenneb, İbrahim el-Mukadime, Halil el-Vezir (Ebu Cihad), Ebu Ali Mustafa ilk akla gelen isimlerden bazıları. Ama bunlar hayatlarını kaybettiler diye diğerleri "biz artık bu işte yokuz" demiyorlar. Bayrağın yere düşmemesi için aynı riski göze alarak öncü şehitlerin bıraktıkları noktadan mücadeleyi, direnişi sürdürüyorlar. 

ÖNCÜ-DİRENİŞCİ OMAK DİLEĞİ VE DUASIYLE...
Moderatöre Bildir   Logged

ORTALIK HENÜZ ALACA KARANLIK İKEN,ETRAFA HAKKIN MESAJLARINI İLETEN SEN OLDUN..KADİRNÂŞİNAZLAR BİLMESELER DAHİ BUNUN BÖYLE OLDUĞUNA YER-GÖK ŞAHİTTİR..SAKIN USUL BİLMEZLERİN TAVRINA BAKIPTA SİTEMKAR OLMA..ETTİĞİN HİZMETİ HALK TAKTİR ETMESEDE HAK BİLİYORYA...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: