0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: SENİ EN ÇOK ETKİLEYEN AYET HANGİSİ?..  (Okunma Sayısı 425 defa)
hamne
Usta Üye

« : 04 Kasım 2008, 13:19:57 »

Mümin'lerin, Allah ve ayetleri anıldığı zaman, göstermiş oldukları tavırlarından(haşyet) bahsedilir Kur'an-da. Bu korku insanın tazim ve saygı duymuş olduğu bir şeye karşı vermiş olduğu tepkiyi ifade eder.  Enfal Suresi'nin ikinci ayeti kerimesi bunu şöyle resmeder:
"Mü'minler, ancak o kimselerdir ki; Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir, Allah'ın ayetleri kendilerine okunduğu zaman imanları artar ve Rablerine tevekkül ederler."

Arkadaşlar, şüphesiz yüce pusulamız olan Kuran Azimüşşan'ın her ayeti kerimesi bizleri manevi iklimlere seyahate çıkartır birbirinden ayırmak mümkün değildir...Ancak bu bölümde dilerseniz Rahman'la muhatap olduğumuz vakitlerde, yada yüreğimize nakşettiğimiz ve her aklımıza geldiğinde bizi haşyetle sarsan,bizi en çok etkileyen ayetleri yazalım..Faydalı olucağını düşünüyorum..Siz nedersiniz? Buyrun ilk Ayet'i celile benden, etkileyen beni derinden... 

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
"Bundan sonra, yürekleriniz katılaşarak taş gibi, hatta daha da katı kesildi. Çünkü öyle taşlar vardır ki, içinden nehirler fışkırır. Öylesi de vardır ki, çatlar, sonra ondan su çıkar. Yine öylesi de vardır ki, Allah'ın haşyetinden yuvarlanır. Allah, yaptıklarınızdan gafil/habersiz değildir." Bakara/ 74
Moderatöre Bildir   Logged

''Ne mutlu Hanne gibi adayanlara ünlem
Ne mutlu Meryem gibi adananlara ünlem
Ne mutlu Zekeriya (a.s) gibi bahçıvanlara ünlem
Ne mutlu Yahya ve İsa (a.s) gibi (manevi kurban) kurbanlara ünlem''
harras
Mücadeleci::.
Üstad Üye

Bir Seher Daha Ya Rab Bir Vuslat Daha Ya Rab...

« Yanıtla #1 : 05 Kasım 2008, 19:43:28 »

Allah azze ve celle buyuruyor ve çok dikkatimi çekmistir bu ayet Allahu alem hangi ayet ve hangi süre olduğu aklıma gelmiyor ayette: Siz kitabı okuduğunuz halde İnsanlara iyiliği emredip kendinizi unutuyormusunuz siz aklınızı kullanmıyormusunuz selam ve dua ile...

<a href="http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf" target="_blank">http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf</a>
“Güzel ahlak, senin Allah'dan başka bir maksadının olmamasıdır.” (Ebu Said El-Harras)
hamne
Usta Üye

« Yanıtla #2 : 05 Kasım 2008, 22:53:06 »

Allah azze ve celle buyuruyor ve çok dikkatimi çekmistir bu ayet Allahu alem hangi ayet ve hangi süre olduğu aklıma gelmiyor ayette: Siz kitabı okuduğunuz halde İnsanlara iyiliği emredip kendinizi unutuyormusunuz siz aklınızı kullanmıyormusunuz selam ve dua ile...
bakara suresi/44 kardeşim...Allahrazıolsun....

" Allah'tan başka dostlar edinenlerin durumu, örümceğin durumu gibidir. Örümcek bir yuva edinir; halbuki yuvaların en çürüğü şüphesiz örümcek yuvasıdır. Keşke bilselerdi!"Ankebut/41

harras
Mücadeleci::.
Üstad Üye

Bir Seher Daha Ya Rab Bir Vuslat Daha Ya Rab...

« Yanıtla #3 : 06 Kasım 2008, 21:53:50 »

Allah razı olsun inşAllah selam ve dua ile...

<a href="http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf" target="_blank">http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf</a>
“Güzel ahlak, senin Allah'dan başka bir maksadının olmamasıdır.” (Ebu Said El-Harras)
muttaki_kul
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : 07 Kasım 2008, 17:37:44 »

Selamün Aleyküm KArdeşlerim beni derinden etkileyen Ayeti kerime şudur;
"Allah'a Doğru Koşunuz,Şüphesiz ben sizlerin için gönderilmiş bir uyarıcıyım"
 Selam ve Dua ile...

Allah'IM MAHŞER GÜNÜNDE BİZLERİ RAHMETİN VE MAĞFİRETİNLE SORGULA...ŞÜPHESİZ Kİ SEN MERHAMETLİLERİN EN MERHMETLİSİSİN...
hamne
Usta Üye

« Yanıtla #5 : 13 Kasım 2008, 19:40:24 »

Onlar öyle kimselerdir ki, ne bir ticaret, ne bir alışveriş, Allah’ı anmaktan, namazlarını dos doğru kılmaktan ve zekâtlarını vermekten onları alıkoymaz Onlar, kalplerin ve gözlerin dehşetten dönüvereceği bir günden korkarlar

Nur Sûresi: 17

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: