0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Üstad Bediuzzeman; Nebiler Yurdunun Sürgün Evladı!  (Okunma Sayısı 935 defa)
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #10 : 01 Ekim 2009, 20:24:19 »

iyide doğru haber  özlem ajabs muztaz-af der çizgileri islamdır islamın dışında bişi yok onlarda reklamlarının yapılmasından daha doğal ne olabilir ki
Moderatöre Bildir   Logged

(dualar sana filistin)
kerwan
Yeni Üye
*

« Yanıtla #11 : 01 Ekim 2009, 20:24:56 »

s.a kurdislam seni sonuna kadar destekliyorum bir mustazaf der gönüllüsü olarak burdaki bası arkadaşlar yazılarımızı gönülbağımızı carpıtıyorlar bende kürdislam gibi düşünüyorum cigerxwini bende benimsemiyorum ama kaç güzel şiir helbesteleri vardır bunları okuyor yada seviyoruz cegerxwini sevdiğimiz anlamına gelmez bizim tek amacımız mazlumların yanında olup islamı yükseltmemiz gerek
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #12 : 01 Ekim 2009, 20:50:49 »

eyer ki bir sitede azadiya velatmıdır ne zıkkımdır onun reklamı veriliyorsa ve bu azadiya velatı çıkaranlar mürted ise varsın baştan sona kadar kürt olsun Allah onları marksla leninle haşretsin onları sevenleride çünkü kişi sevdiğiyle beraber haşr olur.. susayı kana bulayan yüzler ce müslümanı yetim bırakıp şehit edenlerin reklamını yapan bir site ve sizde bize tavsiye ediyorsunuz bu siteyi. söylenecek tek kelime yok. kürtlük adına her şey mübahsa kimse kusura bakmasın biz o elbiseyi indirdik doğru haber özlem jans vesaire nın reklamını yapıyormuşuz.. evet varmı islama aykırı bi şey bunların sitelerinde? islami ise reklamı yapılır ama gayri islamilik var ise babamızın oğlunun çıkardığı bi dergi yada site olsa bile yerimiz yok ona.

(dualar sana filistin)
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #13 : 01 Ekim 2009, 22:17:39 »

Allahu Ekber, yav arkadaşım ne kürt olarak aynı amaca yönelmişiz, ne müslüman olarak aynı safta gürünüyoruz. bu ne yaman çelişkidir...

kardeşim artık bu tartışmalara bir son vermeliyiz. herkes bu paylaşımlardan gerekli dersi çıkarmıştır. artık gerisi laf kalabalığı olur. şu saate kadar kalbinizin kırılmaması için gayret gösterdim. ama durum onu gösteriyorki bundan sonraki paylaşımlar, kalp kırılmasına neden olacaktır.
kürt olmayan diğer kardeşler bizi ve tartışmaları izlediler kaç gündür. ve inanın herkes rahatsız oldu bu durumdan.  

değerli forum sakinleri, hepinizin bilmesini isterizki Kürt halkının sorunu ümmetin sorunudur. Sistemin İslam’dan uzaklaşması, doğal olarak ardından zulmü, haksızlığı, ırkçılığı, asimilasyonu, inkarı ve dışlamayı getirmiştir. sistemin devlet yönetiminde İslam’ı dışlaması, İslam’ı kendisine rakip görmesi, İslam’a cephe açması ve bu anlayış çerçevesinde İslam’ı çağrıştıran bütün değerlere, geleneklere ve göreneklere, giyim-kuşama ve en önemlisi İslam’ın öğrenilip öğretilmesine karşı amansız bir savaş açmasıdır.  Bu nedenle İslam’ın bir insana veya bir kavme verdiği bütün hak ve özgürlüklerin eksiksiz bir şekilde islamda olduğunu vurguluyoruz. ve bu sorunun üstad'ın reçetesinde anlatıldığı gibi, tedavisinin islama sarılarak ve 'islam kardeşliği' esas alınarak aşılabilineceğini söyliyebiliriz.
biz müslüman kürtler; ne sosyalist, kominist, xwede ne nas kürtlerin, nede emperyalist güçlerin müslüman kürt halkına bir şey vereceğine inanmıyoruz.  biz müslümanların mucadelesinde rızayı ilahiyi gözetlemek vardır, biz Allah ve din düşmanları ile aynı mücadeleyi vermiyor, ve aynı dili kullanmıyoruz... kuranı kerimde anlatıldığı gibi ''bizim dostumuz Allah, resulu  ve müminlerdir''.  bu ayeti kerimeden ders çıkaran biz,  islami değerlerimizden vazgeçmiyor, müslüman kardeşlerimizi (türk, kürt, arap, çerkez vs) kardeş ve dost edinip, koministleri (Cigerxun ve onun takipçileri ) dost ve yandaş edinmiyoruz.

biz ne Türk ırkçılığını çağrıştıran, nede Kürt ırkçılığını çağrıştıran paylaşımlara taraf değiliz. bu tür söylemler bizden uzaktır . bizim vuslatsevdasi sakini kardeşlerimize tavsiyemiz TEVHİDİ din ve  Allah resulunun ve kutlu sehabenin mucadelesini konu edinelim. insanların nasıl şirk bataklığına battığından bahsedelim. küfrün ve zülmün müslüman halkın üstüne karabulut gibi gezdiğinden bahsedelim. ümmetin düştüğü zayıflıktan esaretten nasıl kurtarırız onun üzerinde kafa yoralım.

kürtislam biraderim; geldiğinizden beri üstad'ın kürtlüğü ve kürtlerin ezilmişliğinden bahsettiniz (üstad bizimde üstadımızdır, ezilmiş kürt halkıda biz mustazaflardan başkası değildir).  biraz nefes alın ve dilerseniz birkaç gün de kuranı kerim'den, islami yaşamdan, helal ve haramdan, müslümanın kişiliğinden  vs risaleden de islami mevzuları bizimle paylaşın. bizde hoşnut olur size dua ederiz inş.

ve son olarak şunu söyliyelim. ırk söylemleriden kaynaklanan tüm tartışma konuları silinecektir.

rehmeta Xweda li ser we u lı ser temami  Misilmana be

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #14 : 01 Ekim 2009, 23:11:10 »

ayrıça kendim adıma yayınladığım yazılardan istediğinizi silebilirsiniz.

musluman muslumanın halinden anlardiye içimizden gelenleri sizinle paylaşmak istedim.

paylaşılan konuların silinmesi gerekmiyor kardeş. benim korktuğum günün birinde üyelerden biri çıkarda mazlum rolüne girer ve bizi haksız çıkarır endişesini  taşırım. bu nedenden dolayı vuslatsevdasindaki müslüman kardeşler olarak hakk ve hukuka riayet etmeye çalışıyoruz inş.
kimsenin hakkı bize geçmesin, varsın bizim hakkımız geçsin bizden taraf  her daim helaldir inş.

veselam...

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
Sayfa: 1 [2] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: