0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: üstadlar bi bakarmısınız...  (Okunma Sayısı 303 defa)
runrun
Yeni Üye
*

« : 21 Mayıs 2009, 14:26:55 »

geçen bir arkadaşımın bana bir ayeti soylemesi üzerine yanlış degerlendirdigi için tefsiri okuyarak ona gerekli açıklamayı yapmayı düşünüyorum ama ayet tam olarak hangisi bilmedigim için sadece biraz ipucu var...

şoyleki içinizden bazıları cezalarını çektikten sonra ancak o zaman cennete girecektir buna benzer ayet mi vardı hadismi vardı bilmiyorum bunun tam metnini bana soyleyebilirmisiniz...adam buna güvenerek diyor ben bir amel işlemsemde günahlarım risbetince cezamı çeker sonra cennete girerim vs vs abuk subuk konuşuyor yardımınızı bekliyorum inş.
Moderatöre Bildir   Logged
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #1 : 21 Mayıs 2009, 15:21:41 »

Birkaç hadis-i şerif meali de şöyledir:

(Allahü teâlâ iman sahiplerine Cehennemde günahları kadar azap eder. Sonra imanları sebebiyle ebedi olarak Cennete sevk eder.) [Ebu Nuaym]

(Cehennem ehlinin bir kısmı ne ölür ne azaptan kurtulur ne de hayata kavuşur. Bir kısmı da ölür kömür halini alır. O zaman şefaat izni çıkar. Onlar Cennet kıyılarına kadar getirilir Cennet ehline “Bunları hayat ırmaklarında yıkayın” denir. Yıkandıktan sonra yeni bitmiş taze ot gibi hayat bulurlar.) [Müslim İbni Mace Darimi]

(Lâ ilâhe illAllah ehlinden bazıları günahları sebebiyle Cehenneme girdiklerinde Lât ve Uzza ehlinin [puta tapanların] onlara “Allah’a inanmanız size yarar sağlamadı” demeleri üzerine Allahü teâlâ gazap eder. İman ehlini Cehennemden çıkarıp hayat ırmağında yıkatır. Onlar günahlarından temizlenmiş olarak Cennete girerler.) [Ebu Nuaym]

(İyi olsun kötü olsun Cehenneme girmeyen kalmaz. Yalnız mümine serin ve selamet olur İbrahim aleyhisselama ateşin serin olduğu gibi. Bundan sonra Allah takva ehlini kurtarır zalimleri ise orada yüzüstü bırakır.) [İbni Mace]

(Şefaat etmeye devam ederim ve şefaatim de kabul olunur. Ya Rabbi lâ ilahe illAllah Muhammedün Resulullah diyen herkese şefaatimi kabul et derim. Böylece zerre imanı olan hiç kimse Cehennemde kalmaz.) [Deylemi]

(Sayısız insan Cehenneme girer. Bana da şefaat izni verilir. Secdeye kapanıp şefaat isterim. O zaman “Kaldır başını şefaatin kabul olundu” buyurulur.) [Taberani]

(VAllahi Cehenneme giren mümin orada seksen yıl kalmayınca çıkamaz.) [Deylemi]

İmam-ı Rabbani hazretleri de buyuruyor ki:
İman ehli günahları dolayısıyla Cehenneme girince yüzleri siyah yapılmaz ve zincire vurulmaz. Günahları kadar azap görüp sonunda Cehennemden çıkarılırlar. (2/67)

aradığın konu inş budur..

(dualar sana filistin)
runrun
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2009, 15:48:45 »

Allah razı olsun inş. yardımın için inş. işime yarıyacaktır...ayet vardı diye hatırlıyordum ama belkide yanlış hatırlıyorumdur...
runrun
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : 22 Mayıs 2009, 12:50:38 »

evt nun aynen katılıyorum
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: