0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: sizce üstad bediüzzaman'ı en iyi kim anlar ve anlatır?  (Okunma Sayısı 388 defa)
YÜKSEKOVA
Tecrubeli üye
**

zillet bizden uzaktır

« : 05 Eylül 2008, 09:50:26 »

sizce üstad bediüzzaman'ı en iyi kim anlar ve anlatır?

gerçekten böyle bir soru ile karşılaşırsam
tereddütsüz ilk vereceğim cevap
''soğuk zindanları
pak yürekleriyle ısıtan
 yusufi medresenin
 nazlı ve güzide sakinleri olur''
diye düşünür ve öyle cevap verirdim

tabi bu benim şahsi fikrim
''ya siz?''

selama  Allah servibe evi zillet berday izzet hılgirtiy
Moderatöre Bildir   Logged

muhammed-i dava
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #1 : 05 Eylül 2008, 14:42:10 »

ben ce üstad bediüzzaman'ı en iyi anlayan ve anlatan;
o'nun risalelerini anlayarak okuyan ve uygulayan dır.çün kü onun risalelerini anlayarak okuyup hayatına aksettirebilen,o'nu rahatlıkla anlatabilir de...
bir diğer anlam da,yani onun islam davasın da yaptığı fedakarlıkları,islam uğrunda çektiği cefaları,sade ce  Allah rızası adına her şeyi göze almayı ve ödediği bedeli anlayan elbette ki medrese-i yusuf'a kalan dava erleridir...
wesselam...

Gün gelir Yusuf'un gömleğini elbet koklar,hasretin kör gözüne süreriz be canım ANNEM. Ve birgün güneş bizim için de doğar elbet,kasvetli ve sisli dağların ardından...
PaLuLu
Yeni Üye
*

Bizi Tarif Ettin ''Biz Anlamadık''

« Yanıtla #2 : 05 Ekim 2008, 19:13:16 »

Es Selamu aleykum üstad'ın manevi öğrencileri sayılıdır, bunlardan biri Muhammed şAKiR (Allah ondan razı olsun) üstad'ı en iyi anlayan ve anlatan odur, DoğruHaber Gazetesinde örneğin bu haftadaki sayıda üstad'ın 7-8 kelimelik cümlesi ile 2-3 sayfalık açılım yaptılar.Çokta Güzel ve müthi ş anlattılar 3 kişidiler sanırım bunlardan Birisi Muhammed şakir ''üstad'' Adlı kitabıda var Dua Yayıncılıktan  çıktı,''üstad'ın Hayatını Mücadelesini Eserlerini önemini'' İnzar derginde Dikkat ederseniz ilk sayfalarda Muhammed şakir 'in yazıları var ve üstad'ın Risalelerinden sözlerinden Yazıyor yani üstad'ın 1 cümlelik yazısını Aşk ile o yazıyı açıp yorumluyor (bu bazen 1 sayfa bazen 2 bazende 3) Sadece 1 cümle ile,Muhammed şakir'in yazdıklarınada dikkat edin Yazı Tamamen Türkçe olmasına rağmen herkes kavrayamıyor, Sanki üstad Gibi Yazıyor üstad Gibi Kaleme Döküyor Kısacası Muhammed şakir'e Alim ve üstad'ın Manevi öğrencilerinden en efdali diyebiliriz.üstad'ın hayatını sözlerini ''Kalpten Manevi bir şekilde'' Anlatıp Yorumluyor.Bunları göz önünde bulundurursak üstad'ı En iyi Anlayan Kavrayan anlatan şüphesiz ''Muhammed şakir'' Dir.
Allah ondan tekrar razı olsun, Yazılarını takib etmenizi isterim üstad'ın Risalelerini daha iyi anlayıp kavrarsınız, Çünkü Sanki üstad'ı Görmüş gibi üstad'ın Sözlerini En içten yorumlayıp yazıyor.Ve  Muhammed Şakir ''Medrese-i Yusuf'' -Tadır-  Medres-i Yusuf Onun mekanıdır, Üstad'ımız gibi... ''Rıdvan'' için Dualarımızı ondan esirgemeyelim.
Dua ve Muhabbettlerim ile...

İhya-yı din, ihya-yı millettir. Hayat-ı din, nur-u hayattır
dua dilencisi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2008, 05:59:06 »

bu mübarek zat-ı anlatacak kadar bilgim yok öğrenmek isterim bazı insanlar çok ağır laflar ediyor hem kızıyorum hemde doğrusunu öğrenmek çok istiyorum deniliyorki mesela"sait nursi aslında zamanında ayaklanma çıkarmış şeyh sait diyorlar inanmıyorum ama derinlerde kendimide susturamıyorum bir kaç şey okudum ama kısa ve azdı ayrıntılı okumak istiyorum belki konuya uygun bir yorum olmadı ama hoş görün ..konu çok anlamlı yüreğine sağlık kardeşim...
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #4 : 08 Ekim 2008, 11:01:23 »

Bu büyük şahsiyeti hakkıyla anlayanlar,tanıyanlar; ancak Kur'an ve sünneti anlayan ve ona ittiba edenler olabilir. Hani kürtçemizde bir söz var;" mêr mêra nasdıkê...(Adam olan adamdan anlar)"

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
dua dilencisi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : 09 Ekim 2008, 08:15:03 »

Bu büyük şahsiyeti hakkıyla anlayanlar,tanıyanlar; ancak Kur'an ve sünneti anlayan ve ona ittiba edenler olabilir. Hani kürtçemizde bir söz var;" mêr mêra nasdıkê...(Adam olan adamdan anlar)"

yorumumu yanlış anlamadınız inşAllah  Roll Eyes...(Adam olan adamdan anlar)" banamı yoksa bu söz  Embarrassed
bymusab
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #6 : 09 Ekim 2008, 13:08:22 »

Allah  razı olsun abe iş onu anlamak tek degil onu anlayıp yaşamaktan geçer medrese-i yusufta kı abeler çok güzel anlamış ve hayatında işliyor lar bunları görüyoruz
PaLuLu
Yeni Üye
*

Bizi Tarif Ettin ''Biz Anlamadık''

« Yanıtla #7 : 14 Ekim 2008, 16:34:51 »

S.a Dua Dilencisi kardeş o laf size değildir Merxas'ın Demek istediği Gerçekten Hakka Resulun'e Sünnetine Tabi olanlar anlar Oda Heralde bizde yoktur Büyük Şahıslarda olur Ancak Muhammed Şakir Gibi Mütavazi insanlarda olur, Tabi bizde anlayabiliriz dua dilencisi Saidi nursi'nin sözleri Osmanlıcadır anlamakta herkes güçlük çeker Birde sözlerini Kavrayabilmek çok zordur bir lafının içinde on laf daha vardır, Kuran ı Kerim Nasıl Şifreli ise Saidi Nursinin Sözleride öyledir Bunu çözmek herkesin işi değildir. Bunu anlatmak istedi Sanırım ama Herkeste anlayabilir tam anlayamaz kavrayamaz bunu demek istedi heralde yanılıyor olabilirim, son olarak Saidi Nursi Kalemi ile Ayaklandı Şeyh Said Kılıcı ile..

İhya-yı din, ihya-yı millettir. Hayat-ı din, nur-u hayattır
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: