0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Soru?????  (Okunma Sayısı 195 defa)
HabiR
Ziyaretçi
« : 23 Kasım 2009, 14:22:14 »

DOĞUMU İLE İLGİLİ UYDURMA HADİS

Resulullah (s.a.v)’in doğumunda kisranın sarayının sallanması ve on dört sutunun düşmesi,farisilerin bin yıldır sönmeyen ateşinin sönmesi,sava gölünün kuruması gibi harikulade olayların aslı yoktur [3]
Bu konuda İmam-ı Suyuti [4] Ebu Nuaym İsfihâni’nin Delâili Nübüvvetinden aralarında Peygamberimizin doğumuyla ilgili hadisenin de geçtiği üç uzun haberi rivayet ettikten sonra,şöyle der: “Bu haber ve bundan önceki iki haberi inkar ediyorum. Kitabımda bundan daha beğenmediğim bir şey olmadı. Bunu aktarmaktan hoşlanmadım ama Hafız Ebu Nuaym’a tâbi oldum. (çünkü olayları onun kitabından nakladiyordu.”
İbni kesir’de bu olayların mevzu olduğunu söylemiştir.
Bu olayların uydurma olduğunu söyleyen Abdulfettah Ebu Gudde rivayetlerin isnadının kopuk olduğunu söyler ve görüşünün doğruluğu için Hafız Zehebi’den bu hadis’in münker garip olduğunu rivayet eder.[5] Hadis alimleri bu lafzı genellikle uydurmalar için kullanmışlardır. Cerh ve tadil ilminin ehli olan muhaddisler bu olaylara delil teşkil edebilecek delil bulamamışlardır. Ayrıca bu tip hadiselerin vuku bulmaması Peygamberimiz (s.a.v.)’in şanından hiçbir şey eksiltmeyeceği gibi; bunlara da ihtiyacı yoktur.

YARATILMASIYLA İLGİLİ UYDURMA HADİS

Sen Olmasaydın âlemleri Yaratmazdım [6]
Hadis Ulemasından;
İmamı Abdul Fettah Ebu Gudde,Acluni,Aliyyul kari,Hac Ahmet,Kavukcu,Sagani ve Şevkani bu sözün hadis olmadığını söylerler.[7]

SÜNNETLİ DOĞDUĞU İDDİASI
Konu ile ilgili doğru olmayan bir hadis nakledilmiştir. Bu hadisi Ebu El-Ferec b. El-Cevzi “mevzuat” (uydurma hadisler)’da zikretmiştir. Bu iddia ile ilgili doğru bir hadis yoktur. Sünnetli doğmak Rasulullah’ın özgünlüklerinden değildir. Diğer insanlarda da sünnetli doğan bir çok kişi olmuştur.[8]

Ya ben bunları çok duydum ama okuduğum yazıda bunların uydurma olduğunu söylüyor, siz ne diyorsunuz?

http://www.rahmet.org/index2.php?icerik=peygamberimiz&ayrinti=28

-------------------------------------------------

[3] Masnu-Aliyyul kari-Tahkik Abdulfettah Ebu Gudde-sy18-19-20
Temyiz-Deyba’sy.70
[4] Hasaisul Kubra c1- 47,48,49’uncu sayfalarda
[5] Tarihul İslam’da Zehebi, c.1 sy.28
[6]Bu sözün iki rivayeti vardır.Birinde levlake lafzı iki kere kullanılmıştır.İkisi de uydurmadır.
Fevaid-Şevkani-sy.326-hd.no(18)
Keşfül hafa-Acluni-c.2-sy.214-hd.no(2124)
Lülü-Kavukcu-sy.154hd.no(452)
Masnu-Aliyyul kari-sy.150-hd.no(255)
Mevzuat-Aliyyul kari-sy.295-296-hd.no(385)
Münteka-Hac Ahmet-sy.609-hd no(914)
Risaletül Mevdua-Sagani-sy.7
[7] ŞAMİ
[8] A.g.e. sayfa 69
Moderatöre Bildir   Logged
Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : 07 Aralık 2009, 09:09:14 »

Habir kardeşim ne mutlu sizlere ki sorgulayabiliyor araştırabiliyorsunuz. Ama şunu belirtmek isterim ki, İslam Tarihi, Hulafa-i Raşidin dönemindeki bazı hatalar sonucu Emeviler döneminde çok enteresan bir şekilde süslenip püslenmiştir. Dolayısı ile her zaman şunu söylerim. İslam Tarihini okumak önemli değildir. Önemli olan Tarihi okuyup ardından Analiz etmektir.

En basit bir çalışma ile Sahih diye bilinen Kaynakların, Nikah bölümünü, Temizlik bölümünü, Meğazi bölümü vs. bölümleri inceleyecek olur isek Allah Resulüne ne tür yakıştırmalar yapıldığını yerinde görmüş oluruz. İnanın o yakıştırmaları her hangi birisi size yapsa rahatsız olur, vicdanınız sızlar belki...Ama Allah Resulüne alası yapılmış işte.

Bakınız, Danimarkalılar Allah Resulünün Karikatürlerini iğrenç bir şekilde çizdi. İslam alemi olarak ne yaptık. Sokaklara döküldük. Mitingler düzenledik. İsyanlar çıkardık. Hemen hemen tüm islam ülkelerinde durum aynıydı. Olması gerekende buydu. Susamaz yerimizde oturamazdık. Çünkü Hakaret edilen, karikatürü çizilen Peygamber bizim Peygamberimizdi. Ama şöyle perdenin arka tarafına bakalım. Acaba bu alçak insanlar karikatürleri nasıl çiziyor...

Ben Karikatürleri inceledim o dönemde. Örneğin bir karikatürde baktım ki, Allah Resulünün omuzlarında bir kadın var ve önündede raksçılar (Dansözler) oynuyor.Danimarkalılar bu karikatürü Sahihi Buharideki bir rivayete bakarak çizmişler.

Örneğin bir karikatürde, Allah Resulünün sakalı bir metre, etrafında sinekler vızıldaşıyor, yanınada bir tane gencecik kız...Daha doğrusu çocuk... Bu karikatür de Buharide, Temizlik bölümünde ve Nikah bölümünde bulunan iki rivayetin birleşimi ile çizilmiş...

Bu iki örnek sanırım yeterli.

Allah, Peygamberimize saldıran elleri kırsın inş. Ama önce kendi eserlerimizi incelemeli ve yeri geldiğinde bunları inkar edebilmeliyiz. İngilizce forumlarda, Ateist forumlarında genelde bu tür rivayetler öne sürülerek Allah Resulüne saldırılır. Ama ben inkar ederim. Adamlar bana, inkar ediyor olabilirsin ama en sahih kaynağınızda geçiyor diyorlar. Elden bir çare gelmiyor. Kuran ile Resulullahı anlatıyorsun ama onlar önüne bu rivayetleri sürüyor...

Ben sadece bir kaç tane rivayetin bulunduğu sayfanın scan halini örnek olarak sunmak isterim...

Bunlar sadece bir kaç örnek. Dahası ve fazlası var. Dilerseniz tarihe ve kaynaklara kısa bir dalış yapınız. Allah Resulünün ne hallere düştüğünü kendi gözlerinizle kendiniz görünüz...
Moderatöre Bildir   Logged
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: