0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Sadece Laİlahe İllAllah Diyen Cennete Girebilir mi?  (Okunma Sayısı 245 defa)
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« : 07 Şubat 2012, 17:28:57 »

Kelime-i tevhidin ‘La ilahe illAllah’ kısmını söyleyen, fakat ‘Muhammedün Resulullah’ kısmını söylemeyen insanlar da ahirette Allah'ın sonsuz rahmetine kavuşacak, diyenler çıkıyor. Yalnızca "La ilahe illAllah" demek yeterli midir? "Muhammedün Resulullah" demeden kurtuluş olur mu?

Diğer ifade ile Ehli kitaptan olan yahudi ve Hristiyanlar da cennete girecek mi diye bir sual ile karşılaşırsanız cevabınız ne olurdu?
Moderatöre Bildir   Logged

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« Yanıtla #1 : 07 Şubat 2012, 17:30:34 »

VUSLAT HOCAM CEVAP GELECEK Mİ, YOKSA BU BİR SORUMU?

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #2 : 07 Şubat 2012, 17:35:15 »

Aslında karşılıklı sual-cevap şeklinde olsun istedim. Yani konuya katılım ve iştirak olsun diye böyle bir konu başlığı açtım... Evet soru olarak sordum. cevabınız varsa katkı sağlıyabilirsiniz inş.

selam ile.

Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #3 : 07 Şubat 2012, 17:54:43 »

Kısaca diyeceğim şimdilik şöyle olur
Eğer bir kul bu kelimeyi söylüyrosa,onu bu kelime gerçekten cennete götürür.. Fakaaat, bu sözü söyleyip yerini bulması için bir takım gerekleri vardır, MUHAMMAD RASÜLAllah demekte bu kelimeyi söyleyenin  sözünün yerini bulması için gerektir , şarttır. Yani bu kelime bir anahtardır, bu anahtarın kapıyı açması için krişler gereklidir, yoksa kapı açılmaz, anahtar hükümsüz kalır, Muhammed RasülAllah tam da bu kiiriştir...

Kaynak:    Buhari, Cenaiz 1
Ravi (r.a.):    Vehb İbnu Münebbih
Hadis:    Hz. Peygamber (sav)'a "La ilahe illAllah cennetin anahtarı değil mi?" dendi de: "Evet, öyledir ama dişsiz anahtar olur mu? Dişleri olan anahtarın varsa kapın açılır, yoksa kapalı kalır, açılmaz" cevabını verdi.
Kayıt No.:    12 

Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #4 : 07 Şubat 2012, 18:03:10 »

Diğer ifade ile Ehli kitaptan olan yahudi ve Hristiyanlar da cennete girecek mi diye bir sual ile karşılaşırsanız cevabınız ne olurdu?

Fasıl:    İMAN VE İSLAM HAKKINDA
Konu:    İman ve İslam'ın Fazileti
Kaynak:    Buhari, Enbiya 47; Müslim, İman 46, (28); Tirmizi, İman 17, (2640)
Ravi (r.a.):    Ubade İbnus-Samit el-Ensari
Hadis:    Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Kim Allah'tan başka ilah olmadığına Allah'ın bir ve şeriksiz olduğuna ve Muhammed'in onun kulu ve Resulü (elçisi) olduğuna, keza Hz. İsa'nın da Allah'ın kulu ve elçisi olup, Hz. Meryem'e attığı bir kelimesi ve kendinden bir ruh olduğuna, keza cennet ve cehennemin hak olduğuna şehadet ederse, her ne amel üzere olursa olsun Allah onu cennetine koyacaktır."

Kayıt No.:    1
Kaynak:    Tirmizi, Sıfatu Cehennem 10, (2601)
Ravi (r.a.):    Ebu Sa'id İbnu Malik
Hadis:    Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır." Ebu Said der ki: "Kim (bu ihbarın ifade ettiği hakikatten) şüpheye düşerse şu ayeti okusun: "Allah şüphesiz zerre kadar haksızlık yapmaz..." (Nisa, 40).
Kayıt No.:    2

Kaynak:    Ebu Davud, Salat 361, (1529)
Ravi (r.a.):    Ebu Sa'id ibnu Malik
Hadis:    Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Kim: 'Rab olarak Allah'ı, din olarak İslam'ı, Resul olarak Hz. Muhammed'i seçtim (ve onlardan memnun kaldım)' derse cennet ona vacib olur".
Kayıt No.:    3

Kaynak:    Buhari, (hadisi talik olarak kaydeder), İman 31; Nesai, İman 10, (8, 105)
Ravi (r.a.):    Ebu Sa'id ibnu Malik
Hadis:    Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Bir kul İslam'a girer ve bunda samimi olursa, daha önce yaptığı bütün hayırları Allah, lehine yazar, işlemiş olduğu bütün (erleri de affeder. Müslüman olduktan sonra yaptıkları da şu şekilde muamele görür: Yaptığı her hayır için en az on misli olmak üzere yediyüz misline kadar sevap yazılır. İşlediği her bir şer için de, -Allah affetmediği takdirde- bir günah yazılır."

Kayıt No.:    4
Kaynak:    Buhari, İman 31; Müslim, İman 205, (129)
Ravi (r.a.):    Ebu Hüreyre
Hadis:    Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Sizden biri içiyle dışıyla Müslüman olursa, yaptığı herbir hayır en az on mislinden, yedi yüz misline kadar sevabıyla yazılır. İşlediği her bir günah da sadece misliyle yazılır. Bu hal, Allah'a kavuşuncaya kadar böyle devam eder."
Kayıt No.:    5

Kaynak:    Ebu Davud, Cenaiz 20, (3116)
Ravi (r.a.):    Muaz ibnu Cebel el-Ensari
Hadis:    Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Kimin (hayatta söylediği) en son sözü La ilahe illAllah olursa cennete gider"
Kayıt No.:    6

Kaynak:    Buhari, Tevhid 33; Müslim, İman 153, (94); Tirmizi, İman 18, (2646)
Ravi (r.a.):    Ebu Zerr (Cündeb ibnu Cünade el-Gıfari)
Hadis:    Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Bana Cebrail aleyhisselam gelerek "Ümmetinden kim Allah'a herhangi bir şeyi ortak kılmadan (şirk koşmadan) ölürse cennete girer" müjdesini verdi" dedi. Ben (hayretle) "zina ve hırsızlık yapsa da mı?" diye sordum. "Hırsızlık da etse, zina da yapsa" cevabını verdi. Ben tekrar: "Yani hırsızlık ve zina yapsa da ha!" dedim. "Evet", dedi, "hırsızlık da etse, zina da yapsa!" Hz. Peygamber (sav) dördüncü kerresinde ilave etti :"Ebu Zerr patlasa da cennete girecektir."
Kayıt No.:    7

Kaynak:    Müslim, İman 151, (93)
Ravi (r.a.):    Cabir İbnu Abdullah el-Ensari
Hadis:    Hz.Peygamber (sav) buyurdular ki: "İki şey vardır gerekli kılıcıdır!" Bir zat: Ey Allah'ın Rasulü! Gerekli kılan bu iki şeyden maksad nedir? diye sordu: Hz. Peygamber (sav): "Kim Allah'a herhangi bir şeyi ortak kılmış olarak ölürse bu kimse ateşe girecektir. Kim de Allah'a hiçbir şeyi ortak kılmadan ölürse o da cennete girecektir" cevabını verdi"
Kayıt No.:    8

Kaynak:    Buhari, İlm 34, Rikak 50
Hadis:    Hz. Peygamber (sav) "Ey Allah'ın Resulü, kıyamet günü senin şefaatinle en ziyade saadete erecek olan kimdir?" diye sormuştum. Bana: "Hadis'e karşı sende olan aşkı görünce, bu hususta senden önce bana bir başkasının sualde bulunmayacağını tahmin etmiştim" açıklamasını yaptıktan sonra şu cevabı verdi: "Kıyamet günü benim şefaatimle en ziyade saadete erecek olan kimse, samimi olarak ve içinden gelerek "La ilahe illAllah" diyen kimsedir"
Kayıt No.:    9

Kaynak:    Müslim, Zühd 64, (2999)
Ravi (r.a.):    Süheyb İbnu Sinan
Hadis:    Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Mü'min kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır! Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum, sadece mü'mine hastır, başkasına değil: Ona memnun olacağı birşey gelse şükreder, bu ise hayırdır; bir zarar gelse sabreder, bu da hayırdır".

Kaynak:    Müslim, İman 240, (153)
Hadis:    Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Muhammed'in nefsini kudret eliyle tutan zata yemin ederim ki, bu ümmetten her kim -Yahudi olsun, Hristiyan olsun - beni işitir, sonra da bana gönderilenlere inanmadan ölecek olursa mutlaka cehennem ehlinden olacaktır"

Kayıt No.:    11
Kaynak:    Buhari, Cenaiz 1
Ravi (r.a.):    Vehb İbnu Münebbih
Hadis:    Hz. Peygamber (sav)'a "La ilahe illAllah cennetin anahtarı değil mi?" dendi de: "Evet, öyledir ama dişsiz anahtar olur mu? Dişleri olan anahtarın varsa kapın açılır, yoksa kapalı kalır, açılmaz" cevabını verdi.

vuslat
Site Yöneticisi

« Yanıtla #5 : 08 Şubat 2012, 11:29:33 »

Allah c.c razı olsun Âl-i İmran Hocam, doyurucu bir izahat getirmişsiniz. Bu konuda bir kaç şey ben de yazmak istiyorum;

Peygamber Efendimiz’in (asm), “Kim ki son sözü lâ ilâhe illAllah olursa Cennete girer”  (Riyâzu’s-)Sâlihîn, 416, bir diğer hadislerinde “İmanınızı lâ ilâhe illAllah sözüyle tazeleyiniz” (et-Terhib ve’t-Terğib, 2/415) hadisine binaen:

Lâ ilâhe illAllah öncelikle İman ile ilgili kısmını teşkil eder. Bu ifadenin özünde, tüm ilahları red vardır, Ancak tek olan Allah istisna. Onun dışındaki tüm mabudları inkar vardır, illa O'nun dışında. O'nun dışında kalan herşey yok hükmündedir, ancak o vardır...
Ona inandım, ona dayandım, onun emirlerine uydum, onun helal kıldığına, haram kıldığına, yasaklarına, yasalarına, hükümlerine...şeksiz, şüphesiz inandım ve uydum.  
Yani teslimiyet vardır....
Geriye Allaha imanı her durumumuzda hatırlamak ve ömrün sonuna kadar amel-i salih olarak davranışlarımıza entegre etmek kalıyor. İman ile beraber amel-i salih. Yani Allah'a iman evin kendisi ise; Kapısı, anahtarı, penceresi, iç mimari diğer şeylerdir. Dolayısı ile Ev olmazsa kapı da, anahtarda, pencere de gereksiz, anlamsız ve de işe yaramayacaktır... öyleyse öncelik Lailahe illAllah, Sonra açılımı...Yani kabulden sonra Muhammed Resulullah ve daha sonra amel-i sâlih,( amel-i salihte imanımızı arttırmasına ve inkişaf vermesine vesile olur.)
Lâ ilâhe illAllah taki esas olan Allah’a imanın farkında olmak, şuurunda bulunmak, Allah korkusunu dem ve damarlarımıza kadar yaşamaktır. Yani, olan ömrümüz kaldıkça bu imanda sadık kalmak ve son nefesimizi Allah’a iman içerinde teslim etmektir.

Bir başka Hadisi şerifte Resûlullah Efendimiz (asm): “Allah’a iman ettim de; ve sonra dosdoğru ol” ( Müslim, İman 62, (38).)

bütün mesele bu: Allah’a iman ettim demekten sonra dosdoğru olmak ve uymak-teslim olmaktır.

Lailahe ilAllah söyleyen cennete girer hadisi şerifini tamamlayan bir kaç hadis daha paylaşmak istiyorum.

1-(İhlas ile Eşhedü en la ilahe illAllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resulühü diyen Cennete girer.) [Taberani, Deylemi]

2-(La ilahe illAllah, Muhammedün Resulullah diyene Cehennem ateşi haramdır.) [Müslim]

3-(Allah'tan başka ilah olmadığına Allah'ın bir ve ortağı olmadığına ve Muhammed'in Onun kulu ve Resulü olduğuna, keza Cennet ve Cehennemin hak olduğuna şehadet ederse, Allahü teâlâ onu Cennetine koyar.) [Buhari, Müslim, Tirmizi]

4-(Kitab ehli olan bir kavme [İsevi veya Musevilere] görevle gidince, önce, La ilahe illAllah Muhammedün Resulullah demeye davet et. Bunu kabul ederlerse, günde beş vakit namazın farz olduğunu bildir. Bunu da kabul ederlerse, Allah’ın Müslümanların zenginlerinden alınıp fakirlerine verilen zekatı farz kıldığını söyle.) [Buhari, Müslim, Ebu Davud]

5-(Size şu beş şeyi emrediyorum. Birincisi Allah’a imandır. Allah’a iman nedir biliyor musunuz? Allah’tan başka mabud olmadığına ve benim son Peygamber olduğuma şehadet etmektir.) [Buhari, Müslim, Tirmizi, Nesai, Ebu Davud, İbni Hibban, Taberani]

6-Muhammedün Resulullah demeyen İsevi ve Museviler, Müslüman olamaz ve Cennete giremez. Vehb bin Münebbih hazretlerine: (La ilahe illAllahın Cennetin anahtarı olduğu hadis-i şerif ile bildirilmedi mi?) diye sordular. Cevaben, (Evet, Cennetin anahtarıdır, ama dişsiz anahtar olur mu? Anahtarın dişleri varsa kapı açılır, yoksa kapı açılmaz) buyurdu. (Buhari)

Görüldüğü gibi Allah’a imanın içinde Resulüne de iman vardır. Resulullahın son Peygamber olduğuna inanmak demek, Onun bildirdiklerinin tamamını beğenerek kabul etmek demektir. Âyet-i kerimelerde mealen buyuruldu ki:

(Peygamberin verdiğini alın, yasak ettiğinden sakının!) [Haşr 7]
(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]
(Allah’ın yolu ile Peygamberlerin yolunu farklı göstermek isteyenler kâfirdir.) [Nisa 150/1]

(De ki, Allah’a ve Peygambere uyun! Eğer [uymayıp] yüz çevirirlerse, [kâfir olurlar] Allah da kâfirleri sevmez.) [Al-i İmran 32]

VESSELAM.

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: