0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Şefaati Hak Eden Ancak Mü'minlerdir  (Okunma Sayısı 153 defa)
Kavl-i Leyyin
Yeni Üye
*

« : 15 Ağustos 2009, 21:57:57 »

Ebu Hureyre (r.a) şöyle demiştir:

Bir gün Rasulullah (s.a.s)'e: «Ya RasulAllah! Kıyamet gününde senin şefaatin en çok kimi sevindirecek?» diye sordum. O şöyle dedi:

«Ya Eba Hureyre! Hadis bellemek için sende gördüğüm şevke göre bunu senden evvel kimsenin bana sormayacağım zaten tahmin ediyordum. Kıyamet gününde şefaatime hak kazanacak olan kimse kalbinden (yahut içinden) halis olarak «La ilahe illAllah» diyendir»

(Buhari-Müslim)

HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

1-
Allah (c.c)'nün verdiği nimetleri saymaya kalksak, elbette buna gücümüz ve ömrümüz yetmez. Yegane ilâh olan Allah'ın bizlere bahşettiği nimetlerden birisi de kıyamet gününde Rasulullah'a, mü'minler hakkında şefaat etme izni vermesidir. Fakat bu şefaate ulaşabilmek için bir şart mevcut: «La ilahe illAllah»a şeksiz şüphesiz iman. Böyle bir imanın ilk şartı da tevhidi, Allah'ın tarif ettiği şekilde bilmektir. Daha sonra da kalb ve amelle, bu imanı tasdik ve hayatın her yönünü buna göre düzenlemek gelir. Evet, ancak bu şekilde tevhide iman etmiş ve kendisini şirkten ve müşriklerden korumuş olan kişi müslüman olur. ve şefaat edilmeye hak kazanabilir.

2 - Bilmediği konularda araştırma yapıp alimlere soru sorarak meselelerin aslını öğrenmeye çalışan kimseler, Allah'ın ve Rasulü'nün övgüsüne nail olmuşlardır.
Moderatöre Bildir   Logged
YÜKSEKOVA
Tecrubeli üye
**

zillet bizden uzaktır

« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2009, 22:01:22 »

Paylaşımınız için Allah razı olsun. Ayrıca VUSLAT AİLESİ diyarına hoşgeldiniz.

MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2009, 22:33:48 »

Allah ın dilemesiyle ancak inşaAllah bizlerde o şefaate nail oluruz slm ve dua ile...

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
Kavl-i Leyyin
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 15 Ağustos 2009, 22:38:34 »

amin hoşbuldum
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: