0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: sevgili anneler bana yardım edermisiniz acil  (Okunma Sayısı 468 defa)
şura@
Üstad Üye

şehid şeyh sait

« : 29 Mayıs 2010, 20:44:18 »

süt yapan yiyecekler nelerdir bebeğim 26 günlük 2200 gr doğdu kilosu çok az şimdi sütüm az geliyo neler yapmam lazım yardımederseniz iyi olur
Moderatöre Bildir   Logged

değersiz dallarda asılmama pervam yoktur muhakkakki mücadelem Allah ve din içindir.
cebelinur
dogruhabergazetesi.com
Yardımcı Yönetici

ŞİMDİ DUA ZAMANIDIR......

« Yanıtla #1 : 29 Mayıs 2010, 21:34:09 »

rezene çayı içebilirsiniz. yalnız baharatçılardan alınması gerekir. sallama rezenenin pek faydası yoktur.  hem bebeğin sancılarını da giderir. ayrıca marketlerde anne sütü artırıcı  karışık çaylar da vardır.

Kabrin arkası için çalışınız. Hakiki saadet ve lezzet ordadır.
şura@
Üstad Üye

şehid şeyh sait

« Yanıtla #2 : 30 Mayıs 2010, 11:31:46 »

Allah razı olsun ama rezene çayı bulunur mu burda
                               acaba bi soriyim inşAllah bulunur

değersiz dallarda asılmama pervam yoktur muhakkakki mücadelem Allah ve din içindir.
KeRvAnCaN
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #3 : 30 Mayıs 2010, 14:52:09 »

Sevgil anneler diye başlamış kardeşim Cheesy ama ben babayım Grin diyelim ve sözümüze başlım

Rabbim islam dinine ve annesine babasına bagışlasın  Allah Uzun ve hayırlı ömürler nasıp eylesin amin amin amin.. cebelinur kardeşim söylemiş bende inş şunları söyleye bilirim kardeşim..

Anne sütünü en çok artıran şey bolbol su içmektir.Halkta ‘ne kadar çok yersem o kadar çok sütüm olur’ şeklinde yanlış bir inanış var. Ancak ne kadar çok yediğiniz değil, ne yediğiniz daha önemli. Anne, normal ve dengeli beslenmeli. Yağlı olmayan proteinleri almalı. Yeşillik ve sebze tüketip, çorbalara ağırlık verebilir. Aşırıya kaçmamak koşuluyla, tahin-pekmez ve az yağlı süt ürünleri tüketilebilir.

Az sütü gelen annelere tavsiyeler
Bu dönemde anne sütünü artıran yiyeceklere ağırlık vermeli.

Bunlar kısaca şöyle özetleyebiliriz: Bolca rezene ve ısırgan çayı tüketilebilir (günde n- 5 fincan). Şişmanlatmayan demir kaynakları olarak yeşil mercimek, brokoli, roka, ıspanak, pazı, dereotu, çekirdekleri ile birlikte yenen siyah üzüm, dut pestili, yumurta ve yağsız kırmızı et tercih edilebilir. Hamilelikle bu demir kaynakları alırken, 20 dakika öncesi veya sonrasında, süt ürünleri ve koyu çay tüketilmemeli. Aksine yenilen yemeklere limon sıkılırsa daha faydalı olur. Susam yağı ile memelere dıştan dairesel şekilde hareketlerle masaj yapılması da katkı sağlar. Ayrıca günde 3 litre su içilmelidir. Sabah, öğle ve akşam sadece bir kahve fincanı içilecek alkolsüz bira, anne sütünü artırıp, içeriğindeki B vitamini sayesinde de annenin bağışıklık sistemini korur

kördüğüm
kırıntı
Üstad Üye

inadına özgürlük inadına direniş...

« Yanıtla #4 : 30 Mayıs 2010, 21:58:42 »

bol su tüketin.içemiyorsanız suyu,meyve suyu,soda,ayran...için.

ben günde 5 çay bardağı rezene içmiştim.bayada faydasını gördüm.hem açık hem paket rezene denedim yalnız hem lezzet hem fayda açısıından açık rezene daha iyi diyebilirim.

ihlamur için.bana önerilen akşam yatmadan önce içmemdi.hem sizi hem bebeğinizi rahatlatır.

onun dışında tahin-pekmezin de faydasını gördüm.

süt mısır tüketin.bu da bol süt yapar.

komposto suyu için.

annem bana çok meyve yedirirdi,pekmez helvası falan yapmıştı.bunları yiyip yatmamı söylerdi.uyanınca sütün bollaştığını farkederdim.mesela pekmezi şerbet yapıp için.

moralinizi yüksek tutun ve bebeğinizi sıksık emzirin.

internetten de araştırın siz.ben çok bakmıştım zamanında faydası oluyor.

marul ve maydanozun da faydası varmış bunu denemedim.

...:::Rabb'im tut ki elimden, düşmeyeyim:::...

şura@
Üstad Üye

şehid şeyh sait

« Yanıtla #5 : 31 Mayıs 2010, 14:01:32 »

evet sevgili anneler dedim kervancan abi hani derler ya anneler herşeyi bilir tavsiyeler için Allah razı olsun ama birayı içmem her ne kadar sütte yaparsa ama inşAllah diğerlerini  uygularım

şura@
Üstad Üye

şehid şeyh sait

« Yanıtla #6 : 31 Mayıs 2010, 14:04:36 »

kördüğüm kardeş tafsiyelerin için Allah razı olsun internetede baktım uygulamaya çalışıyorum ama bizimki uyanık olduğu için süt birikmiyor

kördüğüm
kırıntı
Üstad Üye

inadına özgürlük inadına direniş...

« Yanıtla #7 : 31 Mayıs 2010, 15:18:11 »

size öyle geliyordur.birikmese bile damardan geleni alır o rızkı veren Allah yarattığını elbet düşünür.

emzirdiğinizde eğer diğer kanaldan süt geliyorsa, bebeğinizin sütü yetiyor demektir aklınızda bulunsun.26 günlük bebeğin midesi ne ki? o emer,anne sütü çabuk hazmedildiği için çabuk acıkır.

...:::Rabb'im tut ki elimden, düşmeyeyim:::...

şura@
Üstad Üye

şehid şeyh sait

« Yanıtla #8 : 31 Mayıs 2010, 15:37:45 »

hmm allh razı olsun

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: