0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: SÖZLERİN EN YALANI ZANDIR  (Okunma Sayısı 148 defa)
hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« : 24 Aralık 2009, 22:37:53 »

SÖZLERİN EN YALANI ZANDIR

Ebu Hureyre (r.a)'den rivayete göre, Rasulullah (s.a.s)

«Siz, zandan sakınınız! Çünkü zan, sözlerin en yalanıdır» buyurdu. ,

(Buhari-Müslim)

HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

- İslam mücadelesinin başarıya ulaşmasında, mü'minler arasındaki kardeşlik bağlarının kuvveti mutlak manada etkilidir. Her an kafirlerin fitne ve saldırılarına maruz olan mü'minler, kuvvetlerini yitirmemek, ihtilafa düşmemek zorundadır. Bu konudaki herhangi bir hata yada zayıflık mücadelenin akibetini mutlaka etkileyecektir. Bu nedenle mü'minler aralarında ihtilaf yada anlaşmazlığa sebep olan her şeyi terketmek zorundadırlar. İşte zan ve zanna dayanılarak verilen hükümler de bu kapsamdadır. Zan, kesin bir delile dayandırılmadan hissedilen duygular, akla gelen düşünceler ve yapılan amellerdir. Bu fiillerin kesin bir delile dayandırılmamış olması, o konudaki bilgiye de şüphe düşürür. Şüpheler üzerine bina edilen amel ve ilişkiler ise her an ihtilafa ve çarpıklıklara sebep olabilir. İşte, yüce İslam dini kardeşlik müessesesini temelden sarsan bu çirkin olayı kesinlikle yasaklayıp, mü'minlere kardeşleri hakkında daima hayır ve iyilik düşünmeyi tavsiye ederek şeytan yandaşlarından gelebilecek muhtemel bir saldırıya karşı onları kuvvetli ve sağlam kılıyor.

Mücadelem İslam

"Düşmanlarım bana ne yapabilirler ki; ben cennetimi ve gülistanımı yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem sürekli benimle birliktedir; benden bir an olsun ayrılmaz. Benim hapsedilmem halvet, öldürülmem şehadet, sürgün edilmemse seyahattir."

[Şeyhû'l İslâm İbn Teymiyye]
Moderatöre Bildir   Logged

YA BÜTÜNÜYLE ÜSTÜNLÜK VE ŞEREF YÜCE OLAN AllahA KULLUK.. YADA TAMAMİYLA ALÇAKLIK VE MAHKÛMİYET OLAN AllahIN KULLARINA KULLUK ..DİLEYEN DİLEDİĞİNİ SEÇSİN..
"Mahvolan açık bir delilden dolayı mahvolsun kabul edende açık bir delilden dolayı kabul etsin"(Enfal: 42)
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2009, 08:53:54 »

Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Tecessüs etmeyin (birbirinizin gizli yönlerini araştırmayın). Kiminiz kiminizin gıybetini yapmasın (arkasından çekiştirmesin.) Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeyi sever mi? İşte, bundan tiksindiniz. Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, tevbeleri kabul edendir, çok esirgeyendir. hucurat/12

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
SidaR
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2009, 13:53:20 »

RABBİM bizleri zandan korusun inşAllah.
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: