0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: SUİKASTLER: Ka'b b. El-Eşref in Öldürülmesi  (Okunma Sayısı 218 defa)
hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« : 28 Ekim 2009, 22:48:42 »

SUİKASTLER

Ka'b b. El-Eşref in Öldürülmesi

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem ashabına şöyle dedi:

"Ka'b b. Eşrefi kim öldürür? Çünkü o Allah'a ve Rasûlüne eziyet etmiştir."

Muhammed b. Mesleme:

"Ya RasûlAllah! İster misin onu ben öldüreyim?" dedi.

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem:

"Evet isterim" dedi.

İbn-i Mesleme:

"Öyle ise (Ka'b'ın hakkınızda hoşlanacağı) bir şey söylememe izin verir misiniz?" dedi.

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem:

"Ne istersen söyle" dedi.

Bunun üzerine Muhammed b. Mesleme Ka'b'a (Ebu Naile ile birlikte) gitti ve:

"Şu kişi (yani Muhammed) bizden sadaka istedi ve bizi güç duruma soktu. Ben de ödünç bir şey almak için sana geldim" dedi.

Ka'b da İbn-i Mesleme'nin söylediği şeyi tasdik ederek:

"Muhakkak o, sizin utancınızı daha da arttıracaktır" diye ekledi.

Muhammed b. Mesleme:

"Ne yapalım, bir kere uymuş bulunduk. Onu derhal bırakmak istemiyoruz. Onun durumu sona erinceye kadar bekleyecek ve halinin ne olacağına bakacağız. Şimdi biz, senin bir vesk veya iki vesk ödünç hurma vermeni istiyoruz" dedi. (Buhari - Müslim)

Ebu Naile de şöyle dedi:

"Bu adamın (Muhammed'in) bizim yanımıza gelmesi başımıza bir bela oldu. Onun yüzünden araplar bize düşman oldular ve bir tek yaydan bize hücum ettiler, yollarımızı kestiler. Ailelerimiz dağıldı, güçlüğe düştük."

Kab dedi ki:

"Ben Eşrefin oğluyum. VAllahi ey İbn-i Mesleme! Ben sana daha önce söylemiştim, dediğim oluyor." (Siyeri İbn-i Hişam)

Bunun üzerine Ka'b:

"Anlaşıldı. Siz bana rehin veriniz" dedi.

İbn-i Mesleme ve arkadaşları:

"Rehin olarak ne istersin?" diye sordular. Ka'b:

"Kadınlarınızı" dedi. Onlar:

"Kadınlarımızı sana nasıl rehin edebiliriz? Bugün sen arabın en yakışıklı kişisisin" dediler. Ka'b:

"Öyleyse oğullarınızı rehin veriniz" dedi. Onlar:

"Oğullarımızı nasıl rehin veririz?"

Sonra onlardan biri hakkında:

"Bir, iki deve hurmaya rehin oldu" diye söylenir ki bu bizim için bir utançtır. Ama biz sana silahımızı, zırhımızı rehin olarak verelim" dediler.

Ka'b kabul ederek, kendisine gelmesi için İbn-i Mesleme'ye zaman belirledi. (Buhari - Müslim)

Bunun üzerine Ebu Naile (ile Muhammed b. Meslem'e) arkadaşlarına dönüp durumu haber verdi ve silahlarını alıp onun yanında toplanmalarını emretti. Onlar önce Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'in yanında toplandılar.

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem onlarla birlikte Bakiül Garkad'a kadar yürüdü. Sonra onları gönderdi ve şöyle dedi:

"Allah'ın ismi ile gidiniz. Ey Allah'ım! Onlara yardım et." (Siyeri İbn-i Hişam)

İbn-i Mesleme bir gece Ka'b'a geldi. Dışarıdan seslendi. Yanında Ka'b'ın süt kardeşi Ebu Naile vardı. Ka'b bunları kale içine davet etti ve misafirlerini karşılamak için indi. Karısı Ka'b'a:

"Bu saatte nereye gidiyorsun?" diye itiraz elti ise de Ka'b:

"Bu seslenen Muhammed b. Mesleme ile süt kardeşim Ebu Naile'dir" diye karşılık verdi. Kadın:

"Emin ol, bir ses işittim ki ondan sanki kan damlıyor" dedi. Ka'b:

"O Muhammed b. Mesleme ile benim süt kardeşim Ebu Naile'dir. Hem cesur olan bir genç geceleyin kılıç darbesine çağrılsa bile o çağrıya muhakkak uyar" dedi ve onların yanına indi.

Muhammed b. Mesleme kendisiyle beraber iki kişiyi de kaleye soktu. (Bir rivayete göre de bunlar: Ebu Abs b. Cebr, Haris b. Evs, Abbad b. Bişr olmak üzere üç kişidir.)

Muhammed b. Mesleme arkadaşlarına şöyle dedi:

"Ka'b'ın yanına gelince ben onun başını tutup saçını koklarım. Siz, onun başını sıkıca tutup yakaladığımı gördüğünüzde hemen kılıçlarınızı çekip Ka'b'ı öldürünüz" demişti, (İbn-i Mesleme'nin arkadaşlarına: "Kab'ın başını size de koklatırım" dediği de rivayet edilmiştir.)

Ka'b b. Eşref üzerinde pahalı elbiseler olduğu halde etrafa güzel kokular saçarak misafirlerinin yanına indi. (Buhari - Müslim)

Sonra Ebu Naile şöyle dedi:

"Ey İbn-i Eşref! Şib'i Acuz'u (Medine'nin dış tarafını) bizimle gezmek istemez misin? Bu gecemizin kalan kısmını orada konuşarak geçirelim." Ka'b:

"Nasıl isterseniz?" dedi.

Bunun üzerine yola çıkıp gezmek için bir müddet yürüdüler. (Siyeri İbn-i Hişam)

(Bu gezintileri esnasında) Muhammed b. Mesleme:

"Bunun gibi güzel koku duymadım" diyerek Ka'b'a yaklaştı. Ka'b:

"Arab'ın en soylu ve en güzel kokulu kadınları sinemde yaşıyor" dedi.

İbn-i Mesleme:

"Saçlarını koklamama izin verir misin?" dedi. Ka'b:

"Evet veririm" dedi.

İbn-i Mesleme kendisi koklayıp arkadaşlarına da koklattıktan sonra Ka'b'a:

"Bana bir daha koklamam için izin verir misin?" dedi. Ka'b:

"Evet" dedi. Bu defa İbn-i Meslem'e Ka'b'ın başını sıkıca yakalayıp arkadaşlarına:

"Haydi kılıçlarınızla vurup öldürünüz" dedi. (Buhari - Müslim)

Onlar ona kılıç darbelerini ard arda indirdiler ama bir kar sağlayamadılar.

Muhammed b. Mesleme dedi ki:

"Kılıçlarımızla onu öldüremediğimizi görünce kılıcımdaki bir bıçağı hatırladım ve onu aldım. Bu sırada Allah düşmanı öyle bir bağırdı ki etrafımızda ateşin yakılmadığı hiçbir kale kalmadı. Derhal bıçağımı onun kasığı ile göbeği arasına saplayıp onun üzerine yüklendim ve nihayet bıçak onun kasığına ulaşınca Allah düşmanı yere düştü. Bu saldırı sırasında Haris b. Evs de bizim kılıçlarımızdan birisinin ona isabet etmesi sonucunda başından veya ayağından yaralanmıştı.

Biz yola çıkıp Beni Ümeyye b. Zeyd üzerinden yürüdük. Beni Kureyza ve Buaz üzerinden geçerek nihayet Ureyz (Medine'nin vadisi) harresine ulaştık. Arkadaşımız Haris b. Evs kan kaybetmesi sebebiyle bizim yanımıza gelmekte gecikti. Biz onu bir süre bekledik. Sonra bizim izimizi takib ederek yanımıza geldi. Biz onu yüklenerek gecenin sonunda Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'e götürdük.

Rasûlullah o sırada henüz uyumamış namaz kılıyordu. Ona selam verdik. O da bizim yanımıza çıktı. Biz ona Allah düşmanının öldürüldüğünü haber verdik. (Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem da Allah'a hamd etti ve) arkadaşlarımızın yaraları üzerine tükrüğünü sürüp döndü. Biz de evimize döndük. Sabah olunca yahudiler Allah düşmanına yaptığımız şeyden dolayı korkmuş ve orada bulunan her bir yahudi kendi hayatından endişe etmeye başlamıştı. (Siyeri İbn-i Hişam)
Moderatöre Bildir   Logged

YA BÜTÜNÜYLE ÜSTÜNLÜK VE ŞEREF YÜCE OLAN AllahA KULLUK.. YADA TAMAMİYLA ALÇAKLIK VE MAHKÛMİYET OLAN AllahIN KULLARINA KULLUK ..DİLEYEN DİLEDİĞİNİ SEÇSİN..
"Mahvolan açık bir delilden dolayı mahvolsun kabul edende açık bir delilden dolayı kabul etsin"(Enfal: 42)
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: