0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: SÖYLE EY NEFİS! BAŞKA DİYECEĞİN BİR ŞEY KALDI MI?”  (Okunma Sayısı 526 defa)
HÜSEYİN
HÜSEYİN
Tecrubeli üye
**

Derin fikre sahip olanın nazarı da güzel olur...

« : 07 Ağustos 2007, 02:47:52 »

Şam yakınlarında Mute’de, hicretin sekizinci yılında, on bin kişilik İslam ordusu ile yüzbin kişilik haçlı ordusu karşı karşıya gelirler. Savaş başlamıştı ve şiddetli bir şekilde devam ediyordu.

Abdullah bin Revaha (R.A) yaralıydı, arkadaşı Cafer’in (R.A) şehid edildiğini öğrenince bulunduğu yerden ayağa kalktı, atına bindi ve tekrar çarpışmaya başladı. Dışarıdaki düşmanların yanı sıra içinde ki düşmanla da aynı anda savaş ediyordu. İçinde ki düşman bir ara ona;

“ Dön geri... Dünyayı sen mi düzelteceksin? Bak arkadaşlarının öldüğü gibi birazdan sende öleceksin. Oysa Medine’de seni ömür boyu mutlu edecek hurma bahçelerin var. Bununla birlikte seni bekleyen bir ailen var. Sana hizmet eden kölelerin var...”

Abdullah bin Revaha (R.A), içindeki düşmanı şöyle diyerek mağlup etti.

“ Eşini mi düşünüyonsun? O zaman bil ki; ben onu boşadım. Artık onu düşünemezsin. Köleler mi? Haberin olsun ben onların hepsini azat ettim. Medine’de bulunan bağ ve hurmalıklara gelince, onların hepsini Resul-ü Ekrem’e hediye ettim. SÖYLE EY NEFİS! BAŞKA DİYECEĞİN BİR ŞEY KALDI MI?”
Moderatöre Bildir   Logged

AllahIM ; SENDEN BAŞKA HİÇ BİRŞEYİ OLMAYAN BEN , SENDEN BAŞKA HERŞEYİ OLANA ACIRIM ünlem. .

Mahzûn yüreklerde hazin bir sevdadır Huseyn...
İSLAM
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2007, 02:58:31 »

ah kardeşim ah, ashabı anlamk onların tattığını attamak bambaşka değilmi, hani  tabiinden hasan basriye soruyorlar ya, sahabe nasıldı diye, o da şu cevabı veriyor, siz onları görseniz bunlar delimi dersiniz, onlar sizi görse bunlar müslüman mı der". diyor..

sahabe babmbaşkaydı, abdullah ibni revahada.. Allah c.c. onların derecelerini artısın ve cennette bizleri onlara komşu eylkesin inş..

Allah c.c. razı olsun huseyin kardeşim
mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #2 : 18 Eylül 2007, 23:33:09 »

ah kardeşim ah, ashabı anlamk onların tattığını attamak bambaşka değilmi, hani  tabiinden hasan basriye soruyorlar ya, sahabe nasıldı diye, o da şu cevabı veriyor, siz onları görseniz bunlar delimi dersiniz, onlar sizi görse bunlar müslüman mı der". diyor..

sahabe babmbaşkaydı, abdullah ibni revahada.. Allah c.c. onların derecelerini artısın ve cennette bizleri onlara komşu eylkesin inş..

Allah c.c. razı olsun huseyin kardeşim
zillet_bizden_uzaktir
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 22 Temmuz 2008, 00:19:30 »

selamun aleykum  paylasim icin  Allah  razi olsun emeginize saglik
dua dilencisi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : 22 Temmuz 2008, 01:40:58 »

selamun aleykum  paylasim icin  Allah  razi olsun emeginize saglik

ve aleyküm selam Smiley
“ Eşini mi düşünüyonsun? O zaman bil ki; ben onu boşadım. Artık onu düşünemezsin. Köleler mi? Haberin olsun ben onların hepsini azat ettim. Medine’de bulunan bağ ve hurmalıklara gelince, onların hepsini Resul-ü Ekrem’e hediye ettim. SÖYLE EY NEFİS! BAŞKA DİYECEĞİN BİR ŞEY KALDI MI?”

bu ses nefsin sesimi ? bazen o kadar mücadele veriyorsun ki içinde ki yükselen bu iki sese diyorum hanginiz hak hanginiz batılsınız ilk duyduğum ses güzellikleri ve huzuru haykırıyor sonraki ses huzur veren sesi susturmaya çalışıyor bazen malup bazende galip geliyorum sonunda ilk gelen sese sırtımı yaslıyorum ama tabi paylaşımda  geçen MELEKLERİN YOLDAŞLARI EFENDİMİZİN S.A.V. CAN KARDEŞLERİ ARKADAŞLARI gibi olmuyor onlar gibi nefsi susturamıyorum mücadeleden sonra aynen yara almış savaşcı gibi oluyorum tabiri caizse ...paylaşım çok güzel şahsen kendimi buldum içinde ellerin cennet kapıları açsın kardeşim....
Nar-ı Zehra
Üstad Üye

"Leyl-i Firak"

« Yanıtla #5 : 20 Ağustos 2008, 18:01:35 »

Paylaşımınız için Allah c.c razı olsun.

ѕözüм∂üя яαввιмє ηιşαηℓıуıм∂ıя şєнα∂єTє...

Ne mutLu Rabbinin eLindeN "ŞeHaDet beRatı"nı aLanLara ünlem
esedullah1
Yeni Üye
*

ESEDULLAH OLMAK, KAİNATA DEĞİŞİLMEZ.

« Yanıtla #6 : 18 Aralık 2008, 14:12:35 »

Paylaşımınız için Allah c.c razı olsun.

AllahA ÂBD VE ASKER OLANA HER ŞEY HİZMETKAR OLUR.
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #7 : 09 Ocak 2009, 11:43:16 »

tam bir teslimiyet.......

Allah razı olsun emeğine sağlık inş

(dualar sana filistin)
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: