0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: RASULULLAH’IN ÜMMETİNDEN OLDUKLARINI İDDİA EDEN MÜRTEDLER  (Okunma Sayısı 154 defa)
hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« : 06 Aralık 2009, 16:09:42 »

RASULULLAH’IN ÜMMETİNDEN OLDUKLARINI İDDİA EDEN MÜRTEDLER

Ebu Hureyre (r.a)’den rivayete göre Rasulullah (s.a.s) şöyle buyurmuştur:

«Bir ara (ben havuzumun başında) duruyordum. Bir de orada bir topluluk gördüm. Hatta onları tanıdım. Benimle onlar arasında bir melek belirdi. Bu topluluğa:

«Geliniz!» dedi. Ben de bu meleğe:

«(Bunlarla) nereye gidiyorsun?» diye sordum. Melek:«VAllahi cehenneme» diye cevab verdi. Ben:

«Bunların suçu nedir ki?» dedim. Melek:

«Ya RasulAllah! Sen (in vefatın)dan sonra bunlar senin getirdiğin dinden gerisin geriye cahiliyeye döndüler» diye cevab verdi. Sonra (havuz başında) bir topluluk daha gördüm. Hatta onları da tanıdım. Benimle bunlar arasında bir melek çıktı da bunlara:

«Haydi geliniz» dedi. Ben bu meleğe:

«Bunlarla nereye gidiyorsun?» diye sordum. Melek:

«VAllahi cehenneme!» diye cevab verdi. Ben:

«Bunların suçu nedir ki?» dedim. Melek:

«Sen (in vefatın)dan sonra bunlar senin getirdiğin dinden gerisin geriye cahiliyeye döndüler» dedi. Bunun üzerine Rasulullah (s.a.s):

«Sanmam ki bu (havuza yaklaşıp da geri çevrilenler den) cehennemden kurtulanlar olsun. Ancak çobansız, yolunu şaşıran deve sürüsünden yolunu bulanlar benzeri bunlardan da tek tük cehennemden kurtulanlar olacak» buyurdu. 

(Buhari)

HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

— Müslüman olduklarına şehadet ettikleri halde, imanın temeli olan La ilahe illAllah kelimesinden ve bu kelimenin gerektirdiği şartlardan habersiz olan; Allah’a ibadet ettiklerini iddia ettikleri halde, sadece Allah’a yapılması gereken bazı ibadetleri mahlukattan birine yönelten; ilah ve Rab olarak sadece Allah’ı kabul ettiklerini haykırdıkları halde, yaşam sistemlerini Allah’ın kanunlarından başka kaynaklardan almayı ve alanları hoş görenler, Allah’ın dinini anlatıp buna davet ettiklerini iddia ettikleri halde, insanları Allah’ın dini olan La ilahe illAllah’tan başka. herhangi bir şeye davet edenler, evet bu kimseler bilsinler ki onlar ne mü’mindir ne İslam mücahidi ne de İslam tebliğcisidir. Onlar ancak ve ancak Allah’ın dinine sırt çevirmiş mürtedlerdir. ve eğer bu hal üzere ölürlerse akıbetleri; Allah Rasulünün bildirdiği gibi, Kevser havuzunun başından geri çevrilmek ve ebedi olarak cehenneme atılmaktır.

Moderatöre Bildir   Logged

YA BÜTÜNÜYLE ÜSTÜNLÜK VE ŞEREF YÜCE OLAN AllahA KULLUK.. YADA TAMAMİYLA ALÇAKLIK VE MAHKÛMİYET OLAN AllahIN KULLARINA KULLUK ..DİLEYEN DİLEDİĞİNİ SEÇSİN..
"Mahvolan açık bir delilden dolayı mahvolsun kabul edende açık bir delilden dolayı kabul etsin"(Enfal: 42)
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: