0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: tekoşin abi yine dua isteyebilirmiyim..  (Okunma Sayısı 352 defa)
arzu..
Usta Üye

« : 29 Ağustos 2009, 16:48:46 »

selamün aleyküm ben uzun süredir bunalımdayım herseyi  dert etmekten yine hasta oldum benim sıkıntılarım için bana dua edermisiniz
Moderatöre Bildir   Logged

kuranehli
Üstad Üye

"Ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar"

« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2009, 16:58:24 »

Sıkıntılı Anlarda Okunacak Dua

İnsan, maruz kaldığı sıkıntılı takdirlere nefsinin isyan etmeyip itaat etmesi için duâ etmeli, hakkında hayırlısını dilemelidir. Peygamberimiz (sav) böyle sıkıntı içinde kalan kimseye duâ tavsiye buyurmuştur. Onu okumalı, Allah'a teslim olmalıyız. Duâ şöyledir:

"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu."

"Allah'ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. Allah'ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te'hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te'hirini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla."

¥üяєğiм∂є вiя  нicrαn yαrαsı vαя...ünlem
seriyye
Üstad Üye

Allaha teslim olan eşyayı teslim alır.

« Yanıtla #2 : 29 Ağustos 2009, 17:21:13 »

ölecek kadar bunalımda mısın?şehsını tenzih ederim.şeytan ve yardımcıları işte bunalım durumu onlar için iskender kebabı.mümkün mertebe istiğfar,salavat,yemeğe dikkat,temizliğe dikkat edersek inşaAllah hep beraber kurtuluruz bu sıkıntılardan.

yerde ve gökteki şerlerden Allah a sığınalım.

_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #3 : 29 Ağustos 2009, 21:17:44 »

Allah yardımcınız olsun unutmayın ki  "kadere inananın kederi az olur" sıkıntınız ne olduğun avakıf deiliz her ne ise tez zamanda kurtulursunuz sıkıntılarınızdan hakkınızda hayırlı hükümler versin şafii olan RABİM..

(dualar sana filistin)
hamne
Usta Üye

« Yanıtla #4 : 29 Ağustos 2009, 22:31:19 »

bunalım Lips Sealed
bu kavram bize terss...Aman..dikkat!....
Aleyhillane boş durmuyor...müteyakkuz olalım müteyakkuz kalalım....maddi manevi dua....Arzuya ve bize inşirah Rabbim...

''Ne mutlu Hanne gibi adayanlara ünlem
Ne mutlu Meryem gibi adananlara ünlem
Ne mutlu Zekeriya (a.s) gibi bahçıvanlara ünlem
Ne mutlu Yahya ve İsa (a.s) gibi (manevi kurban) kurbanlara ünlem''
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #5 : 30 Ağustos 2009, 09:39:01 »

Arzu kardeş 'bunalım' kelimesini yalnış kullanmış olabilir Smiley

hani birine, bir şeye kızmıştır da öyle demiştir. yoksa imanlı bir müminin hayatında bunalımdan söz etmek, sözkonusu bile değilken...

Allah size acil şifalar versin. 'bunalımdan' uzak bir hayat nasip etsin.

*gerçi duayı tekoşin abin'den istemişsin, sana kıyak geçtik de bizde sana dua edelim dedik  Smiley

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
arzu..
Usta Üye

« Yanıtla #6 : 30 Ağustos 2009, 12:58:09 »

artık bunalım yok  ben bunalımdan cıktım  Embarrassedartık stres sıkıntı keder dert tasa yok
yoksa imanlı bi insan bunalımda olmaz herdaim sükür halinde olması gerekir Embarrassed
benim sadece biraz sinirlerim bozulmustu ama anladımki hiçbi insan için üzülmeye degmez
vuslat abi bu arada  Allah hepinizden razı olsun ben öylesine tekoşin abinin adını verdim siz hepiniz abimiz ablamız sayılırsınız

hamne
Usta Üye

« Yanıtla #7 : 30 Ağustos 2009, 15:50:18 »

artık stres sıkıntı keder dert tasa yok
Allah bizi dinini dert edinenlerden eylesin inş..nebi aleyhisselemın hüznüne bürünmeyi nasip etsin....

''Ne mutlu Hanne gibi adayanlara ünlem
Ne mutlu Meryem gibi adananlara ünlem
Ne mutlu Zekeriya (a.s) gibi bahçıvanlara ünlem
Ne mutlu Yahya ve İsa (a.s) gibi (manevi kurban) kurbanlara ünlem''
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #8 : 08 Eylül 2009, 15:18:19 »

Allah yar ve yardımcın olsun  Smiley
Kanaatimce bunalıma girmenin hiçbir zararı yokyeterki sizi Allah'ın hoşnutsuzluğuna götürmesin... sıkıntılar, sizi bunaltmayacaksa bu sıkıntıların ne anlamı kalacak...

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: