0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: şia kardeşler ve onların görüşünü savunanlar okusun  (Okunma Sayısı 1349 defa)
Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #30 : 01 Aralık 2009, 22:56:25 »

Bu senede Amr b. Hamk b. Kahin el-Huzaî vefat etti. Bu zat, Mekke fethinden önce Müslüman olmuş ve hicret etmişti. Başka bir rivayette anlatıldığına göre o, Veda haca senesinde Müslüman olmuştur. Bir ha­diste varid olduğuna göre Rasûlullah (s.a.v.), Cenâb-ı Allah'ın onu genç­liğinden yararlanma mazhariyetine nail kılması için dua etmiştir, o da seksen sene yaşamış ve ömründe sakalında bir tek beyaz kıl görülme­mişti. Buna rağmen o, Hz. Osman'a hücum eden dört kişiden biriydi. Bundan sonra Hz. Ali'nin taraftarlarından olmuş, onunla birlikte Cemel ve Sıffîn savaşlarına katılmıştı. Hicr b. Adiy'e yardımcı olanlardan biri olduğu için Ziyad onu takip etmiş, yakalatmak istemiş, ancak o, Mu­sul'a kaçmıştı. Muaviye, Musul valisine haber gönderip aramalarını emretmiş, onu arayıp bulmuşlardı. Bir mağarada gizlendiğini gördük­lerinde onu bir yılan sokmuş ve ölmüştü. Musul valisi, kafasını kopara­rak Muaviye'ye göndermiş ve kafası Şam'da ve diğer beldelerde dolaştı-nlmıştır. Halk arasında kesik başı dolaştırılan ilk kişi, Amr b. Hamk ol­muştur.
Sonra Muaviye, onun kesik başını karısı Amine binti Şerid'e gön­dermişti. Amine zindandaydı. Kesik baş onun kucağına atılmıştı. Karı­sı Amine, elini onun alnı üzerine indirmiş, dudağım kapatmış ve şöyle demişti: Uzun süre onu benden gizlediniz, sonra ölü olarak bana hediye ettiniz. Ne kendisi benden dargın ne de ben kendisinden dargın olarak bana gelen bu hediyeye, hoş geldin diyorum
İbn Kesîr, El Bıdaye Ve'n-Nihaye, Çağrı Yayınları: 8/85-86.

Moderatöre Bildir   Logged
Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #31 : 01 Aralık 2009, 22:57:52 »

îbn Asakir'den rivayet olunduğuna göre Kinane b. Bişr, Hz. Os­man'ın alnına demir bir çubukla vurmuş, Hz. Osman yüz üstü yere düş­müş, Suvdan b. Himran el-Muradî de bundan sonra gelip onu öldürmüş­tü. Amr b. Hamka gelince o da Hz. Osman'ın üzerine atılmış, göğsü üze­rine oturmuştu. O esnada Hz. Osman, son nefesini vermekteydi. Amr, ona dokuz darbe vurup: "Bu darbelerin üçü Allah için, altısı da kalbimde ona beslediğim kin içindir." demişti.

Kaynak:
İbni Kesîr El Bidaye ve'n nihaye
Cilt 7 Bölüm 7

http://www.darulkitap.com/tarih/elbidaye/indexana.htm
bu linkten okuyabilirsiniz,7.cilt 7. bölümde

buda resmi sizin için çekiyorum, net anlayasınız diye.

Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #32 : 01 Aralık 2009, 22:58:40 »

Son bölümü özetlemek gerekirse;

Amr bin humk el huzai kimdir;

Bu senede Amr b. Hamk b. Kahin el-Huzaî vefat etti. Bu zat, Mekke fethinden önce Müslüman olmuş ve hicret etmişti. Başka bir rivayette anlatıldığına göre o, Veda haca senesinde Müslüman olmuştur. Bir ha¬diste varid olduğuna göre Rasûlullah (s.a.v.), Cenâb-ı Allah'ın onu gençliğinden yararlanma mazhariyetine nail kılması için dua etmiştir, o da seksen sene yaşamış ve ömründe sakalında bir tek beyaz kıl görülme¬mişti. Buna rağmen o, Hz. Osman'a hücum eden dört kişiden biriydi

İbn Kesîr, El Bıdaye Ve'n-Nihaye, Çağrı Yayınları: 8/85-86.

amr bin humk el huzai,Mekkenin fethinden önce müslüman olan ve hicret eden aynı zamanda resulullahın(saa) hayır duada bulunduğu bir sahabedir.

îbn Asakir'den rivayet olunduğuna göre Kinane b. Bişr, Hz. Os¬man'ın alnına demir bir çubukla vurmuş, Hz. Osman yüz üstü yere düşmüş, Suvdan b. Himran el-Muradî de bundan sonra gelip onu öldürmüştü. Amr b. Hamka gelince o da Hz. Osman'ın üzerine atılmış, göğsü üze¬rine oturmuştu. O esnada Hz. Osman, son nefesini vermekteydi. Amr, ona dokuz darbe vurup: "Bu darbelerin üçü Allah için, altısı da kalbimde ona beslediğim kin içindir." demişti.

Kaynak:
İbni Kesîr El Bidaye ve'n nihaye
Cilt 7 Bölüm 7

Resulullahın hayır duada bulunduğu bu sahabe aynı zamanda Osman bin affanın katillerindendir,ve Osmana son 9 kılıç darbesini indiren kişidir.
Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #33 : 01 Aralık 2009, 23:02:01 »

LÜTFEN YAILDIĞINIZ NOKTADA ÖZENLE HAZIRLANMIŞ VE CEVAP OLAN BU YAZILARI DİKKATLİCE OKUYUN İNŞ. AÇIKLAMANIZDAN YOLA ÇIKARSAK, HALİFE OSMANIN KATİLİ OLAN BU SEÇKİN SAHABELERİDE CENNETLİK ETMEMİZ GEREKİR?
Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #34 : 02 Aralık 2009, 11:31:10 »

Evet Muhakemat kardeş! Size Ehl-i Sünnetin en muteber Tarih kitaplarından sunduğum deliller karşısında cevabınızı beklemekteyim?

Şimdi ben Halife Osmanın katilleri olan, Ağaç Altında biat eden ve Peygamber efendimizin duasına mazhar olmuş Sahabelere Gökteki yıldız misali uyabilir miyim? Sonuçta kafir değiller. Müslümanlar. Sahabeler. Ağaç altında biat etmekle kalmamış, Efendimizin duasınada mazhar olmuşlar...

Siz bilinmiyor demiştiniz. Demek ki biliniyormuş...

İsterseniz size Halkı, Halife Osmana kışkırtan, Halkı isyana teşvik eden Sahabelerinde ismini rivayetler ışığında veririm. Ama önce dün akşam yazdıklarıma cevabınızı bekliyor olacağım.

Şu an değerlendirmemiz gerek konu, Ashabım gökteki yıldızlar gibidir Hadisi ve Halife Osmanın Sahabe olan Katilleri...
muhakemat
Yeni Üye
*

« Yanıtla #35 : 02 Aralık 2009, 14:28:42 »

Canım niye ağaç altındakileri rahatsız ediyorsun kuran onları meth etmiyormu? kuranın meth ettiği kesin. Tarihi rivayetlere taraftarlık hissi girmiştir dikkat ediniz. Hz Osmanı şehit eden belli değil. Gurupun içinden rastgele katil çıkarılmaz. Gözüyle gören yok (rivayetlerde isim belli değil) Hz Ali kesin delil olmadığı için...
 Feth suresini iyi oku halifelerin sıradını da göreceksin sıfatlarıyla. Onun için dikkatli olalım dört halifemiza de hürmet gösterelim. Ayrıntıya şimdilik giremiyorum vakit dar. Vesselam
 Üstadın konumunu daha sonra inşaAllah...

Cümle tahiyyat, ol Hâkim-i Ezel ve Hakîm-i Ezelî ve Rahmân-ı Lemyezelîye elyaktır ki, bizi İslâmiyetle serfiraz ve şeriat-ı garrâ ile sırat-ı müstakîme hidayet etmiştir.
Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #36 : 02 Aralık 2009, 14:50:09 »

Canım niye ağaç altındakileri rahatsız ediyorsun kuran onları meth etmiyormu? kuranın meth ettiği kesin.

Değerli kardeşim, Size göre Genel anlamda Kuranın Methettiği ve size göre benimde Rahatsız ettiğim Ağaç aldında biat eden Sahabe, İslamın 3. Halifesinin canına kastetmiş bir Katildir. Şimdi söyleyin lütfen bu Sahabe Cennetlik midir?  

Tarihi rivayetlere taraftarlık hissi girmiştir dikkat ediniz.

Bakınız yanılıyorsunuz. Tarih bir çok gerçeği ayan beyan ortaya dökmüştür. Bu gerçekler ne zaman ortaya çıksa ya üzeri örtülür ya işe his karışır. Sunduğum rivayetler Ehl-i Sünnetin en muteber Tarih kaynaklarındandır. Nasıl bir his karışmış olabilir. Bunuda ayrıca merak ettim.

Hz Osmanı şehit eden belli değil. Gurupun içinden rastgele katil çıkarılmaz. Gözüyle gören yok (rivayetlerde isim belli değil) Hz Ali kesin delil olmadığı için...

Halen neyi inkar ediyorsunuz anlamış değilim. Halife Osmana saldıranlar belli, saldıranlara emirlik edenler belli. Kimlikleri belli. Halife Osmanın üzerine çıkıp vuranlar belli. Kaynaklarınız bunları yazmış. Hatta Cemel Savaşında, Zehebiyi inceleyecek olursak, Mervanın, Halife Osmanın perde arkasında kalmış asıl katiline nasıl ok fırlattığınıda görürsünüz. Bunca rivayet tüm çıplaklığı ile ayan beyan ortada durumu beyan ediyor. Siz ise halen belli değil diyorsunuz.

Feth suresini iyi oku halifelerin sıradını da göreceksin sıfatlarıyla. Onun için dikkatli olalım dört halifemiza de hürmet gösterelim. Ayrıntıya şimdilik giremiyorum vakit dar.

Daha sonra teferruata da gireriz inşaAllah. Ama şunuda kısaca aktarmak istiyorum. Siz Fetih süresi veya bu süredeki ayetten yola çıkarak Tüm Sahabeyi cennete gönderir iseniz, tümünü gökteki yıldız ilan ederseniz, Halife Osmanın katillerinide İçtihat eden sahabeler kategorisine koyarak cennete gönder melisiniz. Ve eğer Fetih süresinde ki ayeti anlamak istediğiniz gibi anlarsanız, karşınıza Sahihi Buhari ve Sahihi Müslimde ki şu rivayet çıkar:

Kıyamet günü  Ashâbımın önde gelenlerinden bazısını getirip amel defteri siyah olanlarla birlikte haşredecekler. Ben "Allah'ım! Onlar benim Ashâbım!" dediğimde, şu cevabı duyacağım: "Senden sonra bu Ashâbının neler yaptıklarını bilmiyorsun!" O zaman ben de o salih kulun sözlerini (Mâide, 117'de Hz. İsa'nın (s.a) sözü kastediliyor) tekrarlayacak "..Ve ben aralarında bulunduğum sürece amellerine şahittim onların, beni aralarından aldıktan sonra de kendin şahid oldun" diyeceğim. Bunun üzerine bana şöyle denilecek: "Sen aralarından ayrılır ayrılmaz bunlar mürted olup dinden çıktılar ve eski hallerine döndüler"

Kaynak; Sahihi Buhâri, Maide Suresi tefsirinde "... ve konto eleyhim şehiydâ..." babında ve Kitab'ul Enbiya "... ve ittehazAllahi..." babında ve Sahihi Tirmizi "Saffet-ul Kıyame" ve "...Macâe fî şa'nul Heşr..." babları ve Tâhâ Suresi tefsiri kısmında.

Bir diğer rivâyette de şöyle geçer:
"Kevser havuzu kenarında Ashâbımdan bazılarını bana getirirler. Ben onları tanıyınca -kim olduklarını onaylayınca- onları benden ayırıp götürürler. O zaman ben "Ya Rabbim! Ashâbımdı onlar..." dediğimde "Senden sonra onların neler ettiğini bilmiyorsun..." denilir bana

Kaynak: Sahihi Buhari, Kitab'ul Rıkâk, Fi'l Howz bâbı C.4, S.95 ve kitab'ul Fiten "macâe fi kavlillah-i Teala" babı ve Sünen-i İbni Mâce, kitab-ı Menâsık, "hutbe't-i yevminnehar" babı 5830. hadis ve: Müsned-i Ahmed, C.1, S.453 ve C.3, S.28 ve C.5,

Sahih-i Müslim'de de Hz. Resulullah'ın (s.a.a) şöyle buyurduğu kayıtlıdır:
"Kevser havuzu kıyısında, Ashâbım ve arkadaşlarımdan bazısını bana getirip gösterirler; ben hepsini birer birer tanıdıktan sonra onları alıp götürürler. O zaman ben "Allah'ım! Onlar benim Ashâbımdı" derim ve şu cevabı duyarım: "Bunların senden sonra neler ettiğini bilmezsin!..

Kaynak: Sahihi Müslim, kitab-il Fezâil, "İsbât-ı harz-ı nebiyyina" babı C.4, S.1800, 40. hadis.

BUDA SAYFALARIN MÜTTEFEKUN ALEYHDEKİ GÖRÜNÜMÜ

Bişnev
"Nalîna agirî..."
Yeni Üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #37 : 02 Aralık 2009, 15:27:52 »

Esselâmu âleyküm murtazaali üstadım. Rabbim sizden hoşnut olsun...

Sükûtumuz ilgisizlikten değil ilimsizliktendir bunu bilmenizi isterim... Mamafih müşahade edildiği üzere verdiğiniz bunca ehli sünnet kaynaklarının delilleri bile taassub ehli insanların gerçekleri görmesine kâfi gelmiyor. Hâlâ "üstadın konumu" terennümleri... Odaklandıkları tek nokta bu maalesef. Dikkatinizi celb etmiş olsa gerek, bunca delile (ayet ve hadislere) karşı muhattabınızdan yegâne bir delil yok!

Tüm bu yazışmalar ve muhattabınızın mesnetsiz söylemleri ilk mesajımı teyit niteliğinde... Bence bu dialoğu daha fazla sürdürmenin bir anlamı yok. Gaye belli... Ve maksat hasıl oldu...

Kürt-türk konusu bitti sıra şia-sünni sataşmasına geldi sanırım. Sizin bu tutumunuzla taassub ehli şialar arasında fark göremiyorum. Tıpkı mhp ile dtp arasında fark olmadığı gibi...

Evet isteğiniz üzerine yazınızı okuduk gardaş. Keşke sizde idrak ederek okusaydınız.

"Haksızlığı hak dava edinenlere karşı hak dava etmek‚ hakka haksızlıktır. "

(Said Nursi)

Fieminillah...

Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #38 : 02 Aralık 2009, 16:27:14 »

Esselâmu âleyküm murtazaali üstadım. Rabbim sizden hoşnut olsun...

Aleyküm Selam Seccad kardeşim. Allah sizlerden de razı olsun.

Dikkatinizi celb etmiş olsa gerek, bunca delile (ayet ve hadislere) karşı muhattabınızdan yegâne bir delil yok!

Ben umud ediyorum ki bana delil sunacaktır. Şu an beklemedeyim inş. Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler inş.
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #39 : 02 Aralık 2009, 16:37:51 »

değerli arkdaşlar konuları sevyeli tartışıyorsunuz eyvAllah. fakat bu mevzuları ehlisunnet ulemesı ile beraber şia ve diğer mezhepler aşamamışken sizlerin bu konuları çözmenizin imkanı yok. onun için ihtilaf getirecek, kardeşlerin arasını açacak mevzuları kapatalım ve o işi kapalı kapılar ardında tartışacak islam alimlerine bırakalım. ihtilaflar uluorta konuşulmamalı. çünkü ihtilaflar avama inerse, avam bu işi kavga ve gürültü ile halletmeye çalışır...

ateşe dokunan eli yanar misali, muhakemat kardeş gereksiz ve alakasız bir şekilde konuyu sen açtın ve  vebali'de senindir.

... ve konuyu kapatıyoruz arkdaşlar.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: