0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Suriye'den Türkçe pankart  (Okunma Sayısı 472 defa)
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« : 22 Haziran 2011, 14:34:28 »

Suriye'de Esad karşıtı protestolar devam ederken; baskı altındaki halk Türkiye halkından yardım istiyor
21/06/2011 - 20:39
Suriye'de Beşar Esad karşıtı gösteriler devam ediyor. Baas rejimi gösterileri kanlı bir şekilde bastırırken, Esad'ın baskılarına maruz kalan halk Türkiye'deki kardeşlerinden yardım istiyor.

İnternet sitelerine düşen videolarda Suriye halkının gösterileri yayınlanıyor. Gösterilerde açılan pankartlar ise dikkat çekiyor.

Bugün Şam'da Esad karşıtı gösteri düzenleyen halktan birinin açtığı Türkçe pankartta, 'Türk kardeşlerimiz neredesiniz?, Kadınlarımıza tecavüz ediliyor, dinimizle savaşıyorlar, çocuklarımızı öldürüyorlar' deniliyor.

Moderatöre Bildir   Logged

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #1 : 22 Haziran 2011, 14:52:00 »

Suriyede oyun içinde oyun var. Bir tarafta esad zalimi diğer tarafta muhalifler. Muhaliflerin çokta masum olduklarını salt zulme isyan ettiklerini söylemek biraz zor. Evet zulüm vardır suriyede bu tartışılmaz ama muhaliflerin israil bağlantılarıda su götürmez bir gerçek.

(dualar sana filistin)
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #2 : 22 Haziran 2011, 15:01:55 »

Kurunun yanında yaş'ı ayıklamakta fayda var..ortada bir zülüm var ve bu gereçeği görmek için kılavuz istemez...

_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #3 : 22 Haziran 2011, 15:06:05 »

Kurunun yanında yaş'ı ayıklamakta fayda var..ortada bir zülüm var ve bu gereçeği görmek için kılavuz istemez...
Evet zulüm vardır peki bu zalim gitse yerine gelecek kim? daha zalim birinin gelmeyeceğinden eminmiyiz? asla suriye yönetiminden taraf değilim. Hamada binlerce mü'minin katilidirler. Unutmamak gerekir ki demokrasi denen sihirli kelimeyi kullananların ırakı afganistanı ne hale getirdiğini bir görelim. Keşke kıyama kalkanlar islami hassasiyeti olan mü'minlerin kontrolunde olsa idi ama öyle değil.

(dualar sana filistin)
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #4 : 22 Haziran 2011, 15:16:06 »

İnşaAllah burada dünya müslümanlarının, dinlerine ve namuslarına saldırıldığını söyleyen mazlumları iyi teşhis edebilmeleri  ve bu samimi müslümanların ne istediklerini anlayabilmeleri ve yardım çağrılarına kulak vermeleridir..

tevhide hicret
Yeni Üye
*

http://www.tevhidehicretfm.tr.gg/

« Yanıtla #5 : 24 Haziran 2011, 12:18:52 »

esselamu aleykum  . BENİM 22 YAŞINDA BİR OĞLUM VAR  BEN BU MAHDÜR MÜSLÜMAN KİZLARİMİZDAN BİRİ İLE OĞLUMU EVLENDİRMEK İSTİYORUM.. Allah İÇİN ..BU KONUDA  TÜM KARDEŞLERİMİZİN  ANNELERİN VE EŞLERİN DUYARLİ OLMALARI GERİKİYOR . HZ MUHAMMED (S.A) HAYATİNİ ÖRNEK ALMALİYİZ .BUDA BİZİM CİHADIMIZ OLUR İNŞAAllah...SELAM VU DUA İLE...

http://www.tevhidehicretfm.tr.gg/ RADYOMUZUN Link'i      .Tevhidi çizgide ezgi, marş, şiir ,ve sohbetler ile yayındayız ..
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #6 : 24 Haziran 2011, 12:24:30 »

'Tecavüze uğrayan kızlarla evleneceğiz'
Suriyeli bazı gençler, Suriye rejimi tarafından tecavüze uğrayan genç kızlarla evlenme kararı aldı. Gençler, ülkelerinde sadece rejimi değil daha birçok yersiz adeti de değiştireceklerini söyledi.

Suriye’de son aylarda görülen şiddet olaylarına meydan okumak için Türkiye sınırındaki Hirbetu’l Cevz köyünden Suriyeli gençler hiç görmedikleri kızlarla evlenmeye karar verdi. Suriye’den kaçışların artmasıyla beraber, emniyet güçleri ve Şebiha tarafından halka uygulanan zulmün boyutlarına gün yüzüne çıkmaya başladı. Suriyeli gençlerin anlattıklarına göre dört genç kız kardeş Şebiha güçleri tarafından tecavüze uğradı. Şu an Türkiye’de bir hastanede olan kızların isimleri ailelerinin adı kirlenmesin diye açıklanmıyor. Suriye’deki geleneklere göre tecavüze uğrayan kızlar aileleri tarafından öldürülüyor ya da öldürülmekten kurtulsa da kimse kendileriyle evlenmiyordu. Suriyeli gençler bu kızlarla evlenerek dini hiçbir dayanağı olmayan bu yersiz adetleri de yıkmaya karar verdi.

Suriye’de dört kız kardeşin hükümete bağlı Şebiha güçleri tarafından tecavüze uğradığı açıklandı. Emniyet güçlerinin bastığı Cisr Eş-Şugur’dan 32 yaşındaki fırıncı İbrahim Kayis şöyle dedi: ‘Bunu duyduğumuzda deliye döndük.’

Suriye’deki adetler üzere tecavüze uğrayan kızlar –namus temizleme iddiasıyla- aileleri tarafından öldürülür. Aileleri bu kızlara yaşama izni verse bile kimse kendileriyle evlenme talebinde bulunmaz. Kayis sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Oturduk ve şöyle dedik. Biz bunu değiştirmek istiyoruz! Bizim istediğimiz sadece Suriye’de rejimi değil aynı zamanda bu türden şeyleri de değiştirmek. Bu nedenle herkesin önünde bu kızlarla evleneceğiz.’

Şu an Türkiye’deler

Kayis’in ifadelerine göre bahsi geçen dört kız kardeş şu anda Türkiye’de bir hastanede bulunuyor. Kız kardeşlerin tam olarak nerede oldukları gibi hikayelerinin ne kadar doğru olup olmadığı da tam olarak bilinemiyor. Çünkü aileler ayıplanmasın diye kız kardeşlerin kimlikleri açıklanmıyor. Aynı şekilde Türkiyeli yetkililer de Suriye’den kaçıp topraklarına sığınan binlerce Suriyeli’nin isimlerini açıklamıyor.

Cisr Eş-Şugur’dan olup Hirbetu’l Cevz’de bir dükkan açan Eczacı Muhammed El-Muri bu bayanlarla evlenme teklifini ilk ortaya atan isim oldu. El-Muri aklına bu fikrin gelmesiyle 15 şahsın aynı anda bu kızlarla evlenmek için gönüllü olduğuna sonra bu sayının dörtle sınırlandığına dikkat çekti.

Tecavüze uğrayan kızlarla evlenmeye aday olan gençler şöyle dedi: ‘Gerek tecavüz eylemleri gerek de kadınlara uygulanan başka türden saldırılar, muhalefetin itibarını sarsmaya çalışan hükümet ve müttefikleri tarafından uygulanan şiddetin tırmanışta olduğuna işaret etmektedir.’

Kayis hükümetin karalama kampanyasına istinaden şöyle konuştu: ‘Önce mezhepçi dediler, sonra suç çeteleri… Bunlar başarılı olamayınca da üçüncü adım olarak şerefimize saldırmaya başladılar.’

Kadınlar haysiyet ve itibarımızdır

Cisr Eş-Şugur’da göstericilere karşı kampanya başlatıldığında ordu kadınların uyuduğu evlerin kapılarını kırma taktiğine başvurdu. Bu taktik birçok Suriyeli tarafından direk şereflerine saldırı olarak kabul edilmektedir. Tecavüze uğrayan genç kızlarla evlenme girişimine gönüllü olarak katılanlardan 25 yaşındaki mekanik mühendisi Mus’an El-Cani de şöyle dedi: ‘Haysiyet ve itibar biz Suriyeliler için en önemli şeydir. Kadınlar da haysiyet ve itibarımızın önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Rejim de bunu bildiği için bilerek böyle yapıyor.

El-Muri ve Kayis geleceğe ilişkin emellerini de dile getirdikten sonra El-Muri son olarak şöyle dedi: ‘Suriye devrimi başarı ile sonuçlandığında görevimi yerine getirmiş olacağım. Arkadaşlarımdan birçoğunu, amcaoğullarımı kaybettim. Suriye’de kalmak benim için çok zor olacak.’

Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #7 : 24 Haziran 2011, 12:29:06 »

esselamu aleykum  . BENİM 22 YAŞINDA BİR OĞLUM VAR  BEN BU MAHDÜR MÜSLÜMAN KİZLARİMİZDAN BİRİ İLE OĞLUMU EVLENDİRMEK İSTİYORUM.. Allah İÇİN ..BU KONUDA  TÜM KARDEŞLERİMİZİN  ANNELERİN VE EŞLERİN DUYARLİ OLMALARI GERİKİYOR . HZ MUHAMMED (S.A) HAYATİNİ ÖRNEK ALMALİYİZ .BUDA BİZİM CİHADIMIZ OLUR İNŞAAllah...SELAM VU DUA İLE...

Ve aleyküm selam ve Rahmetullah ablam ,formumuza hosgelmissiniz...Sizin gibi bu konulara hassas olan kardeslerimizin ve annelerimizin sayısı azaldı ancak sizin bu  temenniniz bizi yeniden ümitvar olmaya sevketti ve gözlerimiz dolu dolu oldu..Ya Rabbi şahit ol,  bizim asrımızdada Nebinin hakikat yolunu sürdürmek isteyen mümineler var... Bekar  yada Çok evlilik isteyen kardeslerede buradan duyrulur galiba şartlar oluşmaya başladi ...

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: