0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Şehid Doktor Mustafa Çamran'ın Duası  (Okunma Sayısı 560 defa)
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« : 22 Haziran 2008, 13:28:28 »

Ya Rabbi! Bize rahmet ettin ve en büyük zaferi bize nasip ettin. Zayıftık, darmadağınıktık, düş­mandan korkuyorduk, süper güç­ler karşısında titriyorduk. Ama sen ey yüce Rabbim, en büyük ordula­rı temmuz güneşi karşısındaki kar gibi erittin, en büyük tağutları mu'cizelerinle yere devirdin, en çözülmez düğümleri açtın, bütün zorluklan kolaylaştırdın ve hakkı batıla galip getirdin…

Sevincimin şiddetinden yanı­yorum, titriyorum, utanıyorum ve bilmiyorum sana nasıl şükrede­yim. Her şeyimi vermek istiyo­rum, kendimi kurban etmek ve kemal-i ihlasla neyim varsa takdim etmek istiyorum. Malım yok, mül­küm yok, dervişim, yoksulum. Sa­dece yanan bir kalbim var ki onu takdim ettim. Bir canım var ki, o da takdim etmekten çekinmeyece­ğim kadar değersizdir.

Ya rabbi! Bütün vücudumla, kalbimle ve ruhumla kendimi senin yolunda kurban et­meye hazırım. Bu büyük zafere şükretmek için bütün hayatımı ve varlığımı sana takdim etmeye ha­zırım.

Ben senden bir şey istemiyorum. Ben meçhul bir askerim, ben yalınayaklı bir dervişim ve hiç bir şeye sahip olmadan bu dünyaya gözlerimi kapamak istiyorum. Bü­tün çabamın yalnız Allah rızası için olmasını istiyorum, bencillik ve egoizmin kirlerinden arınmak istiyorum. Yolu aydınlatmak için yanmak istiyorum.

Büyük İslami risaletin gerçek­leşmesini istiyorum, bunun ger­çekleşmesi beni sevindirecek en büyük bir ödüldür. Doğrusu hiç bir ödül Muhammedi (s.a.v) risaletin zafere ulaşmasından, hakkın ve adaletin insanlığa hakim olmasın­dan daha büyük değildir.

Ya Rabbi! Bizi bencillik ve ra­hatlık girdabından, heva ve heves tufanlarından kurtar, bize fedakar­lık gücü ihsan et ve bütün vücu­dumuzla fedakarlığın lezzetini tat­mamıza izin ver.

Ey Rabbimiz! Bizi iman ve fe­dakarlıkla güçlendir, kalbimizi ve ruhumuzu öylesine fethet ki, sade­ce sana tevekkül edelim ve hiç kimsenin karşısında eğilmeyelim.

Ya Rabbi! Kalbimiz aşkınla yansın, muhabbetinle dolup taşsın, ki kurşunların acısı bize tatlı gelsin.

Rabbimiz! Bizi dünya sevgi­sinden kurtar ki senin kurbangahında, İbrahim ve İsmail gibi senin mukaddes hedefin uğruna vücu­dumuzu aşkla kurban etmeye hazır olalım.

Rabbimiz! Bize yakıcı aşkınla birlikte sabır ve tedbir ver ki, yolu­nun zorluklarına güleryüzle ta­hammül edelim ve bizim şehadet yolundaki acelemiz yanlış kararlar vermemize neden olmasın.

Rabbimiz! Bizi öylesine cezbet ki, senden başkasını düşünmeye­lim, senden başkasını istemeye­lim, senden başkasına gitmeyelim ve bütün bencillik ve egoizmi se­nin kurbangahında kurban edelim.

----------
Mustafa Çamran'ı Rahmet ve Özlemle Anıyoruz

Bugün islami direniş hareketinin önemli isimlerinden ve İslam dünyasının seçkin simalarından devrimci düşünür Doktor Mustafa ÇAMRAN’ın şehadetinin 27. yıldönümü...

Amerika’da fizik ve elektronik dallarında yüksek eğitimini bitirdikten sonra İran’a dönen Çamran, diktatör Şah rejimine karşı silahlı hareketin örgütlenmesinde emeği geçen ve daha sonra da İmam Humeyni’nin daveti üzerine Lübnan’da İslami hareketin yeşermesi ve güçlenmesi için Musa Sadr ile Lübnan’da önemli hizmetlerde bulunarak Hizbullah'ın kurucu kadrosunu yetiştirmiş büyük bir dava adamıydı. Zalim Saddam rejimine karşı da önemli askeri görevlerde bulunan Mustafa Çamran, 1981’in 21 Haziran'ında, İran’ın güneyinde yeralan Dehleviye bölgesinde bir operasyon sırasında havan topu mermisinin patlaması sonucu şehidler kervanına katılmıştı.
Moderatöre Bildir   Logged

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
Nar-ı Zehra
Üstad Üye

"Leyl-i Firak"

« Yanıtla #1 : 22 Haziran 2008, 15:45:53 »

Yürekler dolusu AMİN..

Bugün islami direniş hareketinin önemli isimlerinden ve İslam dünyasının seçkin simalarından devrimci düşünür Doktor Mustafa ÇAMRAN’ın şehadetinin 27. yıldönümü...

Allah rahmet eylesin.. FFFF
Moderatöre Bildir   Logged

ѕözüм∂üя яαввιмє ηιşαηℓıуıм∂ıя şєнα∂єTє...

Ne mutLu Rabbinin eLindeN "ŞeHaDet beRatı"nı aLanLara ünlem
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: