0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: tık tık tık hazırlan gidiyoruz....  (Okunma Sayısı 296 defa)
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« : 03 Ekim 2009, 20:56:33 »

Moderatöre Bildir   Logged

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #1 : 03 Ekim 2009, 21:35:14 »

Bu gelen "hazırlan gidiyoruz" dermi ki?

Keşke dese ve hazırlanmamıza izin verse... Ama demez...

_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #2 : 03 Ekim 2009, 21:44:31 »

Bu gelen "hazırlan gidiyoruz" dermi ki?

Keşke dese ve hazırlanmamıza izin verse... Ama demez...

bence der komşumuz öldüğünde bak hazırlan sıra sana gelecek der hergün onlarca trafik kazası haberi alırız sıranı bekle der en önemlisi uyuruz uyandığımızda bak bugünde yırttın ölümden uyandın yarın uyanamayabilirsin der derde der biz farkına varsak ah ölümsüz olmadığımıza inandığımız gibi birde iman edebilsek...

Allah razı olsun güzel bi paylaşım abe ellerine sağlık inş...

(dualar sana filistin)
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #3 : 04 Ekim 2009, 09:50:04 »

her nefes aldığımızda, alacağımız bir sonraki nefes için de ''tık, tık, tık'' der.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
MANSUR21
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : 04 Ekim 2009, 10:31:45 »

Allah RAZI OLSUN KARDEŞİM
Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #5 : 04 Ekim 2009, 12:08:26 »

Ölüm elbette her ahval ile "geliyorum" der. Fakat Azrail a.s " geliyorum hazırlan" demez. Gelişini ertelemez. Gelmek için müsade istemez. O bir tek Habibullah s.a.a dan içeri girmek için izin istemişti.

Evet, aldığımız her nefes bizi yaşama değil, ölüme götürür.  Bir kitapta okumuştum. Diyordu ki;

Ölüm otlamakta olan bir sürünün içine bir kurdun dalması, koyunlardan birini alıp götürmesi gibidir. Kurd sürüye varınca koyunlar telaşa kapılır. Korkar... Sonra kurt içlerinden birini alıp götürdüğünde ve oradan uzaklaştığında sürü o ürkütücü hadiseyi unutur ve otlanmaya devam eder...

Ölüm "hazırlan" der, fakat ecel geldiğinde tevbe kapıları kapatılır.

Yâ İlahenâ! bizleri, son nefesini tevhid ehli olarak verenlerden, ve amel defteri sağ tarafından verilenlerden eyle.

Rabbenâ âtina fid'dünyâ haseneten ve fil'âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr.

_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #6 : 04 Ekim 2009, 16:40:39 »

ma hiç birimizin babasının oğlu deil ki azrail bi kaç gün önceden haber versin şahsen tabi Smiley..

fakat azrail hz ibrahimin canını almaya geldiğinde, hz ibrahim azraile dost dostun canını alırmı der. bunu duyan azrail Allah a sorayım der. geri döndüğünde Allah' u teala dost dosta kavuşmak istemezmi ? buyurdu dedi hz ibrahim o zaman çabuk gel ruhumu al canımı cananıma kavuştur der demek bazıları azraile de kafa tutimiş Smiley tabiki espri idi öle olmak için ibrahim gibi dost olmak lazım ateşi serinletecek bir akide sahibi olmamız lazım...

(dualar sana filistin)
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: