0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3 4 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Refarandum....  (Okunma Sayısı 2202 defa)
zeeyd
Yeni Üye
*

Tevhid İnqılabtır!

« : 17 Ağustos 2010, 10:39:15 »

selamun aleykum. hamd ALLLA selat ve selam  sadıkul ğabir olan rasullaha  ehline ashabına ve müminlere olsun inş..  bir türkiye gündemi hakkında bir duyuru yapmak istedim.acaba müslümanlar açısından refarandum ne anlama gelir.  bu konuda yorumlarınızı bekliyorum inş. birbirimizr öğreteceğimiz çok şeyimi var.
ilk yorum benden....
Tevhidî düşünceye sahip Müslümanlar Anayasa değişikliğini hiçbir zaman kendilerinin birinci meselesi olarak görmemişlerdir.müslümanlar imanlarını pratize etmişler ise bu gün bu anayasalar değiştirile değiştirle olmamıştır.yani şöyle bir görüntü yoktur.anayasalar değiştikçe müslümanların önü açılmıştır.bu yanlıştır.türkiye cumhuriyeti kuruldugundan beri görülmeyen şeyler görüldü bunu hepimiz  de biliyoruz. bu gün militarist,despot,zulum yapıların çözülmesi deşifre edilmesi istikametinde oluşagelen bu hayırlı gelişmeler değişen dünya dengesine bağlansada biz bu hayrı başlatan mevcud iktidarın faili oldugunu inkar etmiyoruz yani en azından ben etmiyorum.bu inar etmemek hususu dahi onları sürekli desteklediğim ve  attıkları her konuda arkalarında oldugumu ve koyu bir hayranları oldugum manasına gelmez.yani bu Azgın çeteler eski günlerine kavuşacaksa, milletin bağrına yeniden çörekleneceklerse,filistin sevdamıza gölge gelecekse bütün bu konularda herkes gibi tevhidi düşünceye sahip müminlerinde vebali olacaktır.sandığa gitme teşviklerini bilmiyorumda giden müslümanalrında hayır diyenlerden yana olmayacaklarına  inanıyrum....
Moderatöre Bildir   Logged

"Evvela, yanıbaşımızdaki Kur'an sarayını uzak gösteren sahte dürbünleri kırmak lazım..."
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #1 : 17 Ağustos 2010, 10:45:20 »

Bu konuda Mehmet Göktaş Hocanın ŞU MAKALESİNİ OKUMANINIZ ÖNERİYORUM. biz vuslatsevdasi camiası olarak Göktaş hocanın düşüncelerini önemsiyoruz...

Referandum taşları yerinden oynatmıştır

...
Anayasanın değiştirilmek istenen maddelerine baktığımızda, aslında toplumun çok büyük bir kesimi tarafından tereddütsüz evet denileceği ortadadır.

Fakat bugün oylanacak şey Anayasa’nın maddelerinden ziyade, özellikle hayır diyecek olanlar söz konusu maddelere değil, iktidarın kendisine hayır demeye hazırlanmaktadır.

Bu yüzden kitlelerin çoğunun kendilerine ait olmayan yerlerde durduklarını, yani toplumun taşlarının yerinden oynadığını görüyoruz.

Alevi alevi yerinde değil, solcu solcu yerinde değil, demokrat demokrat yerinde değil, mazlum mazlum yerinde değil.

Ve CHP, CHP yerinde değil, BDP de aynı şekilde kendi yerinde değil.

Hatta bu yüzden Avrupa’daki sol ve sosyalist kuruluşlardan CHP’ye, BDP’ye ve kendilerini solcu, sosyalist, demokrat olarak lanse eden, bununla birlikte “Hayır” cephesinde yer alan çevrelere ciddi uyarılar gelmektedir. Yani taşların hiç birinin kendi yerinde olmadığını bütün dünya görüp durmaktadır.

Bizim tavrımıza gelince?

Tevhidî düşünceye sahip Müslümanlar Anayasa değişikliğini hiçbir zaman kendilerinin birinci meselesi olarak görmemişlerdir.

Aslında Müslümanca bir hayat sürebilmelerinin önünde birinci engel olarak mevcud anayasayı görmedikleri gibi, yeni anayasalarla da Müslümanca hayatın önündeki engellerin kalkacağını dört gözle beklemiyorlar.

Eğer bugün Müslümanlar İslam’ı hayata geçirme yolunda belirli bir mesafe kat etmişlerse, anayasalar değiştirile değiştirile olmamıştır bu. Anayasalar değiştikçe Müslümanların önü açılmış değildir.

Ve yine bu uğurda birtakım engelleri aşamamışlar, baskı ve zulümlere maruz kalmaya devam ediyorlarsa, bunun tamamen mevcud anayasadan kaynaklandığını söylemek de doğru değildir.

Anayasalar genellikle bir termometre gibidir, insanların ateşlerini ne düşürürler ve ne de yükseltirler, sadece gösterirler.

İslam’ı yaşamak ve hayata yansıtabilmek güç meselesidir. Nitekim engellemek de bir güç meselesidir.

Ezanı Arapça aslına çevirdiği için Menderes’i idam eden rejim, ezanı yeniden Türkçe’ye çevirme gücünü kendisinde bulamamıştır.

Fakat buna rağmen 12 Eylül’de yapılacak olan kısmi anayasa değişikliğine tepeden bakmıyoruz, dudak bükülecek basit bir şey olarak da görmüyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana hiç görülmeyen şeylerin görüldüğünü söylemezsek bu bir insafsızlık olur.

Militarist despot yapıların çözülmesi istikametindeki bu hayırlı gelişmeler her ne kadar biraz değişen dünya dengelerine bağlansa da, mevcud iktidarın bu işin faili olduğunu kimse inkar edemez.

Kendisini ülke yararına yapılabilecek her hayırlı işin önüne geçmekle görevli zanneden bir Anayasa Mahkemesi ve HSYK saltanatına bu değişiklikle son verilecek olmasını önemsiz bir şey olarak göremeyiz.

Herkes biliyor ki, hayır oylarının kazanmasıyla sadece değişiklik önerisi reddedilmiş olmayacak,

Ahmet Necdet Sezer’in uğursuz döneminden bu yana elde edilen bütün güzellikler kaybedilecekse,

Azgın çeteler eski günlerine kavuşacaksa, milletin bağrına yeniden çörekleneceklerse,

Komşularımızla ve özellikle müslüman dünya ile aramıza yeniden düşmanlık duvarları örülecekse, Filistin sevdamız Allah korusun soğumaya başlayacaksa,

Bütün bunlarda herkes gibi Tevhidî düşünceye sahip olanların da yükleneceği bir vebâl olacaktır.

Müslümanların sağduyularına, akli selim ve firasetlerine olan güvenimizden dolayı rahatız, hiçbir şekilde telaş ve endişe içinde değiliz.

Sandığa gitmeleri için kampanya yürütülmesini, ısrarla teşvik edilmesini gerekli görmüyoruz.

Fakat, sandığa gidenlerin ise kesinlikle “Hayır” diyenlerin cephesinde yer almayacaklarını biliyoruz.

Ve Müslümanların referanduma katılmalarını itikâdî bir konu olarak görmediğimizi, hiçbir şeyle itham edilmemesi gerektiğini belirtmek isterim.

Mehmet Göktaş / mgoktas@dogruhabergazetesi.com  

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #2 : 17 Ağustos 2010, 10:55:37 »

referandum seçimini itikâdî bir mesele olarak görmüyorum. sandığa gidilecekse muhakkak 'EVET' oyu kullanılması gerekir diye düşünüyorum.

zeeyd
Yeni Üye
*

Tevhid İnqılabtır!

« Yanıtla #3 : 17 Ağustos 2010, 10:58:10 »

evet  kendi yorumlarıma özellikle  düşüncelerini açıkça söyleyebilen mehmet göktaş hocadan önemli yerleri katarakta yazdım. gerçekten taşlar oynadı... farkındayız inş.

"Evvela, yanıbaşımızdaki Kur'an sarayını uzak gösteren sahte dürbünleri kırmak lazım..."
zeeyd
Yeni Üye
*

Tevhid İnqılabtır!

« Yanıtla #4 : 17 Ağustos 2010, 11:01:25 »

müslüman itikati zulme ve zulum babalarına  zulum yapanlara  karşı gelmeyi gerektirir.bir tevhid akidesi bilincinde olan her mümin tağutu inkar edebilmeli ve bunu açıkca dile getirebilmelidir. bu gün toplum cahileyye toplumuysa eger.ve bizler  müslüman bireyler ve  cemaatler isek ohalde itikatımız gereği zulum babalarının yargılanmasına ve yeniden zulum keyifcilerinin türememesi için elbette evet diyeceğizdir. yorumumun devamı Smiley vuslat kardeşime katılıyorum

şura@
Üstad Üye

şehid şeyh sait

« Yanıtla #5 : 17 Ağustos 2010, 11:41:19 »

referandum seçimini itikâdî bir mesele olarak görmüyorum. sandığa gidilecekse muhakkak 'EVET' oyu kullanılması gerekir diye düşünüyorum.

değersiz dallarda asılmama pervam yoktur muhakkakki mücadelem Allah ve din içindir.
afra
Tecrubeli üye
**

ŞeHaDet DoRuKlArA DoĞrU SeVdAlAnMaK..

« Yanıtla #6 : 17 Ağustos 2010, 12:18:34 »

inşAllah bizlerde evet diyecezSmiley

YüRü MücahiDim YüRü,
      HeR aDımınDa ßiR KafiR qeßerSin 
ßiR Allah'u EkßeR DemenLe,ArS TekßirLerLe İnLeSin..
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #7 : 17 Ağustos 2010, 12:33:25 »

düşünmek lazım daha karar aşamasındayım belki giderim belki gitmem ya oy kullanır yada kullanmam ikisinden biri olacakta bakalım hayırlısı tabi olum once gelip çatmazsa:)

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« Yanıtla #8 : 20 Ağustos 2010, 09:59:39 »

mustazafderMustazaflar ile Dayanışma Derneği, 12 Eylül'de yapılacak olan halkoylaması ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada oylamayı bir partiye destek olarak görmediklerini, eksik ve yetersizliğine rağmen, halkın faydasına olacağını düşündüklerinden, halkın oylamaya katılıp "evet" demelerini uygun buldukları belirtildi. Genel Merkezi Diyarbakır'da bulunan ve organize ettiği etkinliklerde yüz binlerce insanı bir araya getiren Mustazaflar İle Dayanışma Derneği'nin (Mustazaf – Der) Genel Merkezi, 12 Eylül’de yapılacak olan referandumla ilgili yazlı bir açıklama yaptı. Uzun zamandır beklenen açıklamada, referanduma partilerin baktığı cepheden bakmadıklarını, referandumu hükümete ve hükümetin icraatlarına ‘evet’ veya ‘hayır’ olarak değerlendirmedikleri ifade edildi.

Halkımızın “evet” Demelerini Uygun Buluyoruz

Referanduma katılmayı akidevi bir mesele olarak da değerlendirmediklerini belirtilen açıklamada, “Konu Anayasanın tümünün kabul veya reddedilmesi olayı değildir. Konuya Referandumda değiştirilecek olan bazı Anayasa maddelerinin halkın umumunun faydasına olup olmadığı penceresinden bakıyoruz. Bu nedenlerle eksik ve yetersizliğine rağmen, halkımızın oylamaya katılmasını ve ‘evet’ demelerini uygun buluyoruz” denildi.

İslami ve İnsani Özgürlükleri Karşılamaktan Uzaktır

Açıklamanın devamında, “Referanduma her kesim farklı bir anlam yüklemektedir. Genel olarak hükümet karşıtları oylamayı hükümete ve hükümetin icraatlarına evet veya hayır olarak değerlendirmektedir.  Hükümet ise bunu darbe Anayasasını değiştirme, darbecilerle yüzleşme, statükonun ve oligarşinin değişmesi için bir başlangıç, hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması için zorunlu bir adım olarak lanse etmektedir. Anayasada yapılacak olan değişikliğin halkın ihtiyaç ve taleplerini karşılamada yetersiz ve eksik olduğu kanaatindeyiz. Halkımızın İslami ve insani hak ve özgürlüklerini doğrudan doğruya karşılamaktan uzaktır. Maalesef, halkımızın inancını yaşamasının ve dilinin önündeki engelleri kaldıracak ve bunu anayasal güvenceye bağlayacak bir düzenleme içermemektedir.” denildi.

Değişiklik Halkımızın Faydasına Olacak

Değiştirilecek maddeler ile belki ceberut devlet anlayışı, statüko ve oligarşik devlet yapısının değişeceğini belirtilen açıklamada, bununla birlikte vesayetlerin son bulabileceği ifade edildi. Hak ve özgürlüklerin önündeki bazı engellerin kaldırılacağı belirtilerek, bunun halkımızın faydasına olacağını düşündükleri belirtildi.
Maddeler incelendiğinde yapılacak değişikliğin halkımızın faydasına olduğu anlaşıldığı ifade edilen açıklamada, “Bu noktadan bakıldığında yeni düzenleme, eski düzenlemeden her halükarda daha iyidir ve desteklenmelidir, diye düşünüyoruz. Bu kararımızın ve yapılacak olan Anayasa değişikliğinin halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz” denildi.
Kaynak:M. Salih Keskin – İLKHA

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #9 : 20 Ağustos 2010, 10:03:42 »

Yerinde ve isabetli bir açıklama olmuş.

Sayfa: [1] 2 3 4 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: