0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Seni Görmesem Ölürüm  (Okunma Sayısı 703 defa)
Rumeysa_
Usta Üye

Muhammed-i Sevda !

« : 04 Aralık 2006, 18:24:38 »

Seni Görmesem Ölürüm

Sahabilerin kendileri essiz oldugu gibi sevgi ve muhabbetleri de misilsizdi. Onu seven zaten zeki ölümsüz sürer.

Bir gün Rahmet Nebinin mübarek huzuruna bir adam geldi:

-Ey Allah´in Resulü, dedi, Seni o kadar seviyorum ki, sen aklima gelince, hemen gelip seni görmesem, canim ciakcak gibi oluyor. Sonra Ahireti düsünüyorum... Orasi da bir baska alem... Eger Cennet´e girersem, elbet Senden daha asagi derecelerde oalcagim. Belki Seni hic göremiyecegim. Senden ayrilmak bana cok zor geliyor. Ben istiyorum ki, Cenet´te de Seninle beraber olayim!...

Kendisini ask ve nuhabbetin seline kaptiran bu sahabiye karsi Allah´in Resulü bir cevap vermedi. Belki de Rabbinin vahyini bekliyordu.

Sonra Alemlerin Rabbi ve Din günün Maliki su mübarek ayeti inzal buyurdu:

" -Kim Allah´a ve Peygambere itaat ederse iste onlar, Allah´in kendilerine nimetler verdigi Peygamberlerle, Siddiklarla, Sehitlerle, iyi adamlarla beraberdirler. Onlar ne iyi arkadastir." Nisa:69

Kainat´in Eefendisi, hemen o sahabiyi huzuruna cagirarak, bu ayeti ona okudu. O da saadet ve sevkinden ucacak gibi oldu...

Iste kul...Ve iste gercek askin sermayeasi...

S.Saki (k.s)

ALINTI..

Moderatöre Bildir   Logged
CAN_FEDA
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : 04 Aralık 2006, 19:19:36 »

yüreğine sağlık abla............

Rumeysa_
Usta Üye

Muhammed-i Sevda !

« Yanıtla #2 : 04 Aralık 2006, 23:29:51 »

EyvAllah kardesim... cumlemiz O  fahri kainatin efendisi (s.a.v)  yaninda  oluruz ins.. aminnnnn..
__elizan__
@CEM! K@LEM
Üstad Üye

varlık ile yokluk arasında bir muamma..

« Yanıtla #3 : 30 Aralık 2006, 09:49:16 »

AMİN ABLACIM Allah(C.C) RAZI OLSUN

bir warmış bir yokmuş
suheda gozyasim
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : 01 Ocak 2007, 02:27:07 »

kisi sevdigiyle beraberdir....
Allah razi olsun....
NisaNur
Yeni Üye
*

Allah’a dayan, sa’ye sarıl, hikmete ram ol.

« Yanıtla #5 : 15 Şubat 2007, 12:02:57 »

Rabbim böylesine bir muhabbeti bizim yüreklerimize de nakşetsin İnşaAllah... Allah razı olsun..

Ey Tağutun Neferi Mermin Gelsin Göğsüme,
Biz Ölüme And İçtik,Senin Gözdağın Kime..?
mumin1
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #6 : 21 Haziran 2007, 19:25:44 »

Allah razı olsun.

Numan b. Beşir (r.a.)
Allah Resulü'nün (a.s.) şöyle buyurduğunu nakletmiştir: "Birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımada, birbirlerine şefkât hususlarında müminlerin misali, vücut gibidir. O vücuttan bir organ hastalanınca vücudun diğer azaları, uykusuzluk ve ateşle ona katılmaya ç
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: