0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: RasulAllahin s.a.v Cebrail a.s sordugu sorular  (Okunma Sayısı 404 defa)
nakşi gülü
Yeni Üye
*

« : 24 Şubat 2011, 21:49:35 »

Birgün RasulAllah aleyhissalatu vesselam cebraile(as) hiç zorlandığın bir an oldumu diye sorar :
cebrailde(as) evet ya Resul hemde dört kere diye cevap verdi
Rasul (sav) nasıl oldu diye sorunca cebrail şöyle cevap verir

1_birgün arşın altındaydım Cenabı bana emir verdi ya cebrail Halilullahımı (ibrahim as) nemrud ve askerleri ateşe fırlattılar çabuk yetiş diye sert emir verince nasıl yetişeceğimi bilmiyordum çünkü imkansız oraya kendi gücümle o anda yetişmek ama  emri ile göz açıp kapama gibi bir hızla orda oldum benki ibrahimi (as) havada kucakladım ateşe emir verdi ey ateş ibrahimi(as) yakma ona hiç olmadığın gibi serin ol ve ozaman ben ve ibrahim (as) ateşe yavaş bir iniş yaptık ve ateş ise serin oldu

2- yine arşın altındaydım Allahtan emir geldi ya cebrail (as) ibrahim(as) bana oğlu ismaili (as) kurban ediyor git kurtar onu ve Allah ın yardımıyla yetiştim ismaile(as) bıçağın keskin tarafına kapladım kendimi o anda bıçağa emir verdi ey bıçak ismaile(as) karşı kör ol kesme ibrahim(as) beni bışakla beraber defalarca ismailin(as) boğazına vurdu sonuç alamayınca şiddetle yanı başındaki kayaya sallarken bıçağı,ben bıçağı kendi haline bıraktım ve bıçağa kes emri vermesiyle bıçak taşı zorlanmaksızın ikiye ayırdı

3_yusufu (as) kardeşleri kuyuya atarken yine aynı yerdeydim yinede yetişmem imkansızdı tabiki ın emri ile orada belirdim yusufu(as)kuyunun içini boylarken yakaladım

Peygamberimiz aleyhissalatu vesselam sonuncu kimdi diye sorunca , cebrail:sizdiniz ya Rasul (sav) dedi anlat dedi cebraile (as)

4_yine aynı yerdeydim Allahtan hiç böyle sert böylesine öfkeli bir emir almamıştım kafirler habibimin Rasulümün (sav) dişini kırdılar savaşta hem vAllahi hem billahi o kanın zerresi yere düşsün yerde bitki bitirmem ve onları yerle bir ederim diye emir verince  emri ile size yetişip o mübarek ağzınızdan akan kanı semaya fırlattım
Moderatöre Bildir   Logged

Kulağa üflenen bir sır gibi esrarın tam ucundayım Alemin sırrını kalbinde saklayan Kuran'a Kuran'ın kalbi Fatiha'ya Fatiha'nın kalbi Besmele'ye Besmele'nin kalbi BE'ye ve BE'nin altındaki kara mürekkebe sevdalıyım
Bir aşk Elifbası çarpar sol yanımda
BEN GeLiŞi ELiFTEN BELLi BiR YÜREĞiN SEVDALISIYIM
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: