0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: RİSALİ NUR YASAĞI  (Okunma Sayısı 450 defa)
MANSUR21
Yeni Üye
*

« : 26 Kasım 2009, 13:36:09 »

ESSELAMU ALEYKUM KARDEŞLERİM BİR SIKINTIM VAR BİLDİĞİM KADARIYLA
İRAN'DA RİSALE NUR YASAKMIŞ BU YASAK İRAN İSLAM DEVLETİ'NİN KOYDUĞU BİR YASAKMIŞ BEN BUNU DUYDUM İNANAMADIM ASKER OLDUĞUM İÇİN FAZLA ARAŞTIRMAM OLMADI BİR KAÇ YERE SORUP SORUŞTURDUM VAR VE YOK ARASINDA KALDIM MÜMKÜNSE Allah RIZASI İÇİN BU KONUYA BİR AYDINLIK GETİRSENİZ...
Allah SİZDEN RAZI OLSUN
SELAM VE DUA İLE...
Moderatöre Bildir   Logged
Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #1 : 30 Kasım 2009, 16:59:10 »

Tahran' da her yıl düzenlenen kitap fuarında Said Nursi' nin risaleleri için stand açılır ve risalelere halkın yoğun ilgisi olur...Yasaklanan eserler Fethullah Gülen'in eserleridir...

İran ve Cezayir'den Hizmet Mektupları

Nur'dan Haberler'e yeni hizmet mektupları gelmeye devam ediyor.
İran'dan mektup gönderen İbrahim Arıkan, bir süre önce başkent Tahran'da gerçekleştirilen Uluslararası Kitap Fuarı boyunca, çeşitli dillere tercüme edilen Risalelerin sergilendiğini ve ziyaretçilerin büyük ilgi ve alâkasına mazhar olduğunu dile getirdi. Özellikle, yerli halkın Risale-i Nur'a büyük ilgi duyduğunu, inceledikçe hayret ve takdirlerini dile getirdiklerini aktardı. İbrahim Arıkan, mektubunda, bu şaşkınlık ve hayranlığın sebeplerinden birisi olarak, İran halkı arasında, Türkiye'nin dindar yüzünün pek bilinmiyor oluşunu gösterdi.
İbrahim Arıkan'ın üzerinde durduğu bir diğer önemli nokta ise, bu Fuar esnasında merakla aldıkları risaleleri en kısa zamanda okumaları ve diğer risaleleri temin için gayret göstermeleri oldu. Yine fuar süresince, Risale-i Nur ve Bediüzzaman'ı tanıtır mahiyette broşürler bastırılıp, ziyaretçilere dağıtıldı.
İbrahim Arıkan, mektubunda, fuar süresince yaşadıkları ve şahid oldukları bazı gelişmeleri de anlattı. Bunlardan birisi de, kendilerini ziyarete gelen ve Risale-i Nur'u daha önceden tanıdığını söyleyen bir kişiyle olan diyalogları oldu. Ellerinde bulunan bazı risaleleri ferdî veya toplu olarak okuduklarını ve imanî dersler yaptıklarını anlattı.
Fuarla bağlantılı aktarılan bir diğer gelişmenin kahramanı ise Şehram isimli bir İranlıydı. Fuar sırasında tanıştıkları bu kişi, daha sonra da Risale-i Nur sohbetlerine katılmaya devam etti. Şerham isimli kişiyle ilgili en şaşırtıcı özellik ise, onun bir Hıristiyan oluşuydu.
İbrahim Arıkan'ın, mektubunda bahsettiği gelişmelerden birisi de, her yıl düzenlenen "İttihad-ı İslâm," yani "İslâm Birliği" isimli bir sempozyumla ilgiliydi. Bu sempozyuma katıldıklarını ve orada diyalog faaliyetlerinde bulunduklarını aktardı.

* Bu haber Risale-i Nur Araştırma Merkezi tarafından hazırlanmıştır. Kaynak gösterilerek veya izin alınarak yayınlanabilir.

Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : 30 Kasım 2009, 22:18:35 »

İRANDA RİSLAEİ NUR YASAĞI YOKTUR. BUNU İDDİA ETMEK KURU VE YERSİZ BİR TAASSUP ÜRÜNÜDÜR. TAHRANDA HER YIL DÜZENLENEN KİTAP FUARINDA TÜRKİYEDEN, BAŞ KÖŞEDE RİSALEİ NURLAR TANITILMAKTADIR. DÜNYA EHL-İ BEYT KURULTAYI DİYOR Kİ: İRANDA BÖYLE BİR YASAK YOKTUR. YASAK VARDIR DİYENLERİN İDDİASININ DELİLİNİ GÖRMEK GEREK. FETHULLAH GÜLEN OKULLARI İLE KARIŞTIRMASINLAR SAKIN!!!
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2009, 22:25:36 »

ne yazıkki sözde şeriatla yönetilen devletler çoğu zaman islamı kendi dunyevi çıkarlarına alet edip muslumanları küçük düşürmüşlerdir.
örneğin sudan devletinin kasap başkanı binlerce insanı katletti ama ne iran ne sudi arbıstan vb.tepki verdi

aynı şekilde Halepçe katliamında sözde şeriatla yönetilen devletlerin olaya bakışına bakın ne bir tepki nede bir kınama

şeriat demek her türlü zülme karşı gelmek demektir
kendin için ne istiyorsan karşındaki içinde aynısını isteye bilmektir

mahkumları halka açık alanda halkın ve ailesinn gözü önünde idam etmek değildir.

belki gene milliyetçilikle suçlanacam ama hakkı yazmak hakka kulluktur. orta doğuda bütün musluman kendi topraklarında kendi devletlerini kurarken. binlerce yıldır bu topraklarda yaşayan ve islamı kendine şeref kılan Kürt millietinin devlet kurmasına karşı çıklmış ve çıkan isyanları(dersim-şex said-zilan vb.)vahşice bastırıılmıştır
selametle
not:yasaklar hiç bir fikjrin önunde engel olamaz aksine dahada güç verir

Kardeş sen kendine bak ne yapıyorsun islami hizmet adına.Sonra islami irana geçersin!
Dikkat ediyorumda herşeye kürt eksenli bakıyorsun.Takmışsın gözüne kürt  gözlüğü herşeyi o pencereden görüyorsun.Müslüman milliyet gözlüğüyle değil, islam gözlüğüyle bakmalı.

_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #4 : 01 Aralık 2009, 18:37:05 »

öncelikle şunu diyim site yöneticilerinin sabrına hayranım. bazen gerçektende gereğinden fazla sabırlılar yada ben öyle düşünüyorum.

kürd islam burdaki sorulan soru neydi iranda risale-i nur yasağı deilmiydi? sen lafı nereye çektin? üstelik yasak olmadığı halde yasakmış gibi yaygara kopardın. iddianız delillerle çürütüldü özür dileyeceğine şimdide başka telden çalıyorsun. onlarda tek tek çürütülür.. yani bi israilli bile bu kadar kinli olmaz bi islam ülkesine.

(dualar sana filistin)
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #5 : 01 Aralık 2009, 19:47:53 »

kurdislam kardeş,
o kadar zamandır yazdıklarına sabretmeye çalışıyoruz.Ama aynı şeyleri habire tekrar ediyorsun. Mürted bir zihniyeti sıf milletinden dolayı alkışlayanların ne fikirleri nede zikirleri lazım bize. biz ne kürtislamız nede türkislamız nede arapislamız bizler sadece ve sadece islamız... Zulüm kime yapılırsa yapılsın biz hep mazlumların yanındayız/yanındaydık/yanında olacağız...
Sen ve senin gibi düşünenler türkislamcılardan hiçbir farkınız yok... Sizler neye inandığınızı bile bilmiyorsunuz. bir ordan bir burdan vuruyorsunuz.Hakka batıl karıştırıp kendinizi aldatıyorsunuz...

vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #6 : 01 Aralık 2009, 23:11:10 »

öncelikle şunu diyim site yöneticilerinin sabrına hayranım. bazen gerçektende gereğinden fazla sabırlılar yada ben öyle düşünüyorum.
...

bu sizin güzel bakmanızan kaynaklanıyor kuşkusuz. Güzellik gören gözdedir, nesnede değil.. Bir şeyi güzel gösteren sevgidir, aşktır. sevgisiz bakışa güzel de çirkin görünür.

konulara direk müdahale etmememizin tek nedeni kafalarda kalan soru işaretlerinin ortadan kalkması ve daha çok fikirlerin irdelenmesidir.
dolayısı ile yapılan yorumların silinmemesi için de sabır gösteriyoruz.

bunu yapalım derken, kimi arkdaşlar 'kaş yapıyorum' deyip,  göz çıkartabiliyorlar maalesef. ilgisiz alakasız konulara girip mevzuları başka mecralara çekebiliyorlar...
bu ortamda bulunmamızın tek nedeni, farklı toplum insanı mümin kardeşleri bir araya getirmek, birbirleri ile yakınlaştırmak, kalplerini kaynaştırmak ve kendilerinden ilmen faydalanmaya çalışmaktır.
biz bunu yapmaya çalışırken, kardeş kavgası isteyen, her bir sözden savaş çıkartacak kadar uc kişilerin olabileceğini tahmin etmemiz gerekiyor. biz binamızı hayır üzerine inşaa etmeye devam edelim. bir binayı imar etmek aylar, yıllar alır. ama yıkmak saat işidir. birkaç saate yılların emeğini heba etmeye hiç niyetimiz yok inş....sabrında bir tahamül sınırı vardır, inşAllah biz o sınırı koruyoruz.

selametle kalın.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: