0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Vazifeyi tam yapmak  (Okunma Sayısı 198 defa)
kördüğüm
kırıntı
Üstad Üye

inadına özgürlük inadına direniş...

« : 08 Ocak 2009, 18:00:56 »

Hacı Sefer Efendi Kur ’an öğretimini en zor zamanlarda aşkla yapan Karadeniz’in ak gönüllü bir mücahididir. Bütün baskıya , ezaya , cezaya , cefaya rağmen mü’min yetiştirmede duraksamayan bir kahraman… bir bodrumda gizli saklı Kur’an öğretirken talebeleriyle suçüstü yakalanır. Kendisini alıp götürenler yolu kesen dereyi görünce: ‘’ haydi bizi sırtına bindirip buradan geçir!’’ derler Hacı Sefer Efendiye. O da ‘’ evladım görüyorsunuz ki ben kendimi zor taşıyorum; sizi nasıl sırtıma bindirip dereden geçirebilirim?’’ diye dertlenirse de kulak asmazlar. Etraftan gelip yürek bukan hadiseyi seyredenler derler ki: ‘’ siz bu zatın sırtına biniyorsunuz ama  şehirde çok sevilen ve duası makbul biridir. Bedduasını alırsanız iflah olmazsınız!’’ bu uyarı üzerine uyanırlar; bedduasından, şehir ahalisinin tepkisinden korkarak tavır değiştirirler. ‘’ efendim ‘’ derler, ‘’yaptıklarımızdan dolayı özür dileriz. Herhalde biraz ileri gittik.’’ Bu özür üzerine perişan haldeki Hacı Sefer Efendi şu ibret dolu cevabı verir. ‘’ evladım, özür bana aittir. Çünkü ben ve benim gibiler bugüne kadar vazifemizi tam yapsaydık, Allah sizin gibi eşekleri sırtımıza bindirmezdi!’’
Moderatöre Bildir   Logged

...:::Rabb'im tut ki elimden, düşmeyeyim:::...

mariye
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2009, 20:02:44 »

Smiley  çok güzel bi paylaşım 

İnşirâh…İnşirâh…İnşirâh…Hâra düştüm,dilime kan değdi yüreğime od.Dâra düştüm Ey Rab bana bir inşirah .....Ah-u efgânımı bir
dinleyiver, bu gece çok karanlık…katran karası olmuş göğsümü bir açıver…Daraldım…Bir bakıver..
hakikatperver
Yeni Üye
*

İmtihanın tam içindeyız balık misali ! :(

« Yanıtla #2 : 16 Ocak 2009, 03:32:20 »

Cry
vazıfe bılıncı bu olsa gerek.
emeğinize sağlık

Gecelere sarıyorum hüznümü, buz kesilir hücreler
Ansızın dile gelir kelepçelerim ve taştan kelimeler
Uzar uzar saatler, zaman durur, sabaha düşman geceler
Arar umut gözlerim sitem bulur bitimsizce işkenceler
kördüğüm
kırıntı
Üstad Üye

inadına özgürlük inadına direniş...

« Yanıtla #3 : 16 Ocak 2009, 10:47:13 »

sağolun.teşekkürler....Rabb^^e emanetsiniz.......

...:::Rabb'im tut ki elimden, düşmeyeyim:::...

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: