0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3 ... 5 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: TEKOŞİN NE DEMEK? Tekoşin nedir? Tekoşinin anlamı  (Okunma Sayısı 7879 defa)
seriyye
Üstad Üye

Allaha teslim olan eşyayı teslim alır.

« : 24 Temmuz 2009, 19:44:28 »

tekoşin ne demek,bu isim islamla bağdaşan yönü nedir.aydınlatırsanız sevinirim
Moderatöre Bildir   Logged

têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #1 : 24 Temmuz 2009, 19:49:34 »

Abi têkoşîn kürtçe bir kelime olup anlamı 'mücadele' dir. İslamla bağdaşma yönüne gelince; anlamca kötü birşey ifade etmiyorsa islami açıdanda bir beis yoktur...

seriyye
Üstad Üye

« Yanıtla #2 : 24 Temmuz 2009, 19:56:17 »

bildiğim kadarıyla bu isim sadece sol eğilimli kişiler kullanıyorlar.hakkınızı helal edin,amacım islam camiasına halel gelmemesidir.ayrıca nickler islami olunca daha güzel olur kanaatindeyim.
              sizi üzdüysem beni bağışlayın.

têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #3 : 24 Temmuz 2009, 20:12:57 »

bildiğim kadarıyla bu isim sadece sol eğilimli kişiler kullanıyorlar.hakkınızı helal edin,amacım islam camiasına halel gelmemesidir.ayrıca nickler islami olunca daha güzel olur kanaatindeyim.
              sizi üzdüysem beni bağışlayın.
Yok abi hiç üzülmedim;bilakis sevindim ki, bu vesileyle bir konuya açıklık getirelim islami isimler hakkında.şöyle ki;
İslami isim deyince aklımıza ne geliyor? Ebubekir, Hamza, ömer... mi? Bunlar islami isim mi? Bunlara islami isim derseniz yanılmış olursunuz? zira verdiğm isimlerin sahipleri hemen hemen Resulullah ile aynı yaşta... Peki islam Allah resulüne ne zaman geldi? Kırk yaşında geldi.O halde bu isimler islamdan önce arapların kullandıkları isimlerdir.İslamla gelen isimler değildir. Her millet gayri islami olamayan kendi dil ve kültürlerine ait isimleri kullanabilirler.Bunda islamca hiçbir beis yoktur.Yeter ki anlam olarak kötü bir şey ifade etmesin...Asrı saadette Resulullah'ın bazı kimselerin isimlerini değiştirdiğini biliyoruz.Mesela 'Abduluzza yı(Uzzanın  Kulu) anlamına geldiği için değiştirmiştir...
Hasılı; Anlam olarak kötü mana içermeyen isimler kullanılabilir...têkoşîn'de mücadele anlamına gelir ve biz bunu islami anlamda kullanırız.Bu isim bir dile ait ve birilerine münhasır kılınamaz...Başkalarının başka maksatlarla bu ismi kullanması isme zarar getirmez. Mesela siz su ile beslenir abdest alırsınız, başkası o su ile birilerini suda boğma fiiliyle kötülük yapar.şimdi siz kalkıp falanca adam su ile adam boğdu, katl işledi bu yüzden su kötüdür diyemezsiniz değil mi?  Smiley  

seriyye
Üstad Üye

« Yanıtla #4 : 24 Temmuz 2009, 20:22:05 »

hayır keko ben sadece onları taklit veya onlara yakın ifade olduğunu belirttim,
kendi nickim mesela isim değil evet mücadele adıdır,
sizin nickinizi 39 yıl dır islam camiası ve literatüründe ilk kez siz siteye gelince gördüm
saidi kürdinin hayatında öyle bir kavram duymadım,
şeyh said r.a. mücadelesinde görmedim
 belki ben eksik bakmışım,ama görmedim.mesela bu gün pkk heval der,bizler ise kardeş deriz,acaba anlatabildimmi?belki de kürt grameri bilgim az olabilir.
  kastım yoktur,belki araştırılıp yeni bilgilere vakıf oluruz.
                     hakkını helal et kardeş.

têkoşîn
Site Yöneticisi

« Yanıtla #5 : 24 Temmuz 2009, 20:24:23 »

Asimile olduğumuz için bilmememiz normaldir...  Smiley

seriyye
Üstad Üye

« Yanıtla #6 : 24 Temmuz 2009, 20:33:20 »

Allaha hamdolsun olmadım.sadece kürt dilini ilkgünkü gibi konuşurum.kürt milliyetçiliğini yapan kişiler bile konuşması yarısı türkçedir.yani asimile değil sorun bence.demek istediğim belkide o insanların ağız değişmesidir.

têkoşîn
Site Yöneticisi

« Yanıtla #7 : 24 Temmuz 2009, 20:39:00 »

Abi bence çocuk falan olursa tekoşin bırak ismini çok güzel bir isim hem manasıda çok güzel...  Smiley

seriyye
Üstad Üye

« Yanıtla #8 : 24 Temmuz 2009, 20:41:18 »

ellerinden öper keko
ümmü gülsüm
sümeyye
eslemnur
Muhammed Enes
sena          

têkoşîn
Site Yöneticisi

« Yanıtla #9 : 24 Temmuz 2009, 20:43:38 »

Rabbim onları salih ve salihalar yapsın ve onları islami tekoşin içinde hizmet ehli kılsın...
5.si tekoşin olsun abi kırma bizi

Sayfa: [1] 2 3 ... 5 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: