0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: VAN:Dev bir kadro ile Bedir Savaşı sahnelenecek  (Okunma Sayısı 500 defa)
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« : 09 Nisan 2010, 22:44:47 »

Dev bir kadro ile Bedir Savaşı

Van'da düzenlenecek olan Kutlu Doğum Programına yönelik yoğun çalışmalar devam ediyor. Yapılan çalışmalar içinde en dikkat çekeni ise Türkiye'de bir ilk olan 100 kişilik dev tiyatro ekibi ile düzenlenecek olan Bedir Savaşı konulu tiyatro.

--------------------------------------------------------------------------------

11 Nisan 2010 Pazar günü saat 13.30'da Van Şehir Standında Mustazaf Der tarafından düzenlenecek olan Kutlu Doğum programına yönelik çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Etkinlik kapsamında yerel radyo ve televizyonlara duyuru ilanı verildi. Şehir genelinde 2 bin afiş asılırken 50 bin adet el ilanı dağıtıldı. Ayrıca dernek gönülleri tarafından, vatandaşlar evinde ziyaret edilerek kendilerine Peygamber Sevdalıları Platformunun Kutlu Doğuma yönelik olarak hazırlamış oldukları CD'lerden 50 Bin adet hediye CD dağıtıldı.

Yapılan çalışmalar içinde en dikkat çekeni ise 100 kişilik dev tiyatro ekibi ile düzenlenecek olan Bedir Savaşı konulu tiyatro. Mustazaf Der Van Şubesi'ne bağlı Rahmet Tiyatro Ekibi tarafından bir aya yakın bir süredir, kiralanan halı sahada provaları yapılan tiyatro çevredeki vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. Yoğun bir çalışmayla hazırlanılan tiyatro, Türkiye'de bu bağlamda bir ilki gerçekleştirecek.

Yoğun katılımın beklendiği programda ilahiyatçı yazar Yunus Emiroğlu bir konuşma yapacak. Programda Rahmet İlahi Grubu tarafından ilahiler söylenecek.

Bunun yanı sıra 10 Nisan 2010 Cumartesi günü saat 16:30'da, Erciş İHYA DER tarafından Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliği hazırlık çalışmaları da devam ediyor.

Erciş'de düzenlenecek etkinlik kapsamında yerel radyo ve televizyonlara duyuru ilanı verildi. Şehir genelinde bin adet afiş asılırken, 10 bin adet el ilanı dağıtıldı. Dernek gönülleri tarafından, vatandaşlar evinde ziyaret edilerek kendilerine Peygamber Sevdalıları Platformunun Kutlu Doğuma yönelik olarak hazırlamış oldukları CD'lerden 10 Bin adet hediye CD dağıtıldı.

Atatürk Halı Saha da yapılacak olan etkinlikte İlahiyatçı yazar Yunus Emiroğlu bir konuşma yapacak. Program süresince aralıklarla Rahmet İlahi Grubu tarafından ilahiler söylenecek.

Doğruhaber
Moderatöre Bildir   Logged

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #1 : 10 Nisan 2010, 09:48:04 »

Allah muaffak etsin onları inş...

vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #2 : 15 Nisan 2010, 11:18:52 »

Van'da Onbinlerin Kutlu Doğum Coşkusu (FOTO)

--------------------------------------------------------------------------------

Van'da onbinlerce müslüman Kutlu Doğum programı için buluştu.

Mustazaf Der Van Şubesi'nin organize ettiği Kutlu Doğum Programına on binlerce Vanlı katıldı. Bayanların yoğun ilgi gösterdiği programda, 100 kişilik tiyatro ekibiyle Bedir Savaşı canlandırıldı.

Mustazaf Der Van Şubesi’nin organize ettiği Kutlu Doğum Programı on binlerce Vanlının katılımıyla gerçekleştirildi. Van Şehir Stadyumunda saat 13.30’da başlayan programa konuşmacı olarak ilahiyatçı yazar Yunus Emiroğlu katıldı. Özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiği programa, binlerce bayan giremedi. Polis engeliyle karşılaşan bayanlar stad kapılarını zorlayarak, polise ve stad çalışanlarına büyük tepki gösterdiler.

Kuran tilavetiyle başlayan program Rahmet İlahi Grubu’nun ilahileriyle devam etti. İlahilerden sonra mikrofonu alan Yunus Emiroğlu konuşmasında peygamberin hayatından kesitler anlatarak insanların yaşamlarını peygamberin sünnetine göre şekillendirmesi gerektiğini ifade etti.

“Allah Resulünün Hayatını Yaşamak Her Müslüman’ın Vazifesidir”

Emiroğlu, Allah Resulü’nün hayatını öğrenmek, öğretmek ve yaşamanın Müslüman olan herkesin vazifesi olduğunu söyleyerek, “Hz. İsa’dan sonra insanlık fetret dönemine girmişti. İnsanlar kendi elleriyle yaptıkları putlara tapıyorlardı. Çocuklar diri diri gömülüyorlardı. Kardeş kardeşin kanını içiyordu. İnsanlık için bir kurtarıcı lazımdı. İnsanlık için bir Muhammed Mustafa lazımdı” diye konuştu.

Emiroğlu konuşmasının devamında, “Ahiret gününe iman eden insanlar için Allah’ın resulünde büyük örnekler vardır. Bir Anne ve baba için Allah’ın resulünde büyük örnekler vardır. Bir öğretmen için peygamberde büyük örnekler vardır. Peygamberi seviyorum demekle iş bitmiyor. Yaptıklarımızla, davranışlarımızla peygamberin arkasında olduğumuzu göstermemiz lazım. Özellikle bayanların bu konuda çok dikkatli olması lazım. Çünkü bizleri yetiştirenler, Müslüman şahsiyetleri büyütenler sizlersiniz. Allah cenneti sizin ayaklarınızın altına yerleştirdi. Bu dava kadın erkek genç ihtiyar hepimizin davasıdır.” ifadelerini kullandı.

“Bedir Tiyatrosu Duygulu Anlar Yaşattı”

Yunus Emiroğlu’nun konuşmasından sonra 100 kişilik bir ekiple aylar öncesinden hazırlanan Bedir Savaşı tiyatrosu sahnelendi. Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicretinin de canlandırıldığı tiyatroda stada getirilen deve halk tarafından yoğun ilgiyle karşılaştı.

Bedir Savaşı’nın canlandırıldığı sahnede statta bulunan vatandaşlar duygulu anlar yaşarken, katılımcılar tiyatro gösterisini çok beğendiklerini ifade etti.

Program tiyatro gösterisinin ardından okunan ilahilerle sona erdi.

İLKHA

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
SidaR
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 15 Nisan 2010, 17:21:18 »

Mustazaflar tiyatrodan ilk bahsettiklerinde bana çok ütopik geldi. "Biz nerde...Tiyatro nerde..." dedim kendi kendime. Diyarbakır'daki tiyatro grubunun "kerbela" olayını sahnelediği sunumunu izledim. Şok oldum. Heleki İmam Hüseyin (a.s)'ı canlandıran oyuncuya gıpta ettim. Sanki karşımızda hakikaten İmam Hüseyin (a.s) vardı. Bizi bizden aldı on muharrem zamanına götürdü... Demekki tiyatro ise tiyatro... En alâsı bizde inşaAllah...

Rabbim muvaffak etsin. Gayretlerinin ecrini versin...Bizlere de onların sunumunu canlı olarak izlemeyi nasip etsin...

abicim ya ben o tiyatroyu hiç görmedim daha doğrusu mustazafların yaptığı hiçbir tiyatroyu görmedim sakıncası yoksa paylaşabilir misiniz?
yusha
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #4 : 17 Nisan 2010, 08:43:52 »

Allah mubarek eylesin.
Gerçekten Van müslümanlarını tebrik ediyorum. Biz bu proğramı uzaktan heyecan,şaşkınlık ve hayranlık içinde izledik. Muhteşem bir kalabalık ve halkın kalbi Resulullah a.s sevgisi ile dolu. Ancak böyle bir proğram yapılabilirdi. Allah azze ve celle hepsinden razı olsun...

Gidin İsraillilere söyleyin; Biz Muhammed Ordusuyu'yuz;
Geri döndük ve Kudüs yolunda ilerliyoruz!
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: